CHP, İş Adamı Mehmet Cengiz İçin 81 İlde Suç Duyurusunda Bulunacak - Son Dakika
Güncel

CHP, İş Adamı Mehmet Cengiz İçin 81 İlde Suç Duyurusunda Bulunacak

CHP, İş Adamı Mehmet Cengiz İçin 81 İlde Suç Duyurusunda Bulunacak

CHP Gençlik Kolları, iş adamı Mehmet Cengiz aleyhine bugün ve yarın 81 ilde adliyelere suç duyurusunda bulunacak.

05.03.2015 16:17  Güncelleme: 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP, 17-25 Aralık operasyonları sürecinde, yaptığı bazı telefon konuşmalarında "millete küfrettiği" gerekçesiyle 8 bin TL tazminat ödemeye mahkum olan işadamı Mehmet Cengiz'in peşine düştü. CHP Gençlik Kolları, Cengiz aleyhine bugün ve yarın 81 ilde adliyelere suç duyurusunda bulunacak. CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız da, Mehmet Cengiz aleyhine tazminat davası açacak.

Yıldız, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, tazminat davasının hazırlıklarına başladıklarını, CHP'nin tüm örgütlerinde de gençlik kolları üyelerinin bu sabah, Cengiz aleyhine suç duyurusunda bulunmak için çalıştıklarını söyledi.

81 İLDE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Yıldız, "CHP Gençlik Kolları örgütüne genelge yolladık. Arkadaşlarının, 81 ilde bugün öğleden sonra ve yarın, Mehmet Cengiz aleyhine suç duyurusunda bulunacaklar. Ben ve bazı arkadaşlarımız da, Cengiz aleyhine tazminat davası açacağız" dedi.

"17-15 ARALIK TAPELERİNİN GERÇEKLİĞİ KESİNLEŞMİŞ OLDU"

CHP Gençlik kollarının, daha önce de Cengiz'in internete sızan telefon konuşmalarındaki millete küfreden ifadeleri dolayısıyla Kocaeli Adliyesi duvarına, sözkonusu telefon konuşmalarının "montaj olmadığına dair" adli tıp raporunu çaktıklarını hatırlatan Yıldız, şöyle konuştu;

"Mahkeme, telefondaki ifadeleri nedeniyle Mehmet Cengiz'i tazminat ödemeye mahkum etti. Böylece 17-15 Aralık tapelerinin de gerçekliği kesinleşmiş oldu. Şimdi 81 ilde arkadaşlarımızın yapacağı suç duyuruları nedeniyle, Mehmet Cengiz 81 ile tek tek giderek, ifade vermek zorunda kalacak." dedi.

"AMACIMIZ KARAKTERİNİ ORTAYA KOYMAK"

Açılacak tazminat davalarında, istenecek miktarın "sembolik" olacağını da anlatan Yıldız, "amacımız yüklü bir tazminat kazanmak değil; Mehmet Cengiz'in karakterini ortaya koyabilmek" diye konuştu.

MAHKEME, CENGİZ'İ TAZMİNAT ÖDEMEYE MAHKUM ETMİŞTİ

AK Parti eski milletvekili ve avukat Süleyman Sarıbaş, millete küfür ettiği gerekçesi ile işadamı Mehmet Cengiz'e tazminat davası açmış, Mahkeme de Cengiz'i 8 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum etmişti. Kazandığı para ile kendi köyündeki caminin abdest alma yeri ve tuvaletini yaptıracağını kaydeden Sarıbaş, "Böylesinin parasını o tür yerlere harcamak lazım. Millet o tür yerlerde bu paranın içine etsinler diye, o tür yerlere harcamak lazım. Ben de oraya harcayacağım" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel CHP, İş Adamı Mehmet Cengiz İçin 81 İlde Suç Duyurusunda Bulunacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • Hadi ordan: Chp liler iyice Kafayı yedi : Önce siz kendi müdürünüze bakın. Adam her ağzını açtığında sağa sola hakerek ediyor. 12 41 Yanıtla
  • bill68: Herkezin dava etmasi gerek. terbiyesiz. . . 44 3 Yanıtla
  • bill68: Hala bu adama ihale verenleri de dava etmak gerek. . . 33 5 Yanıtla
  • zakir: Tipik chp ve kemalist dusunce.Siz once 80 yil bu ulkede astiginiz kestiginiz ilim adamlarinin hesabini verin.Diktatorunuzun istiklal mahkemelerinde uyduruk davalardan asilan insanlarin hesabini verin.Size kalsa adami tipinden dolayi asarsiniz.Ama kufretsenizde hakaret etsenizde anlamayacaginiz tek sey artik size diz dovmek kalmistir.Saldirin saga sola vurun basinizi duvardan duvara cirpindikca batiyorsunuz.Siz havlamaya devam edin ketvan yuruyor. 5 23 Yanıtla
  • hakan: Bula bula mehmet cengizi bulmuş chp çünki bunların Türkiye nin geleceğiyle ilgili projeleri yok böyle iyi hayırsever insanlarla uğraşırlar Türkiye için ne projen var kardeşim bana onu söyle böyle ucuz siyaset basit işllerle uğraşmayın 2 22 Yanıtla
  • Asi : Bu millet bu adi herifin neresine koyar bilmem 20 1 Yanıtla
  • 4141: 81 ile 81 tuvalet yapılsın 15 1 Yanıtla
  • viranşehir: hani evrim yoktu al sana tam bi neandertal. 14 2 Yanıtla
  • Abuzittin: Hadi ordan diyen koyun adam anana küfretmiş kabahat kılıçdaroglunda pes doğrusu 13 2 Yanıtla
  • Peşmerge Merve: ENİNDE SONUNDA ORTAYA ÇIKACAĞINI BİLE BİLE NASIL BU KADAR RAHAT HAREKET EDİYORLAR.. 13 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi
    14:05 Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi

    Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Kuat Kanafeyev, MÜSİAD Antalya Başkan'ı Ali Akçay ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek Kazakistan'ın potansiyel yatırım alanları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Başkonsolos Kanafeyev, Kazakistan'ın stratejik konumu, büyük pazarlara erişim kolaylığı, yatırım teşvikleri, doğal rezervleri ve Astana Uluslararası Finans Merkezi hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Görüşme sonunda Başkonsolos Kanafeyev, MÜSİAD Antalya yönetimini Kazakistan'a davet etti.

  • CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Emeklilere Destek Sözü Verdi
    14:04 CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Emeklilere Destek Sözü Verdi

    CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, emeklilere yönelik açıklamalarda bulunarak, Pamukkale Belediyesi'nin emeklilere sosyal ve ekonomik destekler sağlayacağını belirtti.

  • Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde
    14:00 Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde

    Avusturya Hava Yolları'nda çalışan kabin görevlileri, maaşlarının artırılması talebiyle greve gitti. Grev nedeniyle 400'ün üzerinde uçuş iptal edilirken, yaklaşık 52 bin yolcu etkilendi. VIDA Sendikası, çalışanların aylık gelirlerinin yüzde 27 artırılmasını talep ederken, şirket yüzde 18 artış önerisinde bulunuyor.

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.


Advertisement