CHP'li Başkanın Koruma Polisi ve Eşi Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Başkanın Koruma Polisi ve Eşi Gözyaşlarıyla Uğurlandı

CHP\'li Başkanın Koruma Polisi ve Eşi Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Aydın'daki evlerinde ölü bulunan çiftten Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun yakın korumalığını yapan polis memuru 38 yaşındaki Hatice Alper Kavalcı cenazesi İzmir'de, emekli öğretmen 65 yaşındaki Cevdet Kavalcı'nın cenazesi de Didim İlçesi'nde toprağa verildi.

23.12.2014 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'daki evlerinde ölü bulunan çiftten Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun yakın korumalığını yapan polis memuru 38 yaşındaki Hatice Alper Kavalcı cenazesi İzmir'de, emekli öğretmen 65 yaşındaki Cevdet Kavalcı'nın cenazesi de Didim İlçesi'nde toprağa verildi. Polis memurunun oğlu 21 yaşındaki Furkan Karataş, "Olayın kıskançlık yüzünden işlendiğini tahmin ediyorum. Adamın elinde barut izleri bulunmuş. Ayrıca annemin hayatını kaybetmesinden 5 dakika sonra intihar ettiği belirlenmiş" dedi. Doğa yürüyüşü grubunda tanışıp evlenen çiftin ortak kullandıkları facebook hesaplarından en son Nazım Hikmet'e ait 'İki Mutlu İnsan' adlı şiiri paylaştıkları görüldü.

Hatice Alper ve Cevdet Kavalcı çiftinden iki gün boyunca haber alamayan yakınları, durumu '155 Polis İmdat' ihbar hattına bildirdi. Dün saat 09.30 sıralarında çilingir yardımıyla eve giren polisler, meslektaşları Hatice Alper Kavalcı ile eşi Cevdet Kavalcı'nın yatak odasında kanlar içindeki cesetlerini buldu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yakın koruması olan Hatice Alper Kavalcı'nın ağzından, eşinin ise başından giren kurşunla öldüğü belirlendi. Olayda kullanılan tabancanın ise Hatice Alper Kavalcı'nın tabancası olduğu tespit edildi. Cevdet Kavalcı'nın eşi Hatice Alper Kavalcı'yı vurup öldürdüğü, ardından da intihar ettiği üzerinde duruldu.

Evdeki incelemeler sonrası cenazeler yakınlarına teslim edildi.

İZMİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Özlem Çerçioğlu'nun yakın korumalığını yapan polis Hatice Alper Kavalcı'nın cenazesi, İzmir Buca'da son yolculuğuna uğurlandı. Kavalcı'nın cenazesi, yakınları tarafından İlahiyat Cami'ne götürüldü. Törene annesi Gülderen Alper, dayısı Akın Alper ve teyzesi Arzu Alper'le katılan polis memurunun oğlu 21 yaşındaki Furkan Karataş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Annesinin mutsuz olduğunu tahmin ettiğini ama onun kendisine her seferinde "Mutluyum" diye yanıt verdiğini anlatan Furkan Karataş, "Olayın kıskançlık yüzünden işlendiğini tahmin ediyorum. Zaten adamın elinde barut izleri bulunmuş. Ayrıca annemin hayatını kaybetmesinden 5 dakika sonra intihar ettiği belirlenmiş. Bana yetkililer, böyle söyledi" dedi.

Kavalcı'nın yakınları da Cevdet Kavacı için, üyesi olduğu CHP Didim İlçe Başkanlığı tarafından cenaze duyurusu yapılmasına tepki gösterdi. Yakınları, CHP gibi bir partinin, öldürülen kadının yanında yeralması gerektiğini söyledi. Hatice Alper Kavalcı için, ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Furkan Karataş, annesinin tabutunu, polis tören takımıyla, cenaze arabasına kadar taşıdı. Hatice Alper Kavalcı'nın cenazesi, Buca mezarlığında toprağa verildi.

KIZLARI TABUTUNA SARILDI

Cevdet Kavalcı'nın cenazesi ise Aydın'ın Didim İlçesi'ne getirildi. Didim Merkez Camii'nde Cevdet Kavalcı için tören düzenlendi. Cenazeye Didim Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Deniz Atabay, belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Kavalcı'nın kurucusu olduğu Didim Dağcılık ve Doğa Yürüyüşü Grubu üyeleri, ailesi ve yakınları katıldı. Kavalcı'nın tabutuna sarılan önceki eşinden olan iki kızı Canan ve Candan Atabay gözyaşı dökerken, yakınları onları teselli etmeye çalıştı. Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Cevdet Kavalcı'nın kardeşlerine başsağlığı dileklerini iletti.

Didim Merkez Camii İmamı Mehmet Beyaz'ın öğlende kıldırdığı namazının ardından Cevdet Kavalcı'nın cenazesi omuzlarda cenaze arabasına taşınarak Didim Belediyesi Asri Mezarlığı'na gözyaşları arasında toprağa verildi.

YÜRÜYÜŞ GRUBUNDA TANIŞIP EVLENMİŞLER

Didim Dağcılık ve Doğa Yürüyüşü Grubu'nu kuran, eyini kanserden kaybeden Cevdet Kavalcı ile eşinden boşanan Hatice Alper Kavalcı'nın Milas'ta düzenlenen yürüyüşte tanıştıkları ve birbirine aşık oldukları öğrenildi. Evlenme kararı alan çiftin Didim'de 3 Ağustos 2014 tarihinde dünya evine girdikleri kaydedildi. Çiftin mutlu anları düğün kamerasınca kaydedildi. Nikah memurunun "Kendi iradeniz ve kendi arzunuzla Cevdet Kavalcı ile evlenmek istiyor musunuz?" sorusuna Hatice Alper Kavalcı'nın "Sonsuza kadar evet" şeklinde cevap verdiği, Cevdet Kavalcı'nın da "Evet" cevabı sonrası şahitlerin huzurunda çiftin nikahının kıyıldığı görüldü.

SON PAYLAŞIM NAZIM HİKMET'TEN

Görgü tanıklarının ifadelerine göre geçen cumartesi günü saat 20.00 sıralarında evden silah sesleri duyulduğu belirtilmişti. Aynı gün saat 18.02'de çiftin ortak kullandığı sosyal paylaşım sitesindeki hesabından Nazım Hikmet'e ait 'Sevmek için Yürek, Sürdürmek için Emek gerek. Sevgi ne boğazda, ne mum ışığında yemek yemek. Ne de pahalı bir pırlanta demek. Sevgi bir lokmada iki mutlu insan demek' dizelerinin bulunduğu 'İki Mutlu İnsan' adlı şiirin paylaşıldığı görüldü. Çiftin komşuları Hatice Alper Kavalcı'nın saçını kızıla boyadığı, eşinin buna tepki gösterip kavga ettiklerini duyduklarını polise söylemişti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Başkanın Koruma Polisi ve Eşi Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kulu'da hareketsiz bulunan 20 günlük bebek kurtarılamadı
    15:54 Kulu'da hareketsiz bulunan 20 günlük bebek kurtarılamadı

    Konya'nın Kulu ilçesinde annesi tarafından hareketsiz bulunan 20 günlük bebek, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bebeğin ölüm sebebi Ankara Adli Tıp Kurumu tarafından belirlenecek.

  • Konya Bozkır'da Okul Servis Araçları Denetlendi
    15:54 Konya Bozkır'da Okul Servis Araçları Denetlendi

    Bozkır ilçesinde Bozkır Trafik Jandarması, Bozkır Trafik Polisi ve Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri tarafından okul servislerine yönelik kontroller yapıldı. Denetlemelerde ilçe merkezine taşımalı eğitim yapan 32 okul servis aracı ve sürücüsü Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği kapsamında incelendi ve denetim formu tanzim edildi. Kontrollerin devam edeceği bildirildi.

  • Trabzon Of'ta İlk ve Ortaokul Öğrencilerine Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması Düzenlendi
    15:53 Trabzon Of'ta İlk ve Ortaokul Öğrencilerine Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması Düzenlendi

    Trabzon'un Of ilçesinde ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen 6. Akıl ve Zeka Oyunları, İsmail Yıldırım İlkokulu'nda final müsabakalarıyla sona erdi. Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve 28 Şubat İlkokulu Müdürü Abdullah Hacıömeroğlu, dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Dereceye giren öğrenciler, il elemelerine katılmaya hak kazandı.

  • Konya'da Zirai İlaçlama Yapan Kişi Zehirlenerek Hastanelik Oldu
    15:52 Konya'da Zirai İlaçlama Yapan Kişi Zehirlenerek Hastanelik Oldu

    Konya'nın Karapınar ilçesinde bir kişi, rüzgarlı havada tarlasında zirai ilaçlama yaparken zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan kişi, Karapınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi
    15:50 Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi

    Mersin'de düzenlenen PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri'ne 124 personel katıldı. Yarışmalarda erkekler ve kadınlar kategorisinde dereceye girenler Türkiye Geneli Eleme Yarışması'na katılma hakkı kazandı. Mersin PTT Başmüdürü Recep Öztürk, etkinliğin sosyal dayanışmayı arttırdığını ve sportmenlik ruhunu geliştirdiğini belirtti.

  • İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında bir sivil yaralandı
    15:48 İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında bir sivil yaralandı

    Lübnan'ın doğusuna ve güneyine düzenlenen İsrail hava saldırılarında bir sivil yaralanırken, çok sayıda ev yıkıldı.

  • Karabük'te kaza yapan otomobil sitenin duvarında asılı kaldı
    15:48 Karabük'te kaza yapan otomobil sitenin duvarında asılı kaldı

    Karabük'ün Şirinevler Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, 78 AZ 229 ve 54 AIT 676 plakalı otomobiller çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan 78 AZ 229 plakalı otomobil, çevredeki bir sitenin bahçe duvarında asılı kaldı. Kazada yaralanan olmazken, olay güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.


Advertisement