CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Partisinin İzmir Mitinginde Konuştu - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Partisinin İzmir Mitinginde Konuştu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Partisinin İzmir Mitinginde Konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka hitap etti.

22.03.2014 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu'nun yanında eşi Selvi Kılıçdaroğlu da yer aldı.

Kılıçdaroğlu, "İzmir'i seviyorum, sizi seviyorum" diyerek vatandaşları selamladı. 'İzmir seninle gurur duyuyor' sloganlarına ise, "O da olacak 30 Mart'ta sandığa el ele, omuz omuza gideceğiz. Ayın 30'unda yerel iktidarı alıp, haramilerin iktidarını yıkacağız. Bahar güzel aylarımızdandır. Baharda hanımlar temizlik yaparlar, çocuklarımızla parklara gideriz, ağaçlar çiçek açar. Baktığımızda hayatın güzelliklerini görürüz. 30 Mart bahar günü. Hanımlar süpürgeyi alın, haramilerin iktidarını süpürün" diye cevap verdi.

"İKTİDAR ŞAİBELİ OLURSA, SINAVLAR DA ŞAİBELİ OLUR"

Üniversite sınavına girecek olan gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Eskiden sınav sonuçları hemen açıklanırdı. Soruların yanıtları TV'lerde açıklanırdı. İlk kez şimdi sınav sonuçlarının açıklanması yasaklanıyor. Neden? Eğer iktidar şaibeli olursa, yaptığı sınavlar da şaibeli olur. İktidar şaibeli olursa aldığı kararlar da şaibeli olur. Üstümüze bir görev düşüyor. Ayın 30'unda sandığa el ele omuz omuza gideceğiz. Haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kurmak için. Bu seçimlerde 2,5 milyon gencimiz ilk kez oy kullanacak. Bir, sizinle iftihar ediyorum. İki, siz benim değil bu ülkenin onurusunuz. Üç, siz Mustafa Kemal'in askerlerisiniz. Dört, bir diktatöre siz diz çöktürdünüz, o yüzden size her zaman şükran borçluyuz. Ne pahasına olursa olsun mücadelelerinde başarı sağladılar. Siz bizim geleceğimizsiniz, size inanıyorum. Biz provokasyonlara gelmeyeceğiz. Sağduyulu yurttaş olarak demokrasimiz için, özgürlüğümüz için sandığa gideceğiz. Bugün Ankara'da Büyükşehir Başkan Adayımız saldırıya uğruyor. Ama güzel bir cevap veriyor. Diyor ki; 'Namuslular namussuzlar kadar cesur olacaktır.' Bizi korkutacaklarını sanıyorlar. Bilmiyorlar ki CHP yedi düvelle mücadele etmiş Kuvay-i Milliye'nin merkezidir. Biz onlar konuştuğunda susacağız. Biz konuşmadan, demokrasiden yanayız. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları biliyoruz. İzmir önemlidir. Hasan Tahsin buralıdır. Düşmana ilk kurşunun atıldığı yerdir. O nedenle mi İzmir'i sindirmek, parayla satın almak istiyorlar. Yapabilirler mi? Biliyorum ben yedi düvelinizi döken İzmir sana mı eyvallah diyecek? Ayın 30'unda barış havasında sandığa gideceğiz. Oyumuzu demokrasiden yana kullanacağız. Adres CHP, adres halkın partisi" diye konuştu.

İŞ DÜNYASINA SESLENDİ

İş dünyasına da seslenen Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında gerçek anlamda özgürlük olacak. Bizi eleştiren hiçbir iş adamının kapısına vergi müfettişleri göndermeyeceğiz. Bu bize yakışmaz. İş adamından biz sadece; üret, çalış, döviz getir, ihracat yap kuralını getireceğiz. Tek istediğimiz ahlaklı çalışmak. Hiçbir ayrım yapmayacağız. Benim için yandaş yok, vatandaş var" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin birçok ülkeyle sorunlar yaşadığını savunan Kılıçdaroğlu, " Suriye, İran, Mısır, Irak'la kavgalıyız. Peki CHP iktidarında ne olacak? Yurtta barış, dünyada barış. Sözüm söz CHP iktidarlığında hiçbir bakanın kolunda 700 milyon dolarlık saat olmayacak. Hiçbir bakan haram para ile umreye gitmeyecek. Hiçbir bakan halkına hesap vermekten çekinemeyecek. Sizden topladığımız her kuruşun hesabını sizlere vereceğiz. Hükümet istifa eder mi? Etmesi için insanlara saygı duyması, kul hakkı yemekten utanması, Allah'tan korkması lazım" dedi.

KOCAOĞLU'NUN PROJELERİNİ VE YATIRIMLARINI ANLATTI

Aziz Kocaoğlu'nu da yanına alarak projelerini ve yatırımlarını anlatan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "İzmirlinin ödediği vergiden daha az kamu yatırımları yapıldı. O yatırımları 10 kat artırdı. İzmir Belediyesi'nin hesaplarını uluslararası denetime açtı. Büyükşehir'in kredi notu devlet hazinesinin notunda 9 kat daha yüksek. Türkiye'nin en uzun raylı sistemini yaptı. En ucuz toplu ulaşım İzmir'de. Ankara ve İstanbul'dan daha ucuz. Metro yaptı. Ankara metro kilometresini 100 milyona yaptı. İstanbul 140'a yaptı. İzmir kilometresini 60 milyona yaptı. İstanbul ve Ankara'da metroyu Ulaştırma Bakanlığı üstlendi. Oysa bütçeleri İzmir'i ikiye katlıyor. İstanbul Büyükşehir 1 milyon 200 bin avroya Hollanda'dan otobüs aldı. Hollanda'da dağ tepe yok. Alınan otobüsler yokuş çıkamıyor. Türkiye Avrupa'nın en büyük otobüs merkezidir. Türkiye otobüs ihraç eder. Madem ki otobüs sanayimiz bu kadar gelişti. Biz neden Hollanda'dan otobüs alıyoruz? İzmir tamamını yerli aldı. Dünyanın en büyük yolcu gemilerini İzmir Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Bunların da tamamı Türkiye'de üretiliyor. Türkiye'nin en büyük fuar kompleksini İzmir yapıyor. Bütün Türkiye'nin artıma tesislerinin yüzde 25'ini sadece İzmir yapıyor. Önümüzdeki süreçte hep beraber yüzeceğiz körfezde, başkan haber verecek ben de geleceğim yüzmeye. Dar gelirli ailelerimiz var. Onun süt projesini AK Parti ben yapabilir miyim diye denedi. Onlar pahalıya yaptılar, yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Aziz Başkan 'ana kuzusu projesi' geliştirdi. Ailelerin kapılarına süt bıraktı. Ahlaktan yana başkan olduğunu kanıtlamış oldu. Benim bir sözüm vardı. CHP iktidarında herkesin sendikalaşmasını istiyoruz dedik. CHP iktidarında taşeron diye kavram olmayacak. Herkesin iş güvenliği olacak. Başkan Kocaoğlu, Türkiye'nin en güzel konser salonunu yaptı. ve bitmedi. Türkiye'nin en güzel doğal yaşam parkını İzmir'de açtı. Bir de gidin İstanbul ve Ankara'ya bakın. Hayvanat bahçesindekiler işkence altında ama burada doğal yaşam var. Diğer AK Partili belediyeler Türkiye'de ağaç yokmuş gibi dışarıdan ağaç getiriyorlar. Peki Aziz Başkan ne yapıyor. Şu ağaçları dikin, satın alacağım diyor. Hem köylü kazanıyor hem Türkiye kazanıyor. Aziz Başkan dışarıdan ağaç ithal etmiyor, metro kilometresini 60 milyona yapıyor, niye 140'a yapmıyor diyorlar. Başkan her kuruşun hesabını veriyor, 397 yıl cezayla yargılanıyor."

"İZMİR MADEM Kİ SEL OLDU, O SELİN ADI DEMOKRASİ SELİDİR"

"İzmir madem ki sel oldu, o selin adı demokrasi selidir" diyen Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye oy verenleri hiçbir şekilde eleştirmediğini de söyleyerek, "Onları bu iktidar aldattı. Oy verin yolsuzlukları kaldıracağız dediler, kendileri yaptılar. Yasakları kaldıracağız dediler, Twitter yasağı getirdiler. O yüzden kararınızı iyi verin" ifadelerini kullandı.

Partililerine, geçen seçimlerde CHP'ye oy vermeyenleri ikna etmeleri gerektiği talimatı veren Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin yeni bir anlayışa ihtiyacı var diyeceksiniz, ikna edeceksiniz. Sandığa öyle gideceksiniz. Biz hiçbir ayrım yapmıyoruz. Başı açık, kapalı olsun bütün annelerin ellerinden öpüyorum, hepsinin başım üstünde yeri var" dedi.

Miting alanındakilere, "İzmir'den Hakkari'ye, Urfa'ya, Mardin'e, Tunceli'ye, Artvin'e, Trakya'ya selam olsun" dedirten Kılıçdaroğlu, Nazım Hikmet'in 'kardeşçe yaşamak' sözlerini hatırlatarak, her yurttaşın kardeşçe yaşayacağını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, İzmir mitinginin ardından Aydın'a geçerek Atatürk Kent Meydanı'nda halka hitap edecek.

MİTİNGDEN DETAYLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce İstanbul'da kullandığı 50 metre uzunluğunda 20 metre genişliğindeki özel bir platformdan yüzü Konak'a dönük olarak konuştu. 3 günde kurulan 40 metre genişliği ve 20 metre derinliğindeki platformun altında 50 bin tonluk su tankı yer aldı. Kılıçdaroğlu'nun, alanın her tarafından izlenebilmesi için her biri 24 metrekare genişliğinde 4 LED ekran kuruldu. Alan balonlar ve parti bayrakları ile süslendi. Alana bakan apartmanlara Kılıçdaroğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun posterleri asıldı. Ayrıca Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Ethem Sarısülük, Berkin Elvan, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım'ın fotoğraflarının da bulunduğu pankart yer aldı. Miting alanına girişte, Ali Çetinkaya Bulvarı ile Cumhuriyet Meydanı'ndan yapılacak çelik kafesler kullanılmadı. Mitingde 8 vinç kullanılırken, vinçlerde ses sistemleri yer aldı. Alanda miting günü için kiralanan paramotor (paraşüt kanatlı motorlu hava aracı), "Oybirliği ile Aziz Kocaoğlu" yazısıyla Gündoğdu Meydanı üzerinde görsel bir şov yaptı. AK Parti'nin mitinginden daha fazla kalabalığın Gündoğdu Meydanı'nda yer alması için büyük çaba harcayan CHP kurmayları, 30 ilçeden ücretsiz otobüs kaldırdı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Partisinin İzmir Mitinginde Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement