CHP İl Başkanı Adanur Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP İl Başkanı Adanur Açıklaması

CHP İl Başkanı İsmail Adanur, "Bölgeyi güçlendirip terörden uzaklaştırmak lazım" dedi.

30.06.2015 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İl Başkanı İsmail Adanur, "Bölgeyi güçlendirip terörden uzaklaştırmak lazım" dedi.

Adanur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasi açısından bakıldığında, CHP ile AK Parti'nin iktidarı oluşturulması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin geleceği ve güçlü bir demokrasi için CHP-AK Parti koalisyonunun doğru olacağını belirten Adanur, şunları kaydetti:

"Öncelikli olarak partilerden ziyade Türkiye'nin bulunduğu konjonktür çok önemli. Orta Doğu'daki dengeler açısından CHP ile AK Parti  İktidarının faydalı olacağı kanaatindeyim. Orta Doğu'nun halini görüyoruz. Suriye ve Irak tablosu ortada. Ülkemiz bu konuda zayıf düşerse Allah korusun özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çok sıkıntılı günler olabilir. Bu nedenle CHP ile AK Parti'nin bir araya gelerek hükümet kurmasını çok olumlu ve elzem. Belki parti tabanlarında farklı sesler çıkabilir ama bugün o gün değil. Ülkenin demokrasiye gerçekten ihtiyacı var. Bazı duygularımızı geri plana bıraksak daha iyi olur. Çünkü ülke menfaatleri her şeyden önce olmalı."

Erken seçimin ülke için faydalı olmayacağını belirten Adanur, erken seçimin sonucu değiştirmeyeceğini ifade etti.

CHP'nin çözüm sürecine bakış açısının olumlu yönde olduğunu ve süreci desteklediklerini bildiren Adanur, sürecin önemine dikkat çekti.

Türkiye'nin geleceğini düşünmek gerektiğini vurgulayan Adanur, "Türkiye'nin şu aşamada uzlaşmaya ve ciddi bir demokrasiye ihtiyacı vardır. Bunun için artık bazı öncelikleri geri plana bırakmak en doğrusudur. Çünkü ülke ekonomisinin büyümesi lazım. Bu ortak iktidarı en çok isteyen de ekonomi çevreleridir. Bölgeyi güçlendirip terörden uzaklaştırmak lazım" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP İl Başkanı Adanur Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement