CHP'li Belediyenin Yardımları PKK'ya mı Gidiyor? - Son Dakika
Güncel

CHP'li Belediyenin Yardımları PKK'ya mı Gidiyor?

7 Haziran seçimlerinden sonra HDP barajı aştığı için vatandaşa pilav dağıtan CHP'li Çanakkale Belediyesi'nde sular durulmuyor.

03.09.2015 10:25  Güncelleme: 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın HDP'li Sur Belediyesi ile 2012 yılında kardeşlik protokolü yapan Çanakkale Belediyesi'nin gönderdiği yardımların PKK'ya gittiği iddiası belediye meclisinde sert tartışmalara sebep oldu. AK Partili üyelerin kardeşlik protokolünün iptali talebi CHP ve MHP'li üyelerin oylarıyla reddedildi.

AK PARTİLİ ÜYE ÖNERGE VERDİ

Çanakkale Belediyesi ile Diyarbakır'ın Sur ilçe belediyesi, 2012 yılında imzalanan protokolle kardeş kent olmuştu. Sur Belediye Başkanının sözde özerklik açıklamasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmesiyle yaşanan bu gelişmelerin ardından Çanakkale Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Av. Tülay Ömercioğlu, kardeş kent protokolünün iptali için dün Çanakkale Belediye Meclisi Eylül Ayı oturumunda önerge verdi.

Önerge Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından meclis toplantı salonunda tüm Belediye Meclis üyelerine okundu.

"SANDIK KURULUP HALKA SORULSUN"

Toplantıda söz alan Ömercioğlu, Çanakkale Belediyesi tarafından Sur Belediyesi'ne gönderilen yardımların Ezidilere değil de PKK'ya aktarıldığı öne sürdü. Ömercioğlu, "Kardeşlik adına yapılan bu olay Haziran ayına kadar hiçbir yansımayla ve eksi puanla gitmeyen bir görüştü ki ancak, her ne kadar biz iddia dense dahi, iddialar sadece sanal olan şeylerdir. Sur Belediye Başkanının yapmış olduğu özyönetim açıklaması, kesin bir söylemdir. Bunun yanı sıra eski Sur Belediye Başkanının PKK'ya para aktardığıyla ilgili daha başka konular ortaya konulmuştur. Türkiye'de öz yönetimi özerkliği tasvip eden üniter yapısını bölmek isteyen hiç kimsenin olmadığını beyan ediyoruz. Ben bu anlamda Sur Belediyesi ile kardeş şehir anlaşmasının devamının tüm Çanakkale halkına sandık kurularak da sorulmasını talep ediyorum" dedi.

BAŞKAN SERT ÇIKTI

Ömercioğlu'nun konuşmasının ardından Sur Belediyesi'ne gönderilen yardımların görüntü ve fotoğraflarını meclis salonunda üyelere izleten Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yöneltilen suçlamalara sert tepki gösterdi.

"DESTEK VERMEMİŞTİR, VERMEZ"

İzlenen görüntülerin ardından açıklamada bulunan Başkan Gökhan, yardımların PKK'ya gönderilmediğini söyledi. Gökhan, "Onun için yok bunlar PKK'ya mı gidiyor diye kimse sormuyor. Yalan. Çanakkale'de hiç kimse bunu sormuyor. Çanakkale sorsaydı bana sorardı. Bu kentin Belediye Başkanıyım. Ey Başkan "Bu yardımlar nereye gitti. Hesap ver bakalım" diye Çanakkale'deki duyarlı insanlar bana sorardı. Bu önergeyi verenlerin kendi düşünceleridir. "Asıl onların da düşüncesi değil, seçim öncesi siyaset olacak da biz kötü gösterileceğiz ya, CHP kötü gösterilecek ya. Çanakkale halkı hepimizin ciğerini bilir. Çanakkale'nin en ücra köşesindeki adam bile beni tanır. Hiçbir zaman Cumhuriyet ilkelerinden, Atatürkçülükten yurtseverlikten vatanseverlikten hiçbir zaman geri atmadım. Atmam da. Bunu herkes bilir. Bizi PKK terör örgütüyle özleştirme çalışmalarına devam ederseniz çok ciddi tepkimle karşılaşırsınız. Ben ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşların tamamı hiçbir zaman PKK terör örgütüne destek vermemiştir, veremez. Asla veremez"dedi.

TARTIŞMA YARATTI

Konuşmaların ardından tekrar söz alan Ömercioğlu ile Başkan Gökhan arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından PKK'ya yardım edildiği ve Çanakkale Belediyesi tarafından Sur Belediyesine giden yardımların PKK'ya gittiği iddiasıyla Meclis'e Sur Belediyesi ile imzalanan kardeş kent protokolünün iptal edilmesi için verilen önerge oylamaya sunuldu. Kardeş kent Sur Belediyesi ile protokolün iptali için verilen önerge AK Partili Belediye Meclis üyelerinin evet, CHP'li ve MHP'li Belediye Meclis üyelerinin hayır oylarıyla oy çokluğuyla red edildi.

CHP\'li Belediyenin Yardımları PKK\'ya mı Gidiyor?
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li Belediyenin Yardımları PKK'ya mı Gidiyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (81)

  • ERBAA: UYANIK OL EY ANADOLU HALKI.... NEDEN HERKES AKP VE RECEP TAYİP ERDOĞAN A SALDİRİYOR..ÇÜNKÜ VATANİMİZ İÇİN GÜZEL İŞLER YAPİYORDA ONDAN..KENDİ TANKİMİZ,HELİKOPTERİMİZ,SAVAŞ GEMİMİZ,İHA LAR,UYDULAR....HEP KENDİMİZ YAPIYORUZ...BAŞ ORTUSUNU UNUTMA,KORKMADAN CAMİYE GİDEBİLİYORUZ...İMF YE BORCU BU HÜKÜMET BİTİRDİ.DİK DURAN TÜRKİYE VAR ARTIK... BU İÇ VE DIŞ DUSMANLARİN ZORUNA GİDİYOR....İNADİNA AKP...VATANINI, BAYRAĞINI, DİNİ SEVEN ....AKP YE GELİR... 78 40 Yanıtla
  • nn: erbaa rumuzlu kisi tarafsiz dogrulari bilerek söyledigin bir kelime dahi yok.. 38 54 Yanıtla
  • LICELI21: Akp daişe destek verdigi zaman çakal tepki vermedi bu ülkede belediye belediye destek vermek zorundadır biz Nerede yaşıyoruz ayını ülkede bu konuda akp yi kınıyorum 51 37 Yanıtla
  • ERBAA: CHP ..HDP Yİ DESTEKLEDİ BARAJI AŞTI... HDP DE PKK Yİ DESTEKLEDİ....ŞEHİTLER GELİYOR....BAŞINI KUMDAN ÇIKAR VATANDAŞ.... BUNLARI CEVRENİZE ANLATİN...HALKI BİLİNCLENDİRİN..... 56 20 Yanıtla
  • ferit.: Chp.hdp.nin daha soft hali..al birini vur ötekine. 71 2 Yanıtla
  • Siirt: Benim için CHP bitmiştir 38 35 Yanıtla
  • ERBAA: ŞEHİTLER HDP VE CHP NİN YÜZÜNDEN GELİYOR..UYAN VATANDAŞ UYAN... 45 28 Yanıtla
  • estergon: akpnin pkkya yaptığı yardimi kimse yapmadi 22 50 Yanıtla
  • isaoğlu: TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEK CHP DİR HDP DİR BUNLARA OY VERENLERİN AKLINA ŞAŞARIM 72 0 Yanıtla
  • Şehitoglu: LUTFEN YAYINLAYI arkadaşlar ben çanakkale liyim en son yerelsecimlerde mhp liler chp ye oy verdi çanakkalede bunu herkes bilsin burdaki chp lilerin çoğu pkk sempatizani dir başkada dahil o içeri atılan sur belediye başkanı ile newruzda bayramında beraber kutlayan sur belediye başkanı bizim kurtulus mücadelemiz çanakkale ruhu gibi olmalidir dediği zaman ülgür başkan alkış yapmıştır bunu herkes biliyo burda lütfen yayınların bunu 60 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Anadolu Beşiktaşlılar Derneği, Şırnaklı öğrencileri Ankara'da ağırladı
    16:19 Anadolu Beşiktaşlılar Derneği, Şırnaklı öğrencileri Ankara'da ağırladı

    Anadolu Beşiktaşlılar Derneği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Şırnaklı öğrencileri başkentte ağırladı. Dernek tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında 11 kız öğrenci, Ankara'nın tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret etti. Öğrenciler, Anıtkabir ve Millet Kütüphanesi gibi önemli noktaları gezerek unutulmaz bir deneyim yaşadı. Dernek başkanı Kemal Erdoğan, bu tür etkinliklerin gençlerin geleceğine ışık tuttuğunu belirtti ve projenin başarısında emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 67 üreticiye 12 ton yer fıstığı tohumu dağıtıldı
    16:18 Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 67 üreticiye 12 ton yer fıstığı tohumu dağıtıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi' kapsamında Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 67 üreticiye 12 ton yer fıstığı tohumu desteği verildi. Nurdağı Kaymakamı İsmail Alsancak, Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Nihat Deme ile çiftçilerin katıldığı törende dağıtım gerçekleştirildi.

  • Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Borçlar Bahane Olmayacak
    16:16 Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz: Borçlar Bahane Olmayacak

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Elbistan Belediyesi'nin 334 milyon 921 bin TL borcu olduğunu açıkladı. Gürbüz, borçların halka hizmet etmelerine engel olmayacağını belirtti ve Elbistan'ın daha güzel günler beklediğini söyledi.

  • 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazır
    16:15 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazır

    1969 Bilecik Spor Kulübü, yarın oynayacağı Çeşme Belediyespor maçının hazırlıklarını tamamlayarak, maç saatini beklemeye başladı. Kırmızı Şimşekler'de hedef 3 puan olurken, sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor.

  • Denizli'nin Çameli ilçesinde kuvvetli fırtına hasara yol açtı
    16:12 Denizli'nin Çameli ilçesinde kuvvetli fırtına hasara yol açtı

    Denizli'nin Çameli ilçesinde etkili olan kuvvetli fırtına, seralarda, kapalı halı sahalarda ve bazı işletmelerde hasara neden oldu. Belediye başkanı Cengiz Arslan, hasar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

  • Edirne'de okullar arası bisiklet yol yarışı düzenlendi
    16:09 Edirne'de okullar arası bisiklet yol yarışı düzenlendi

    Edirne'de yapılan okullar arası bisiklet yol yarışına minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde 45 öğrenci katıldı. Yarışta öğrenciler büyük bir rekabet içinde mücadele etti. Yarışlarda Bisiklet Federasyonuna bağlı 5 hakem görev yaptı ve güvenlik önlemleri alındı. Yarışlar başarılı bir şekilde sonuçlandı ve dereceye giren öğrencilere sertifika, madalya ve kupa verildi.

  • Çorum'un İskilip ilçesinde şehit Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe için mevlit okutuldu
    16:08 Çorum'un İskilip ilçesinde şehit Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe için mevlit okutuldu

    Şırnak'ta şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe için İskilip Köprübaşı Camisi'nde mevlit okutuldu. Mevlit programına İskilip Kaymakamı, Belediye Başkanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Müftüsü, AK Parti Çorum İl Başkanı ve vatandaşlar katıldı. Cami çıkışında mevlide katılanlara lokum ikram edildi.

  • Gaziantep'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 şüpheli yakalandı
    16:08 Gaziantep'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 5 şüpheli yakalandı

    Gaziantep'te İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkogüç' operasyonunda, 670 personel ve özel harekat polislerinin katılımıyla 15 adrese baskın düzenlendi. Operasyonda bir miktar uyuşturucu ele geçirilirken, 5 şüpheli yakalandı. Ayrıca, mahallede yapılan kontrollerde 8 zanlı gözaltına alındı.

  • Van'ın Gevaş ilçesinde dereye düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
    16:08 Van'ın Gevaş ilçesinde dereye düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

    Van'ın Gevaş ilçesinde oyun oynarken dengesini kaybeden 3 yaşındaki Eylül Suratlı, dereye düştü. Akıntıya kapılarak gözden kaybolan çocuğun cansız bedeni, yapılan çalışmalar sonucunda 1 kilometre uzakta bulundu ve otopsi için Gevaş Devlet Hastanesi'ne götürüldü.


Advertisement