CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

"(Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı'nı bilmediği iddiaları) Erdoğan kendisine güveniyorsa o sözü seçim meydanlarında söylemesin.

01.08.2014 20:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "(Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı'nı bilmediği iddiaları) Erdoğan kendisine güveniyorsa o sözü seçim meydanlarında söylemesin. Örneğin sizin televizyonunuza çıkar. Ekmel Bey'le beraber olurlar. Hatta üç cumhurbaşkanı adayıyla bir araya gelirler, o soruyu sorar. Ekmel Bey de yanıtını verir. Bakalım kim ezbere 10 kıtalık İstiklal Marşı'nı biliyormuş, bilmiyormuş hep beraber görürüz" dedi.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'nun seçim çalışmaları kapsamında geldiği İstanbul'da, seçim otobüsüyle Zeytinburnu, Fatih, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa ve Kağıthane ilçelerini gezdi.

Kendisine sevgi gösterisinde bulunanları selamlayan Kılıçdaroğlu, Zeytinburnu Stadı'nın yanındaki bir büfede vatandaşlarla sohbet etti, ikram edilen çayı içti.

Daha  sonra Kağıthane Hasbahçe'de halkı selamlayan Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı'nı bilmediği yönündeki polemikler hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

"Çok basit, Erdoğan kendisine güveniyorsa o sözü seçim meydanlarında söylemesin. Örneğin sizin televizyonunuza çıkar. Ekmel Bey'le beraber olurlar. Hatta üç cumhurbaşkanı adayıyla bir araya gelirler, o soruyu sorar. Ekmel Bey de yanıtını verir. Bakalım kim ezbere 10 kıtalık İstiklal Marşı'nı biliyormuş, bilmiyormuş hep beraber görürüz. O cama bakarak konuşuyor, önünde metin olmadan konuşamaz. Öbürü içten geldiği gibi konuşuyor. Dolayısıyla Erdoğan kendisine güveniyorsa, güvenmek istiyorsa, bunu da kanıtlamak istiyorsa Ekmeleddin Bey'le beraber televizyona çıkar. Bir kişi aynı soruyu üç cumhurbaşkanı adayına sorar, üç cumhurbaşkanı adayı da bunun cevabını verirler. Vatandaş da kim bilgili, kim bilgisiz, kim dünyayı daha iyi biliyor, kim  bilmiyor, kim daha az yönetim gücüne sahiptir görmüş olur."

Kılıçdaroğlu, gazetecinin, "Bu toprağın insanı diyorsunuz ama 30 yaşından sonra geldi Türkiye'ye diyor Sayın Erdoğan" şeklindeki ifadesi üzerine de "O zaman Erdoğan niye Almanya'da doğanlardan oy istiyor?" dedi.

Bu topraklara sahip çıkmanın önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"O geldi bu topraklara, babası da buradaydı, ailesi de buradaydı. Yozgat'ta kayıtlı, bir Yozgat beyefendisi. Biz onunla gurur duyuyoruz, ona her zaman saygı duyuyoruz. Önemli olan onun bir Türk kimliği ile kendisini dünyaya tanıtmış olması. 57 İslam ülkesini yönetti. Bundan daha büyük güç var mı?  Erdoğan bu ülkeyi yönetti, bu ülkeyi perişan etti. Buyurun Ortadoğu'ya bakın. Ortadoğu'da kim gelip Türkiye Cumhuriyeti'nin kapısını çalıyor. 'Ya bizim bir sorunumuz var, gelin bu soruna eğilin, bizi barıştırın' diyen bir ülke var mı? Diyen yok.

Ekmeleddin Bey cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğunda Ortadoğu'da barışın güvencesi olacaktır, Ortadoğu'da barışı sağlayacaktır. Çünkü onun o bölgede bir ağırlığı vardır, İslam dünyasında bir ağırlığı vardır. Sadece  İslam dünyasında mı? Hayır. Batı'da da ağırlığı vardır, ABide de bir ağırlığı vardır. Dolayısıyla hem Türkiye'yi hem dünyayı çok iyi bilen birisidir. Erdoğan kendisine güveniyorsa onunla yan yana gelir, oturur konuşur."

Amerika'da seçim olduğu zaman başkan adaylarının bir araya gelebildiklerini ve televizyona çıktıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Çıkıyorlar televizyona orada konuşuyorlar. Fransa'da çıkıyorlar, diğer ülkelerde çıkıyorlar konuşuyorlar. Erdoğan neden korkuyor, neden çıkmıyor, neden cesaret edemiyor? 12 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsun, bütün bilgiler elinin altında. O zaman çıkarsın Ekmeleddin Beyin karşısına, onun yüzüne söylersin. Dersin, 'sen şunu biliyorsun, şunu bilmiyorsun', o da onlara çıkar hepsine yanıt verir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Başbakan'ın torunu Amerikan vatandaşı, kalkmış Ekmel Bey'le uğraşıyor. Sen önce torunun Amerikan vatandaşı mıdır değil midir, önce onu hallet, ondan sonra çık Ekmel Bey'le konuş. Kabinede Türkiye doğumlu olmayan bakanlar var. Bunlardan birisi Sağlık Bakanı. Torunu var. Amerikan vatandaşı. Biz bunları biliyoruz. Doğruları söylemiyor" ifadelerini kullandı.

İhsanoğlu'nun, oy oranını yüzde 60 olarak açıkladığının ifade edilmesi üzerine de Kılıçdaroğlu, "Ekmel Bey alanı geziyor, sahayı biliyor, gözlemliyor. Umarım beklentileri gerçekleşmiş olur. Biz de aynı görüşteyiz" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Hasbahçe'de piknik yapan vatandaşlarla sohbet etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement