CHP'li Aday Adayı Öktem'in Sözleri Akif Beki'yi Şaşırttı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Aday Adayı Öktem'in Sözleri Akif Beki'yi Şaşırttı

CHP'nin eski İstanbul İl Başkanı ve aynı zamanda CHP'den aday adayı olan Şinasi Öktem'in katıldığı programda söylediği "Tek parti döneminin faşist anlayışı" sözü Akif Beki'yi şaşırttı.

28.02.2015 01:06  Güncelleme: 01:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CNN TÜRK'te Akif Beki'nin sunduğu "Baştan Sona" programına konuk olan CHP'nin eski İstanbul İl Başkanı ve aynı zamanda CHP'den aday adayı olan Şinasi Öktem, CHP ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Bugün tek parti döneminin faşist anlayışıyla katledilen Sabahattin Ali'nin 108. doğum yıldönümü" diyen Öktem'in sözlerine Akif Beki, "Ağzınızdan kaçmadı değil mi, bilerek mi söylediniz?" sorusunu sordu. Sözlerinin arkasında olduğunu söyleyen Öktem, "Nazım Hikmet'in Türkiye'den kaçıp gitmesinin sorumlusu elbette ki bizim partimiz" cevabını verdi.

"TEK PARTİ DÖNEMİNİN FAŞİST ANLAYIŞI"

CNN TÜRK'te Baştan Sona programına AKP'nin eski İstanbul İl Başkanı ve milletvekili aday adayı Aziz Babuşçu ile CHP'nin eski İstanbul İl Başkanı ve aynı zamanda CHP'den aday adayı olan Şinasi Öktem konuk oldu.

CHP'li Şinasi Öktem, "Bugün tek parti döneminin faşist anlayışıyla katledilen Sabahattin Ali'nin 108. doğum günü" diyince Akif Beki, "Siz de CHP'nin geçmişine çok ağır bir eleştiride bulundunuz, tek parti döneminde katledilen dediniz" dedi.

"AĞZINIZDAN KAÇMADI DEĞİL Mİ?"

"Bu benim açımdan çok güzel bir şey söylediniz" diyen Beki'ye Öktem, "CHP, önderinin koyduğu çizgiye yürüyecektir" cevabını verdi.

Akif Beki'nin "Böyle güçlü özeleştiriler duyulmuyor CHP'de. Ağzınızdan kaçmadı değil mi, bilerek mi söylediniz?" sorusuna Öktem, "Hayır efendim ne münasebet, ağzımdan kaçsın. Dünün doğrularıyla bugünün doğruları bir olamaz. Dün o işler doğru olabilirdi. O dönem antikomünist mücadele vardı. Bir sürü haksızlıklar vardı. Sabahattin Ali de ondan kaçarken katledildi. Bunu yapan kim olursa olsun, o zaman iktidarda CHP vardı diye şimdi ben ne yapacağım. AKP mi vardı diyeceğim, Nazım Hikmet'in Türkiye'den kaçıp gitmesinin sorumlusu elbette ki bizim partimiz" cevabını verdi.

CHP\'li Aday Adayı Öktem\'in Sözleri Akif Beki\'yi Şaşırttı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel CHP'li Aday Adayı Öktem'in Sözleri Akif Beki'yi Şaşırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • bdemirtas: EY CHP delegeleri, sevenleri, Bundan sonra seçeceğiniz milletvekillerini, parti başkanı, ve yönetimini sayın Şinasi ÖKTEM gibi doğruları dobra dobra söyleyenleri seçinki bizde sizi TÜRKİYE nin başına getirelim. HELAL OLSUN SAYIN BAŞKAN 12 8 Yanıtla erkan: aynen katılıyorum üstad sana 1 0 sema: Birkere chp de eski kafalıların değişmesi gerekli. Başkanları bile siyaset yapmaktan aciz. Adam gibi birileri gelse chp ye ben ve benim gibi düşünenler destek verir. 1 0 tugay: Ya kardeşim nedir bu chp den çektiğimiz. Senelerdir hep aynı sazı çalıyorlar. Açın gençlerin önünü yeni simalar gelsin. Bıktık hep aynı kişileri görmekten. Koltuk sevdalılardan. . Yeter artık. 1 0 eylül: Bu açıklamayı yapan adamı tuttum. Böyle adamları chp içinde barındırmazlar. Çünkü dobra dobra konuşuyorlar 1 0 yıldıray: Baksanıza hala chp içinde koltuklarını bırakmayanlar var. Dürüst olun Chp yönetimi artık istifa edin. Şinasi bey gibi doğrularıyla, yanlışlarıyla dik duran siyasetçilere ihtiyac vardır. Halk akp karşısında doğru dürüst bir parti göremediğinden alternatif bulamadığından akp yi destekliyor. Halkın içinde dolaşın. 1 0
  • Alparslan1071: Bakın şimdi bu adam doğruları söyledi diye C.H.P tarafından dokuz köyden kovulur kesin. 8 2 Yanıtla
  • Okkalı..: Mhp tek çare!.. 4 5 Yanıtla
  • Medyacı: Vay be cesur yurek! 2 3 Yanıtla
  • Cem: Peki ya Çakmak'ta üst geçit açılışı için asılan bayrağı indirip tahrip etmen. 20-25 yıl geçmiş olsada, Türk Milleti Bayrağına yapılanı unutmaz.. 1 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.


Advertisement