CHP Genel Sekreteri Tekin: "81 İlde 81 Kenan Evren'e İzin Vermeyeceğiz" - Son Dakika
Politika

CHP Genel Sekreteri Tekin: "81 İlde 81 Kenan Evren'e İzin Vermeyeceğiz"

CHP Genel Sekreteri Tekin: "81 İlde 81 Kenan Evren\'e İzin Vermeyeceğiz"

Kamu Güvenliği Yasası ile Yeni Yargı Paketi’ne tepki gösteren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 81 ilde 81 Kenan Evren’e izin vermeyeceklerini söyledi.

05.12.2014 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Güvenliği Yasası ile Yeni Yargı Paketi'ne tepki gösteren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 81 ilde 81 Kenan Evren'e izin vermeyeceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin iki günlük program kapsamında İzmir'e geldi. Aynı zamanda CHP'nin İzmir il sorumlusu olan Tekin, ilk olarak CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

"O KURYE ÇOCUKLAR KAMUOYU ÖNÜNE ÇIKACAK"

CHP İl Başkanı Ali Engin, milletvekilleri ile birlikte basın açıklamasında bulunan Tekin, Türkiye'nin çok önemli süreçten geçtiğini ve iktidar partisinin bugüne kadar devletin tüm kurumlarına müdahale ettiğini savunan Gürsel Tekin şunları söyledi: "İktidarın demokrasinin şah damarını keseceğine dair bir yargı mensubunun ifadeleri çok anlamlı. Neden bunu yapmak istiyorlar. Çünkü gerek içeride gerek dışarıda yasadışı işlere bulaşmış bir iktidarın yargıyı ele geçirmekten başka yapacağı bir şey yok. Avrupa'da ve Almanya'da son yüzyılın davası Deniz Feneri davasının unutulduğunu hatırlamak istiyorum. Biz unutabiliriz ama dünyanın bunu unutmayacağını bilinmelidir. Kendinize uygun yargıçlar getirebilirsiniz ama bir Alman yargıcı değiştiremezsiniz. O dosyalardaki kurye çocukları yok edemesiniz. Kim o kurye çocuklar. Onlar kamuoyu önüne çıkacaklar merak etmeyin" şeklinde konuştu.

"ALMANYA'NIN TÜRKİYE'Yİ DİNLEMESİNE NİYE REAKSİYON GÖSTERMEDİLER"

Türkiye'nin yolsuzlukla itibar kaybettiğini savunan Gürsel Tekin, "17 ve 25 Aralık. Sadece bu tarihler değil daha birçok yolsuzluk. Uluslararası araştırma şirketlerinin sonuçlarına göre neredeyse dünya rekoru kıran, yolsuzlukta pik yapmış bir iktidarın olduğunu gördük. Yolsuzlukta bir yıl içerisinde dünyada 11 sıra yükselerek dünya rekoru kırdık. Türkiye'yi itibarsızlaştırdılar" diye konuştu.

Hükümetin Almanya'nın Türkiye'yi dinlemesine sessiz kaldığını öne süren Tekin, "Gezi Parkı döneminde tahammül edemeyen iktidar Almanya'nın Türkiye'yi dinlemesine nasıl tahammül etti. Nasıl olurda bir Alman yetkilisi Türkiye'yi dinleyebilir. Neden bu iktidar buna reaksiyon göstermedi. Sokaktaki 14 yaşındaki Berkin Elvan'a tahammül edemeyen iktidar neden bir dinlemeye tahammül etti. Bütün bu suçları örtmek için yapacağı tek şey demokrasini şah damarı kesmektir. Asla buna izin vermeyeceğiz. Buna kimsenin gücü yetmeyecek" ifadelerini kullandı.

"ANAYASA'YI TIPIŞ TIPIŞ TANIRSINIZ"

Kamu Güvenliği Yasası ile Yeni Yargı Paketi'ne tepki gösteren Tekin, "Millet iradesine yeni bir sıkıyönetim yasasıyla müdahale edecekler. Yeni yargı güvenlik paketiyle günlerde 81 ile 81 Evren'e (Kenan Evren) izin vermeyeceğiz. CHP olmamış olsa İzmir'in önümüzdeki günlerde bir Evren'i olacak. Yani nasıl davranıp davranmayacağınızı İzmir Valisi ya da kaymaklar karar verecek. Niye buna ihtiyaç duyuyorsunuz. Bunun dışında bir de Güvenlik Yasası var. Türkiye'de güvenlik ihlali yapan tek parti AK Parti'dir. Yargıyı, hukuku tanımamaktadır. Hukuku yok sayanlar güvenliği ihlal edenlerdir. AK Parti'nin son uygulamalarına baktığınız da kaçak sarayla ilgili de yargı kararı var. Onu da tanımadı. Şimdi Anayasa'yı tanımayacaklarmış. Tıpış tıpış tanırsınız merak etmeyin" dedi.

"GEREKİRSE KALKAN OLURUZ"

2015 seçimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Tekin, "İktidar partisi bu nedenle sıkıyönetim yasasını getirmek istiyor. CHP olarak buna izin vermeyeceğiz. Gerekirse kendimizi kalkan ederiz. Bunu herkes bilsin" dedi.

Seçim öncesi demokrasiye sahip çıkmak isteyen herkesi CHP çatısı altına beklediklerini söyleyen Gürsel Tekin, herhangi bir koalisyon düşünmediklerini dile getirdi.

"SEÇİM BARAJINDA HÜKÜMETİN TEKLİFİNE DE UYARIZ"

Ahmet Davutoğlu'nun seçim barajının düşürülmesi ile ilgili sözlerini de değerlendiren Tekin şunları söyledi: " Başbakanı üzülerek izliyorum. 'Samimiyse gelsinler' demesi ya parlamento ile ilgili bilgisi yok. 2011 yılında CHP'nin hazırladığı kanun teklifi raflarda çürüyor. Asıl kendisi samimiyse Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile konuşur ve bu teklifimizi raflardan indirir. AK Parti'nin samimi olması lazım. Bu kadar yaşlı başlı insanların yalan söylemesine tahammül demiyorum. Kaygınız yoksa gelin parlamentoda bunu geçelim. Yeni Türkiye'yiz diyorlar. İşlerine geleni değiştiriyorlar. İşine gelmeyeni de 'kucağımızda bulduk' diyorlar. Bu yalanlardan vazgeçecekler. Getirecekler raflardan indirecekler. Onlar kendi tekliflerini getirilerse de ona da uyarız" ifadelerini kullandı.

"BEDELLİ TEKLİFİMİZİ RAFLARDAN İNDİRİN"

Bedelli askerlik konusunda kendilerinin bir projesi olduğunu belirten Tekin, "Bedelli askerlik CHP'nin projesiydi. Şimdiye kadar AK Parti 6 projemizi hayata geçirdi. Keşke hepsini geçirse. Başbakan 'Parası olan var olmayan var' demişti. Çok haklı, doğru. Ama parası olmayanlar için de CHP'nin kanun teklifi var. O da raflarda. Onu da aşağıya indirin. Parası olan da olmayan da bundan faydalanmalı. Belki 'Recep Amca'nın torunun da gitme olanağını sağlayacak mekanizmayı oluştururuz" diye konuştu.

Eğitim sistemini de eleştiren Tekin şöyle konuştu: " Bilal Erdoğan'ın tapesini izlemediniz mi? O tapelerde ne söyleniyorsa şu anda Milli Eğitim Bakanı onu uyguluyor. Neredeyse İran bile bu eğitim sisteminden vazgeçti. İktidar en kutsal değerlerimizi en kirli yerlerde kullandı. Şimdi bunu çocukların üzerinde kullanacaklar. Buna da izin vermeyeceğiz, merak etmeyin" dedi.

GAZETECİNİN SORUSUNA SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Bir gazetecinin "2015 Seçimlerinde İzmir'de nasıl bir strateji izleyeceksiniz sorusuna sert tepki gösteren Tekin, "Ben nelerden bahsediyorum siz nasıl soru soruyorsunuz. Bunu Ak Parti'ye neden sormuyorsunuz? Acaba AK Parti İzmir'de milletvekillerini nasıl belirleyecek? Bu konuda ne yapılacağını merak etmeyin. CHP en doğrusunu yapar" diye yanıtladı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Sekreteri Tekin: '81 İlde 81 Kenan Evren'e İzin Vermeyeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement