CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

AK Parti İl Kadın Kolları üyeleri, Antalya, Konya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Muğla ve Karaman'da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

10.02.2016 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İl Kadın Kolları üyeleri, Antalya, Konya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Muğla ve Karaman'da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Antalya Kadın Kolları İl Başkanı Esra Özkoç ve kadın üyeler, Antalya Adliyesi'ne gelerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçesini verdi.

Özkoç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun, partisinin 35. Olağan Kurultayı'nda ve TBMM Grup Toplantısı'nda, "son derece talihsiz" açıklamalarda bulunduğunu belirtti.

Vatandaşların yüzde 52'lik oyuyla Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanına yapılan hakaretle ona oy verenlerin rencide edildiğini vurgulayan Özkoç, "Onun şahsında yüce devletimiz, aziz milletimiz ve bin yıllık kadim devlet geleneğimiz ağır hakaretlere maruz kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve vatandaşlarını yani cumhuru en üst noktada temsil eden yüce değerimize saldırı asla kabul edilemez. Bu üslubuyla Kılıçdaroğlu, CHP'nin kuruluş değerleri olan altı okun maddelerini de ayaklar altına almıştır" diye konuştu.

Özkoç, Kılıçdaroğlu'nun kongre ve grup toplantısında yetersizliğini örtbas etmek için "hakareti" seçtiğini savunarak, kendisine bu yöntemden vazgeçmesini ve milletin karşısına temiz bir dil ile çıkmasını önerdiklerini ifade etti.

Konya

AK Parti Konya Kadın Kolları üyeleri ile çok sayıda vatandaş, Konya Adliye Sarayı'na gelerek Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ardından grup adına açıklama yapan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfiye Poçanoğlu, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarında, Türkiye siyasetinin geleceği açısından, talihsiz beyanlarda bulunduğunu belirtti.

Türkiye ve Türk milletine yapılan bu hakaretin, kabul edilemez olduğunu vurgulayan Poçanoğlu, şöyle devam etti:

"Bu üslubuyla Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş değerleri olan altı okun maddelerini de ayaklar altına almıştır. Hakaret ederken kullandığı 'namus ve şeref' kavramlarının halkımız için ne kadar hassas değerler olduğunu, bu ülkede siyaset yapan her sorumlu insan bilir. Ancak sayın Kılıçdaroğlu kendi koltuğunu garanti altına almak için türlü senaryolarla hazırlandığı kongresinde ve ardından grup toplantısında, yetersizliğini örtbas etmek için kendine çirkin bir yol olan hakareti seçmiştir. Kendisine bu yöntemden vazgeçmesini ve milletimizin karşısına temiz bir dil ile çıkmasını öneriyoruz."

Muğla

AK Parti Muğla Kadın Kolları Muğla İl Başkanı Armağan Erol ve üyeler, Muğla Adliyesi'ne gelerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle suç duyurusu dilekçesi verdi.

Erol, suç duyurusu öncesi AK Parti İl Başkanlığı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanına yapılan hakaretle ona oy verenlerin de rencide edildiğini ifade etti.

Armağan Erol, Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yaptığı hakaretlere son vermeye ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm kutsal değerlere saygılı olmaya davet etti.

Afyonkarahisar

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, beraberindekilerle Adiliye Sarayı çıkışında yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında partinin yönetim kurulu ve kadın kolları üyeleri ile suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

CHP ve MHP'nin nelerle uğraştığını halkın gördüğünü belirten Yurdunuseven, AK Parti'nin ise halka hizmet etmek ve Türkiye'yi daha güçlü kılmanın gayreti içinde bulunduğu kaydetti.

AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Ferdan Ertürk de yüzde 52'lik oy oranıyla milyonların desteğiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanına yapılan hakaretle sadece ona oy verenlerin rencide edilmediğini, onun şahsında devlet, millet ve bin yıllık kadim devlet geleneğinin de ağır hakaretlere maruz kaldığını vurguladı.

Karaman

AK Parti Karaman Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin Göksoy da il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hukuksal değerlere sahip çıkmaya davet etti.

Kılıçdaroğlu'nu kınadıklarını belirten Göksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu ülkemiz siyaseti, geleceği açısından son derece talihsiz açıklamada bulunmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve vatandaşların yani cumhuru en üst seviyede temsil eden yüce değerimize saldırı asla kabul edilemez. Bu üslubuyla Sayın Kılıçdaroğlu CHP'nin kuruluş değerlerine olan altı okun maddelerini de ayaklar altına almıştır. Sayın Kılıçdaroğlu'nu bir dünya lideri olan kurucu genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yapılan hakaretlere son vermeye ve Türkiye Cumhuriyeti'ne tüm hukuksal değerlere saygılı olmaya davet ediyoruz."

Isparta

AK Parti Isparta Kadın Kolları üyesi bir grup, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hakkında suç duyurusunda bulundu.

Isparta AK Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Saraç, Isparta Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun 35. Olağan Genel Kurultayı ve TBMM'deki grup toplantısında erdemli siyaset ve Türkiye'nin geleceği için, "son derece talihsiz konuşmalar yaptığını" belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "çirkin" nitelemelerde bulunduğunu ifade eden Saraç, "Bizler duyarlı vatandaşlar olarak buna tepki gösteriyoruz ve kendisini kınıyoruz. Kılıçdaroğlu'nu sorumlu ve erdemli bir siyasetçi gibi davranarak üslubunu değiştirmeye davet ediyoruz" dedi.

Saraç, Kılıçdaroğlu'nun söz konusu söylemleriyle, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçu işlediğini vurgulayarak, bu sebeple Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunma haklarını kullandıklarını bildirdi.

Burdur

AK Parti Burdur Kadın Kolları Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Burdur Adliye Sarayı önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Parti Burdur Kadın Kolları Başkanı Serpil Ekinci, Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakarette bulunduğu için suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun kurultay ve ardından düzenlediği grup toplantısında ülke siyaseti açısından son derece talihsiz açıklamalar yaptığını anlatan Ekinci, şöyle konuştu:

"Yüzde 52'lik oy oranıyla milyonların desteğiyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanına yapılan hakaret ile sadece ona oy verenler rencide edilmemiştir. Onun şahsında, yüce devletimiz, aziz milletimiz ve bin yıllık kadim devlet geleneğimiz ağır hakaretlere maruz kalmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'ni ve vatandaşlarını yani cumhuru en üst noktada temsil eden yüce değerimize saldırı asla kabul edilemez. Bu üslubuyla sayın Kılıçdaroğlu, CHP'nin kuruluş değerleri olan altı okun maddelerini de ayaklar altın almıştır."

Açıklamaların ardından, Ekinci ve kadın kolları üyeleri, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement