CHP İl Başkanı: 'Fatiha Okuyun' Diyen Başbakan İşini Yapsın - Son Dakika
Güncel

CHP İl Başkanı: 'Fatiha Okuyun' Diyen Başbakan İşini Yapsın

CHP İl Başkanı: \'Fatiha Okuyun\' Diyen Başbakan İşini Yapsın

Chp Kayseri il yöneticileri partinin 91'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

09.09.2014 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Kayseri il yöneticileri partinin 91'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. İl Başkanı Mustafa Ayan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, asansör kazasında ölen işçilere "Fatiha okuyun" dediğini belirterek, "İşini yap, Başbakan. Millet okuyacak duayı da Yasin'i de bilir. Sen 'Allah'ın taktiri, kader' diyemezsin. Önce önlemini al ondan sonra kader dersin" diye konuştu.

CHP yöneticileri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğince 10'uncu Yıl Marşı'nın da çalındığı törende konuşan CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, CHP'nin 91 yıldan bu yana Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetim kademelerinde halkın rahat yaşaması için gayret gösterdiğini dile getirdi. Ayan, geçen 100 yıla yakın süre içerisinde CHP'ye içeriden ve dışarıdan iftira, çamur atmaların, Osmanlı sarayından ve Amerikan emperyalizmin Demokrat Parti ile yurdumuza girdiği günden bu yana devam ettiğini söyledi. Ayan, şöyle konuştu:

"Ne bölücülüğünüz, ne de dinsizliğimiz kalmıştır. Ama 91 yıldan beri inançla halkımıza doğru yolu göstermek, onların insanca yaşamalarını sağlamak için mücadelemizi vermeye devam ediyoruz. Anadolu'da halkımızın kardeşçe, dayanışma içince ayrışmadan adam gibi insan gibi yaşamasını sağlamak istiyoruz."

"İŞİNİ YAP BAŞBAKAN"

Konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğluna da tepki gösteren Ayan, teknoloji çağında asansör ve maden kazalarında emekçi, işçilerin ölmemesini sağlamakla görevli  Başbakanın "Fatiha okuyun" diyecek kadar kendi görevini unutmuş halde olduğunu öne sürerken  "Önce önlemini al ondan sonra diyebilirsin. İşini yap Başbakan" diye konuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu de partinin ülkenin kuruluş ve bağımsızlık mücadelesinde önemli görevler üstlendiğini belirterek, şöyle konuştu:

"CHP, geçmişte olduğu gibi şimdi de o ruhla emperyalist güçlere karşı mücadelesini kadrolarıyla sürdürüyor. 91 yıldır o günün ruhunu taşıyor. CHP sömürücü güçlere karşı verilen mücadelenin en önemli lider ve bayrağıdır. Türk ulusu 91 yıldır CHP'yi yaşatarak, dünyada eşi- benzeri olmayan bir tarihe imza atmıştır. Dünyada başka parti yok; içerisinde her mezhepten insanın kardeşçe yaşadığı. Bir süre önce yaptığımız kurultayla birlikte partimiz yeni kadrolarıyla yola devam edecek. CHP kadroları Türkiye'nin umudu olarak 2015 seçimlerinde ülkeyi karanlıktan kurtaracaktır."

MİLLETVEKİLİ KULKULOĞLU'NDAN YSK TEPKİSİ

Diğer yandan Çankaya 4 Nolu İlçe Seçim Kurulu'un, CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) seçilen isimlere yönelik itirazları karara bağlaması ve YDK'ya son sıradan giren Ali Paşa Tan'ın düşürülerek yerine CHP Konya üyesi Gülsüm Florinalı'nın alınması kararını da değerlendiren Kulkuloğlu, şöyle konuştu:

"Kayseri temsiliyet hakkı kazanmıştır. Sayın Ali Paşa Tan kardeşimiz bizi gururlandırmıştır. Ancak dünkü YSK kararı bence uygulanmamalıdır. Bunun için gerekli hukuki mücadele de verilmektedir. Çünkü geçen dönemde uygulanmayan yönetmelik bu dönem uygulamaya konularak kardeşimizin hakkı gasp edilmiştir. CHP Kayseri örgütü 22 yıldır Ankara Genel Merkez yönetiminde yoktur, var olmalıdır. Dolayısıyla Ali Paşa Tan'ın mücadelesini Kayseri'deki partililer olarak destekliyoruz. Arkasındayız, inşallah o mücadeleyi de kazanacağız." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP İl Başkanı: 'Fatiha Okuyun' Diyen Başbakan İşini Yapsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Milletvekili Fatih Dönmez, şehit Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci'nin ailesini ziyaret etti
    12:38 AK Parti Milletvekili Fatih Dönmez, şehit Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci'nin ailesini ziyaret etti

    AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, 2021 yılında Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci'nin annesi Ayşe Güler'i ziyaret etti. Dönmez, ziyarette şehit annesinin metanetine ve dik duruşuna şahit olduğunu belirterek, şehit ailelerinin baş tacı olduğunu vurguladı. Ziyarette dua edildi.

  • İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi
    12:38 İranlılar İsrail'e yönelik saldırılara destek için yürüyüş düzenledi

    İranlılar, ülkenin geçen hafta İsrail hedeflerine yönelik misilleme saldırılarına desteklerini ifade etmek üzere ülke çapında yürüyüşler düzenledi. Tahran'da göstericiler İsrail ve ABD karşıtı sloganlar içeren pankartlar taşıyarak saldırılara desteklerini ifade etti. Benzer mitingler diğer şehirlerde de düzenlendi ve katılımcılar İran'ın insansız hava aracı ve füze saldırılarını 'meşru savunma' olarak nitelendirdi.

  • Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: Tabloyu tam netleştiremedik
    12:38 Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere: Tabloyu tam netleştiremedik

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı öncesi belediyenin çalışmalarını ve incelemelerini açıkladı. Tutdere, önümüzdeki hafta ayrıntılı bir şekilde kamuoyuna açıklama yapacaklarını belirtti.

  • Afyonkarahisar'da Minibüs Kazası: 5 Kişi Yaralandı
    12:38 Afyonkarahisar'da Minibüs Kazası: 5 Kişi Yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Susuz beldesi yakınlarında meydana gelen minibüs kazasında 5 kişi yaralandı. Minibüs, kontrolünü kaybederek yol kenarındaki ağaç ve tabelaları devirerek bir fabrikanın bahçesinde yan yatarak durabildi. Olayın ardından sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri kaza yerine sevk edildi.

  • Adıyaman'ın Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Ağaçlara Kuş Yuvası Astı
    12:38 Adıyaman'ın Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Ağaçlara Kuş Yuvası Astı

    Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, atıl durumdaki malzemeleri kullanarak okulun bahçesindeki ağaçlara renkli kuş yuvaları astı. Proje, geri dönüşüm farkındalığı ve doğayla zaman geçirme fırsatı sunuyor.

  • Didim'de uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı
    12:36 Didim'de uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı

    Aydın'ın Didim ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan yakalanan şüpheli, tutuklandı. Didim Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Ç.K. adlı şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 25,56 gram esrar ve 58 bin TL ele geçirildi. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Bursa Bilfen Koleji Mudanya İlçe Şampiyonu Oldu
    12:34 Bursa Bilfen Koleji Mudanya İlçe Şampiyonu Oldu

    Bursa'da düzenlenen 2023-2024 öğretim yılı Futsal Küçük Erkekler turnuvasında, Bursa Bilfen Koleji Mudanya ilçe şampiyonu oldu. Bilfen, grup aşamasında rakiplerini yenerek finale yükseldi. Final müsabakasında ise Mehmet Yazıcı Ortaokulu ile karşılaşan Bilfen, penaltı atışları sonucunda galip geldi. Turnuvada Bilfen Koleji birinci, Mehmet Yazıcı Ortaokulu ikinci, Halitpaşa Ortaokulu üçüncü ve Mavi Dünya Koleji dördüncü oldu.


Advertisement