CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başkanlık Sistemi tartışılmasını tamamen gereksiz görüyorum.

25.05.2015 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başkanlık Sistemi tartışılmasını tamamen gereksiz görüyorum. Böyle bir sistem Türkiye'de olmaz. CHP Meclis'te olduğu sürece böyle bir sistem olmaz. Biz buna engel oluruz. Hiç kimse bu konuda en ufak bir endişeye kapılmasın" dedi.

Kılıçdaroğlu, konuk olduğu Number 1 Radyo-TV'nin canlı yayınında yaşa, konuma ve bölgeye göre müziğin insanın bedeninde, algısında, ruhunda büyük etkisi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, keyifle dinlediği sanatçıların olduğunu ancak isim açıklamak istemediğini kaydetti.

Gençlerin özgürce yaşamak istediklerini ve parti olarak gençlere "özgürlük vaat ettiklerini" anlatan Kılıçdaroğlu, "Gençlere özgürlüğü vaat ettiğiniz zaman aslında bu büyümeyi vaat etmek demektir. Onlara özgürlüğü vaat ettiğiniz zaman uygarlığı, demokrasiyi vaat ediyorsunuz" diye konuştu.

Gençlerin sayısının, Türkiye'nin diğer ülkelere göre üstünlüğünün olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, gençlerle zaman zaman bir araya geldiklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Gençlere hep inandım, güvendim. Onları geleceğimiz, umudumuz olarak gördüm. Onların ne istediklerini iyi biliyorum. Belki onlar kadar bilmiyorum ama en azından öğrenmeye de çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP, dünyada tarihsel olarak ayakta kalan en köklü dördüncü parti. Neden biliyor musunuz? Çünkü hedef çağdaş uygarlığı aşma olarak gösterilmiş. Uygarlık kavramı geliştikçe siz de kendinizi yeniledikçe partiyi yaşatabiliyorsunuz" dedi.

"Gençlerin karar mekanizmalarında olmaları lazım"

Gençlerin karar mekanizmalarında yer alması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Gençlerin siyasete ilgi göstermeleri, yer almaları lazım. Düşüncelerini aktif olarak dile getirmeleri lazım. Üniversitelerde milyonlarca gencimiz var. Üniversite yönetimlerinde gençlerin hiç sesi ve yeri yok. Niye yok? Bunlar mezun olduktan sonra kaymakam, vali, belediye başkanı olacak. Ama üniversitedeyken 'hayır efendim, siz daha çocuksunuz, siz doğru karar veremezsiniz.' Biz bunu da değiştireceğiz. Üniversitelerde gerçek anlamda öğrenciyi de karar süreçlerine katıldığı sistemi uygulayacağız. Böylelikle üniversite öğrencisi okurken yönetimi de öğrenmiş olacak."

"Oyunuzu kullanın"

Seçilme yaşının 18'e düşürülmesi için kanun değişiklik teklifi verdiklerini aktaran Kılıçdaroğlu, gençlerden sandığa giderek oy kullanmalarını istedi. Kılıçdaroğlu, "Oy kullanmamak ülkenin geleceğiyle ilgili karar alma sürecine girmemek demektir. Eğer siz uygar bir dünyanın parçası olmak istiyorsanız, üzerine titrediğiniz özgürlüğü yaşamak istiyorsanız. Hayatın her alanında olmak istiyorsanız gerçekten de sandığa gidin. Oyunuzu kullanın" dedi.

"Türkiye'yi küresel bir merkez haline getireceğiz"

"100 Yılın Projesi"yle Türkiye'yi küresel bir merkez haline getireceklerini savunan Kılıçdaroğlu, "Proje aynı zamanda ülkesinde ve bölge ülkelerde barışın güvencisi olacak. Kavgasız bir dünyanın projesi olacak. Proje derinleştikçe herkes bu projeden nasibini alacak. Suriye'de, Irak'ta, Bakü'de, Kafkaslar'da herkes nasibini almış olacak" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 200 yıllık bir parlamenter sistemi deneyimi olduğunu anlatarak, "Başkanlık sistemi tartışılmasını tamamen gereksiz görüyorum. Böyle bir sistem Türkiye'de olmaz. CHP Meclis'te olduğu sürece böyle bir sistem olmaz. Biz buna engel oluruz. Hiç kimse bu konuda en ufak bir endişeye kapılmasın" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement