CHP İnternet Yasası'nın İptali İçin AYM'ye Başvuracak - Son Dakika
Güncel

CHP İnternet Yasası'nın İptali İçin AYM'ye Başvuracak

CHP İnternet Yasası\'nın İptali İçin AYM\'ye Başvuracak

CHP, İnternet Yasası'nın iptali için yarın saat 10.30'da Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını açıkladı.

16.04.2014 19:53  Güncelleme: 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'den yapılan açıklamada İnternet Yasası'nın iptali için yarın saat 10,30'da Anayasa Mahkemesi'ne başvurulacağı belirtildi.

KRİTİK KANUNLARA İTİRAZ EDECEK

Ana muhalefet geçtiğimiz günlerde bir hafta içinde dershanelerin dönüştürülmesini de düzenleyen Milli Eğitim Kanunu'nun da içinde bulunduğu kritik kanunları Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağı belirtilmişti.

"TEŞEBBÜS HÜRRİYETİNİ İHLAL EDİYOR"

CHP'nin iptal dilekçesinde dershane düzenlemesinin teşebbüs hürriyetini ihlal ettiği ve Milli Eğitim bünyesindeki 40 bine yakın yöneticinin görevlerinin sona erdirilmesinin Anayasa'ya aykırı olduğu ifadeleri yer aldığı öğrenilmişti.

"İNTERNET SAĞLAYICILARI BİRLİĞİ MUĞLAK" İTİRAZI

Ana muhalefet, internet kanununu da kişisel verilerin gizliliğini ihlal ettiği ve kanunla kurulan internet sağlayıcıları birliği'nin muğlak olduğu gerekçesiyle mahkemeye taşıyacağı öğrenilmişti.

"KUVVET KOMUTANLARI İLE İLGİLİ MADDELERE İTİRAZ EDECEK"

Demokratikleşme paketindeki ise toplantı ve gösteri yürüyüşleri bölümünün iptalini istemeye hazırlanan CHP, Askerlik Kanunu'nu da kuvvet komutanlarının yargılanmasını düzenleyen maddeler nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağı belirtilmişti.

"DİNLEMELER" İTİRAZI

CHP ayrıca Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının içinde yeraldığı Torba Yasa için ise CHP dinleme kararlarının oy birliği ile alınmasına yönelik hükümlerin iptalini isteyeceği öğrenilmişti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel CHP İnternet Yasası'nın İptali İçin AYM'ye Başvuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • kritik: yaaa su chp ne zaman adam olur sizceeee bunlarrr hem millete koyun diyecek sonrada gelip oy isteyecek sonrada oyu alamayip cingar cikaracak bunlar mi aydin insanlarrr yesinler siziii ancak Ulu onderimiz ataturk u kullanarak oy toplamaya calisacak ,,,,,,,,,,,, 17 4 Yanıtla
  • hasan beylerbeyi: chp yi anlayan varsa bize anlatsın kaybediyor yinede meydanda bu halk size yetgi vermez vermez vermez .... 16 4 Yanıtla
  • VATANDAŞ: YAZ NE ZAMAN GELECEK HAVA ÇOK SOGUK HEMEN MAHKEMEYE BAŞVURUN 19 1 Yanıtla
  • .: helal olsun 11 9 Yanıtla
  • DİYAR21: BU CHPYİ HİÇ SEVMİYORUM AKP VE BDP BUNLAR DIŞINDA KİMSEYE OY VERMEYİN ALLAHIN İZNİYLE APODA CIKACAK KÜRTCEDE HERYERDE OLACAK 2023 DEDE TÜRKİYENİN İSMİ FEDERAL CUMHURİYET OLACAK AKP BDP ELELE 2 15 Yanıtla ADANALI: Diyar21 sen cok biliyorsun fazla bilme onu yapmaya kimsenin gücü yetmez 0 0 Tekyol: ADAM NEGÜZEL YAZMIŞ ZORUNUZA GİDER NORMALDİR... 0 0 OKTAY: Tekyol neyi güzel bu yazının hayırdır bu adam yazsa ne olacak yapamayacağınıza göre sorun yok ben akpliyim ama başbakan böyle bir şey yapsa akp barajı geçemez sen ne saçmalıyorsun bdpli herif. 0 0
  • Cuvaldız: Aym De Ne Gibi Bir Şantaj Var, Chp Alıştı, Kafasına Taş Düşse Aym Ye Koşuyor, Eeee Fırsat Bu Fırsat, İki Gün Sonra Onlarda Olmayacak, Bu Sefer Su Akarken Testimizi Dolduralım, Ama Unutma, Su Testisi Su Yolunda Kırılır.! 12 3 Yanıtla
  • VATANDAŞ: BÜTÜN ENERJİLERİNİ MAHKEMEYE GİTMEKLE HARCIYORLAR BU ÜLKE İÇİN NEZAMAN HAYIRLI İŞ YAPACAKSINIZ. GECE UYUYAMIYORUM ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜR,CANIM SIKILIYOR ONUDA GÖTÜR HAVALAR ÇOK SOGUK HEMEN MAHKEMEYE BAŞVURUN. 11 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement