CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK’nın silahsızlanması çağrısı hakkında, “Eğer böyle bir şey olursa mutlu oluruz” dedi.

28.02.2015 23:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK'nın silahsızlanması çağrısı hakkında, "Eğer böyle bir şey olursa mutlu oluruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Esenboğa Havaalanı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yaşar Kemal'in vefatından büyük üzüntü duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Halkımızın başı sağ olsun. O bizim edebiyatımıza destanı kazandıran bir edebiyatçıydı. Adana'yı, Çukurova'yı ondan daha güzel anlatan bir yazarımız olmadı. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

"SİLAHLARIN GÖLGESİNDE BARIŞ OLMAZ"

Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcı Yalçın Akdoğan ile HDP heyetinin görüşmesine ilişkin, "Silahlar bırakılırsa memnun oluruz. Türkiye'de silahların gölgesinde barış olmaz. Silahların bırakılması en büyük arzumuzdu. Eğer bu gerçekleşirse hepimiz mutlu oluruz. Hep diyorduk 'analar ağlamasın' diye. İşte anaların ağlamayacağı bir ortamı oluşturabilirsek mutlu oluruz. Biz bu sorunun güvenlik önlemleriyle önlenemeyeceğini defalarca dile getirmiştik. Demokrasi ve özgürlükle çözülebilir bu sorunlar. 10 maddeyle ilgili somut bir talep yada somut öneri görünmüyor. Orada söylenen, 'demokrasi, özgürlük, birlik, beraberlik…' zaten bunlar hepimizin ortak istediği şeyler" ifadelerini kullandı.

"SİLAHLAR BIRAKILIRSA MEMNUN OLURUZ"

Kılıçdaroğlu, PKK terör örgütünün elebaşı Öcalan'ın geri çekilme çağrısının hatırlatılması üzerine, "Önümüzdeki günlerde ayrıntıları göreceğiz. Şimdi böyle bir çağrı yapılıyor. 'Silahlar bırakılsın' diyor. Eğer böyle bir şey olursa mutlu oluruz" değerlendirmesinde bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement