CHP İl Kadın Kolları 5. Eş Güdüm Toplantısı - Son Dakika
Politika

CHP İl Kadın Kolları 5. Eş Güdüm Toplantısı

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan: "Kadın kollarının güçlenmesi CHP'nin güçlenmesidir"

16.10.2014 20:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İl Kadın Kolları 5. Eş Güdüm Toplantısı, İstanbul'da başladı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Büyükada'da düzenlenen toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, PM üyeleri Şenal Saruhan, Ümran Köksüz, Yasemin Öney Cankurtaran, İstanbul milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt, Müslüm Sarı, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aykaç ve 81 ilin il kadın kolları başkanları katıldı.

Dokuzcan, toplantıda yaptığı konuşmada, CHP'nin büyük bir aile olduğunu ifade etti. Toplantıya, Türkiye'nin 81 ilinden kadınların katıldığını belirten Dokuzcan, şunları kaydetti:

"Burada 81 ilden gelen kadın kardeşlerimiz var. 5. eş güdüm toplantısını yapıyoruz. Kadın kolları olarak üçüncü yılına giren bir kadroyuz. Bu iki sene içerisinde emeklerini esirgemeyen, parti içerisindeki konumlarını ve durumlarını, Türkiye'de siyasetteki kadının durumunu aslında çok da dikkate almadan CHP'de siyaset yapma tercihinde bulunan bütün kadın kardeşlerime teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız. Bizim söylediğimiz bir şey vardı, çınar olma noktasında partinin omurgasını tutan, toprakla bağını kuran ve aslında kökün kadınlar olduğunu ve onlar olmadan yeni filizler olamayacağını anlatan kadro, CHP'nin kadın kollarıdır."

Dokuzcan, süreç içerisinde 81 ilin yanı sıra 600 ilçede çalışmalar yaptıklarını anlatarak, fabrikalardaki, tarlalardaki, evlerdeki, sokaktaki her birey ve esnafla birlikte olmaya çalıştıklarını aktardı.

Parti içerisindeki güç birliği ve dayanışmanın önemine değinen Dokuzcan, şöyle devam etti:

"Önümüzde çok önemli bir süreç var. Bu çalışmalarda biz partinin kadın kollarının, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, parti meclisi üyelerimizle yan yana birlikte sözünün dikkate alındığı birtakım ağaçlar yaratmaya çalıştık. Çünkü kadın kollarının güçlenmesi CHP'nin güçlenmesidir. Siyasi Partiler Kanunu'nda kadın kollarının ve gençlik kollarının durumunun değişmesi, parti meclisi üyelerimizden ve milletvekillerimizden talebimizdir. Bizim bu konudaki çalışmalarımız hazırdır. Olması gerekeni istiyoruz."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da "Hilal Başkanımızın söyledikleri çok doğru şeylerdi. Söylediği sorunlara çözümde destek bekliyorlar, önlerinin açılmasını bekliyorlar. Söylenen her şeye katılıyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, parti içi eğitimle ilgili sunum gerçekleştirdi.

CHP İl Kadın Kolları 5. Eş Güdüm Toplantısı yarın da devam edecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP İl Kadın Kolları 5. Eş Güdüm Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement