CHP Grup Başkanvekili İnce'den Vatandaşa: Ben Senin Amelen Miyim? - Son Dakika
Güncel

CHP Grup Başkanvekili İnce'den Vatandaşa: Ben Senin Amelen Miyim?

CHP Grup Başkanvekili İnce\'den Vatandaşa: Ben Senin Amelen Miyim?

Muharrem İnce, 10 Ağustos'taki seçimler için vatandaşın kendisine sandığı koruyun çağrısı yaptığını belirterek, "Ben senin amelen miyim? Sen koruyacaksın." dedi.

25.07.2014 01:58  Güncelleme: 08:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 10 Ağustos'taki seçimler için vatandaşın kendisine sandığı koruyun çağrısı yaptığını belirterek, "Ben senin amelen miyim? Ben nasıl koruyacağım Türkiye'deki 200 bin sandığı? Sen koruyacaksın. Milletvekili de gelecek okulun kapısına dikilecek" dedi.

Bursa'ya gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Gemlik İlçesi'ne bağlı Küçük Kumla Mahallesi'nde İskele Meydanı'nında vatandaşlara seslendi. Kendisinin kağıttan ya da camlardan okumadan konuştuğunu belirten Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın camdan okuyunca kültürlü candan konuşunca küfürlü bir Başbakan olduğunu söyledi.

"HARAM PARA İLE UMREYE GİTMEK Mİ, HELAL PARA İLE KUMLA'YA GİTMEK Mİ GÜNAH?"

Kendisinin Bodrum'da alkol alırken çekildiği öne sürülen fotoğrafları ile ilgili eleştirilere değinen İnce, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a gönderme yaparak, 'Bir de bunun bir yardımcısı var. Hani çok ağlayan bir adam var ya. Onu Manisa'dan Bursa'ya sürgüne gönderdiler. Dün Elazığdaymış. Bana laf çakıyor. 'CHP'nin o çok konuşan Grup Başkanvekili var ya' diyor, 'Bodruma gitmiş' diyor. Bir gazete 15 gündür bir haber yapıyor ya. Ona bir sorum olacak. Haram para ile umreye gitmek mi günah? Helal para ile Kumla'ya gitmek mi günah? Sen haram para ile umreye gideceksin. Sonra gelip burada konuşacaksın. Diyor ki 'Gördünüz mü fotoğrafları" Sen kardeşinin Kıbrıs'ta uyuşturucu baronları ile fotoğrafını gördün mü? Sen para kasalarının fotoğrafını gördün mü? Sen paraları sıfırlayanın fotoğrafını gördün mü? Yolsuzluktan, hırsızlıktan gözaltına alınan Bakan çocukları için ağlıyor, 'Onların babalarının haberi yok ki' diyor. Ağlıyor. O hırsızlıktan tutuklanan bakan çocuklarına ağlıyor ben 15 yaşındaki Berkin Elvan'a ağlıyorum, 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'a, Abdullah Cömert'e ağlıyorum. Gabar Dağın'da şehit olan ana kuzularına ağlıyorum. Çocuklarına harçlık veremeyen babalara, çocuklarını yatağa aç yatıran analara ağlıyorum" dedi.

"10 AĞUSTOSTOS'TA ARABA KALDIRILMASINI BEKLEMEYİN"

Türkiye'de, hırsızın polisi kovaladığını, protestolarında yanlış olduğunu ifade eden İnce şöyle konuştu: "Böyle bir protesto yok. Coco Cola'yı protesto ediyor Fanta içiyor. Türkiye'nin geldiği noktaya bakın. Bu ülkenin kötü gidişatından hep birlikte kurtulmalıyız. 10 Ağustos'ta yapacağımız seçim sıradan bir seçim değildir. Bu seçim Cumhuriyet Halk Partisi ile diğer partilerin bir yarışı değildir. Bu seçimde bir milletvekili, belediye başkanı seçmeyeceğiz. Bu seçimde kediye ciğer teslim edilir mi onu seçeceğiz. Bu seçimde bir yanda şezlong bir yanda Cumhuriyet'i seçeceğiz. Baştan söylüyorum büyük organizasyonlar beklemeyin. Araba kaldırılacak, gidecek yok. Kendiniz yapacaksınız. Kusura bakmayın. Neden biliyor musunuz? Recep Tayyip Erdoğan'a bağışta bulunmak için işadamları kuyruğa giriyor. Bizim böyle bir şansımız yok. Bağış yapanlar bile korkarak yapıyor zaten. Büyük paralarımız yok. Ama ben siyasette şuna inanmışımdır. İnsanlık onuru her zaman parayı yenmiştir."

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN ALLAH RAZI OLSUN"

Başbakan'a Cumhurbaşkanlığı seçimleri için teşekkür eden İnce, 'Bu Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun. Türkiye'de 10 partiyi bir araya getirdi. Kolay bir şey değil, senden ne kadar nefret ediyorlar gel bunu gör. Ben ona her gün dua ediyorum. Allah Recep Tayyip Erdoğan'a Kenan Evren'e verdiği kadar ömür versin. 100 sene yaşasın ki ömrünün yaşlılık günlerinde memleketi ne hale getirdiğini görsünö dedi.

"ÜÇÜNCÜ YENİLGİSİNİ 10 AĞUSTOS'TA ALACAK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini yenilmez gördüğünü kaydeden İnce, Başbakan'ın 1 Mart 2003 tezkeresinde ve Taksim'e AVM yapacağım dediğinde yenildiğini dile getirdi. CHP Grup Başkanvekili İnce, üçüncü yenilginin 10 Ağustos'ta olacağı belirterek, yazlıkçıların, denize girenlerin sandığa gelmeyeceği umuduyla seçimin yaz ayında yapıldığını öne sürdü. Türkiye'de 13 yıldır mağdur olan, özgürlükleri alınanların sesi olacaklarını vurgulayan İnce, 'Bu topraklarda Gezi'de göstericilere otelini açtı diye, ihalesi iptal ediliyorsa o patronun yanında olacağız. Eğer bu topraklarda Genel Kurmay başkanına terörist deniyorsa. O Genel Kurmay başkanının yanında olacağız. Yazdığı yazıdan dolayı gazeteci işinden oluyorsa onun yanında olacağız. İşçinin hakkını savunmak için meydanlarda biber gazı yiyen sendikacının hakkını savunacağız. Hükümet aleyhinde yazı yazdı diye RTÜK tarafından ceza kesilen medya patronunun yanında olacağız. 'Ben yalan söyleyemem. Camide içki içerlerken görmedim' dediği için sürülen Dolmabahçe imamının yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

"SİLİVRİ'DE RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I ZİYERETE GİDECEĞİM"

Başbakan'ın dış politikasını eleştiren İnce, Türkiye'nin sınırlarının değiştiğini, Orta Doğu'da itibarının dip yaptığını kaydetti. Muharrem İnce, herkesin kafasına uymamasına rağmen Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermesini istedi. Konuşması sırasında yatsı ezanı okunan Muharrem İnce, ezanın bitmesinin ardından şunları söyledi: "Ezan okunurken saygıdan bu toprağın insanları susar, müziği keser. Ezan namaza bir çağrıdır. Ama sadece bir namaza çağrı değildir. Ezan aynı zamanda bağımsızlığımızın simgesidir. Bu ülkenin minarelerinde ezan okunması 'biz bu topraklarda varız. Biz iddia sahibiyiz. Bu toprakların sahibi biziz' demektir. Yatsı ezanını hoca yavaş okudu ama akşam ezanı hızlı okunur. İslam inancına göre kıyamet akşam ezanından sonra kopacaktır. Onun için hoca çabuk çabuk okur. O büyük kıyamet. Birde küçük kıyamet var o da 10 Ağustosta kopacak. Eğer bu uzun adamı 10 Ağustosta gönderirsek Türkiye'de küçük kıyamet kopacak. Her şey 2002, 3 Kasımı'nın öncesine dönecek." Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'ye gideceği konusunda yalan söylediğini kaydeden İnce, 'Sen Gazze'ye gidemezsin. Ama sen bu ülkede pek çok insanı Silivri'ye gönderdin. İnşallah Silivri'ye gideceksin. Ama baştan söyleyeyim ben anne tarafından Rize, baba tarafından Selanik kökenliyim. Beni alkışlıyorsunuz. O Recep Tayyip Erdoğan hapse girdiğinde ziyaretine giderim. Anne tarafından hemşeriyiz. Bana kızmak yokö diye konuştu.

"SEN KORUYACAKSIN"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce vatandaşı sandığa sahip çıkmaya çağırarak şunları söyledi: "Şikayet etmeyeceksin. Vatandaş yolda beni durduruyor. 'Sandıkları koruyun' diyor. 'Yok ya' dedim. Ben senin amelen miyim? Ben nasıl koruyacağım Türkiye'deki 200 bin sandığı? Sen koruyacaksın. Milletvekili de gelecek okulun kapısına dikilecek. Ama sen koruyacaksın ben koruyamam."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP Grup Başkanvekili İnce'den Vatandaşa: Ben Senin Amelen Miyim? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • ahlak meselesi: hayatında ahlak olmayan bu adamın siyasette ahlaklı olacağını ancak cahil chp liler düşünür. . . 33 8 Yanıtla
  • ŞERİF: SİZİN GİBİLER OLDUĞU SÜRECE TAYİP HEP KAZANIR ÖNCE KONUŞMAYI BİLİN 24 14 Yanıtla
  • serkan: Bunlarda bi kere utancak yuz kalmdiki hepiniz birdinizde neden yillardir sag sol davasi yapipta milletin cocugunu birdirine oldurdunuz at hirsizi sizden adam olsa ucuncu havaalanimi durdutmaya goturmessiniz sizden adam olsa marmarayinacillisina giderdiniz 25 5 Yanıtla
  • yakamoz: adam dogru söylüyooo muharrem ince veya partililer sandıkların hangi birisini koruyacak sandığı korumakkk vatandaşın işi 24 3 Yanıtla
  • semaa: Sadece show partisisiniz onun için Sn. Erdoğan, ın en fazla uzaktan ayak izlerini takip edersiniz 18 9 Yanıtla
  • ANADOLU: RAMAZANDA GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA İÇENLERE, OY DEĞİL, , YAĞMURLU HAVADA SU YOK. . . 17 9 Yanıtla
  • balkan: ulan sen zaten konuşurken sarhoşsun bi de çıkmışsın vaaz veriyon daha çoook lak lak yaparsın 14 7 Yanıtla
  • BİRİ: BİRİ BEN HİZMETKARINIZIM DİYEREK TEVAZU GÖSTERİYOR. DİĞERİ DE AMELENMİYİM DİYEREK KİBİRLENİYOR. 15 6 Yanıtla
  • YALOVALI: KAFAN İYİ YİNE MUHARREM. RAMAZANDA İÇMESEN OLMAZMI 16 2 Yanıtla
  • muharrem ne iş: muharrem ne iş. . muharremde içersin. . recepte içersin. . şabanda içersin. . ramazanda içersin. . iç bundan bizenede kıyak kafa gene kapmışın mikrofonu. . bu arkadaş ayık kafa olduğu zaman başbakanın mitinglerine staj yapmaya gidiyor. . kıyak kafa olduğu zaman böyle kendini nimetten sanıp atıp tutuyor. . 14 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Piraziz ilçesinde hapis cezası bulunan kişi yakalandı
    11:41 Piraziz ilçesinde hapis cezası bulunan kişi yakalandı

    Giresun'un Piraziz ilçesinde dolandırıcılık suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.Y, Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. E.Y, jandarma ve adliyedeki işlemlerinin ardından Espiye L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edildi.

  • Afyonkarahisar'da Yakalanan 9 Düzensiz Göçmen Geri Gönderme Merkezine Gönderildi
    11:41 Afyonkarahisar'da Yakalanan 9 Düzensiz Göçmen Geri Gönderme Merkezine Gönderildi

    Afyonkarahisar'da polis tarafından yakalanan 9 düzensiz göçmen, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlandıktan sonra İzmir Geri Gönderme Merkezine gönderildi. Düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmeleri bekleniyor.

  • Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güvenlik Mahallesi'nde iftar düzenledi
    11:41 Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güvenlik Mahallesi'nde iftar düzenledi

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güvenlik Mahallesi'nde düzenlenen iftarda belediye başkanlığı görevini kutsal ve mübarek bir nöbet olarak gördüğünü söyleyerek, bu görevi kendisine veren Muratpaşalılara teşekkür etti.

  • Samsun'da Ana Sınıfı Öğrencileri Ramazan Coşkusunu Yaşadı
    11:40 Samsun'da Ana Sınıfı Öğrencileri Ramazan Coşkusunu Yaşadı

    Samsun'un Canik ilçesinde bulunan Cahit Zarifoğlu İlkokulu ana sınıfı öğrencileri, 'Daha Zengin Bir Eğitim İçin Kültür ve Dilde Birlikte Büyümek' e-Twinning projesi kapsamında ramazan etkinliği düzenledi. Öğrenciler, yöresel kıyafetler giyerek okul koridorlarında maniler okuyup davul çaldı. Etkinlikle öğrencilere manevi değerleri aşılamak amaçlandı ve çocuklar eğlenceli bir zaman geçirdi.

  • Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldı
    11:40 Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldı

    Dicle İlçe Devlet Hastanesi'nde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldı. Diyalize giren hastalar, ilçedeki diyaliz ünitesinin açılması ile tedavilerini ikamet ettikleri ilçede alma imkanına kavuştu. Ünitede doktor, hemşire, diyaliz teknikeri, diyetisyen ve psikolog hizmet veriyor. Hastaların ulaşımı hastane tarafından tahsis edilen araçla sağlanıyor.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi Develi ilçesine 9 milyon 882 bin liralık altyapı yatırımı yapıyor
    11:40 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Develi ilçesine 9 milyon 882 bin liralık altyapı yatırımı yapıyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Develi ilçesinde sürekli artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 9 milyon 882 bin liralık altyapı yatırımı gerçekleştiriyor. Bu yatırım kapsamında Zile Mahallesi'nde kanalizasyon hatları, foseptik yapısı, doğal arıtma tesisi ve deşarj hattı yapım çalışmaları yapılmaktadır. Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçelerdeki altyapıyı revize ederek daha modern bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti ve yatırımların hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

  • Edirne'de jandarma ekipleri bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor
    11:39 Edirne'de jandarma ekipleri bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele eğitimlerini sürdürüyor. Uzunköprü ilçesine bağlı Bıldır ve Elmalı köylerinde halk pazarında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen ekipler, Kadın Destek Uygulamasını (KADES) tanıttı. Ayrıca trafik jandarması timleri, Üyüklütatar köyünde vatandaşlara trafik eğitimi verdi.

  • İstanbul'da parkta çocuğa şişle saldırı tehdidi kamerada: 'Senin beynini patlatırım'
    11:39 İstanbul'da parkta çocuğa şişle saldırı tehdidi kamerada: 'Senin beynini patlatırım'

    Kağıthane'de çocuğunun sokakta oynadığı esnada başka bir çocukla kavga ettiğini gören kadın, çocuğu şişle tehdit etti. Küçük çocuk, 'Senin beynini patlatırım' diyerek üstüne gelen kadını, 'Dur abla, bir kendine gel. Canım ablam, bir dakika. Senin yaşın başın kaç? Benden 20 yaş büyüksün' sözleriyle sakinleştirmek istedi. Korku dolu anlar bir başka çocuğun cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.


Advertisement