CHP'li Çakırözer: Basın Kartı Yönetmeliği İgc'yi Hedef Almıştır - Son Dakika
Güncel

CHP'li Çakırözer: Basın Kartı Yönetmeliği İgc'yi Hedef Almıştır

CHP\'li Çakırözer: Basın Kartı Yönetmeliği İgc\'yi Hedef Almıştır

Chp Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Basın Kartı Yönetmeliği'nde yapılan son değişiklikleri eleştirerek, "Komisyon üyelerine dahi haber vermeksizin yapılan bu değişiklik emrivakidir.

04.09.2015 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Basın Kartı Yönetmeliği'nde yapılan son değişiklikleri eleştirerek, "Komisyon üyelerine dahi haber vermeksizin yapılan bu değişiklik emrivakidir. Bu değişiklik İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni hedef alarak yapılmıştır" dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni (İGC) ziyaret ederek, Başkan Misket Dikmen'le görüştü. Ziyarette İGC eski Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Atila Sertel de yer aldı. Burada konuşan Çakırözer, oldu bittiye getirilen yönetmelik değişikliği için Meclis çatısı altında ve hukuksal mücadelede basın meslek örgütlerine desteğinin tam olduğunu söyledi.

Gazeteciliğin devlet kontrolünde yapılacak bir meslek olmadığının altını çizen Utku Çakırözer, "Emrivaki olarak değiştirilen Basın Kartları Yönetmeliği ile komisyon artık tamamen Genel Müdür'ün eline geçmiştir. Yeni yönetmelik değişikliği ile kendilerine muhalif gördükleri İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu gibi basın meslek örgütlerini sistemin dışına itmişlerdir. Gazetecilerin temsil hakkı 3'te 1'e düşürülerek, basın meslek örgütleri bu komisyondan dışlanmıştır. Gazetecilik devlet kontrolünde yapılacak bir meslek değil. Mesleğimizin gidişatı açısından çok önemli olan bu konuda, hukuksuzluğun giderilmesi için birlikte mücadele etmeliyiz. Buraya Türkiye'nin önemli basın meslek örgütlerinden biri olan ve basın özgürlüğü için verdiği mücadeleyle öne çıkan İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne desteklerimi ifade etmek için geldim" dedi.

DOPİNG ETKİSİ

Koza- İpek Medya Grubu'na yapılan polis baskınına ilişkin görüşlerini açıklayan Milletvekili Utku Çakırözer, son yapılan baskının muhalif medyanın mutlak suretle susturulmak istendiğinin somut göstergesi olduğunu söyledi.

Ziyarette Atila Sertel'in yeniden aday olmasına ilişkin de değerlendirmede bulunan Çakırözer, "Atila Sertel'in adaylığı ve Meclis'te yer alması doping etkisi yapacaktır" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de Meclis'teki gazeteci vekillerin desteği bize güç verir. Yönetmeliğin iptali için kanuni yollara başvuracağız. Hukuksal süreçte bu yanlıştan, bu oldu- bittiden dönüleceğine inanıyoruz" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Çakırözer: Basın Kartı Yönetmeliği İgc'yi Hedef Almıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement