CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması

ISPARTA (İHA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiçbir konuda 9 parti bir araya gelmez ama Ekmeleddin bey için 9 parti bir araya geldik.

23.07.2014 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ISPARTA (İHA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiçbir konuda 9 parti bir araya gelmez ama Ekmeleddin bey için 9 parti bir araya geldik. Çünkü 9 partide tarafsız birisi olsun diyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur programı öncesi geldiği Isparta ziyareti kapsamında ITSO'yu ziyaret etti. ITSO Toplantı Salonu'nda Meclis üyeleri ve ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile Ispartalı işadamlarıyla buluşan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun neden seçilmesi gerektiğini anlattı. Cumhurbaşkanı adayını belirlerken yaşadıkları süreci anlatan Kılıçdaroğlu, bu süreçte siyasi partileri ve sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiklerini belirterek, "Gittiğimiz her yerde istinasız cumhurbaşkanı tarafsız olsun dendi. Onu bir tarafa yazdık. Cumhurbaşkanının saygınlığı olsun denildi. Onu da bir tarafa yazdık. Sadece Türkiye'de değil dünyada da bilinen bir isim olsun denildi. Onu da yazdık. Hiç kimseyi ayırmasın, herkesi kucaklasın. Bugüne kadar ki konuşmalarında toplumun hiçbir kesimini rahatsız edecek bir cümlesi olmasın. Onu da aldık bir tarafa yazdık. Buna benzer çok şey söylendi. Sonra oturduk düşündük. Siyasi bir kimliği olan birisini önersek vatandaş diyecek tarafsız değil. Ekmeleddin Bey üzerinde uzlaştık. Ekmeleddin Bey bilge bir insan. Dünyada çok bilinen bir insan. İlk kez uluslararası Bilim ve Felsefe Kurulu bir Türk bilim adamı hakkında uluslararası ödül düzenlemiştir. İhsanoğlu altın madalya ödülü. Biz bundan gurur duyuyoruz. Böyle bir insanın Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturması bizim için gurur verici olacaktır. Ekmeleddin Bey, CHP'li, MHP'li, BBP'li, DP'li değil. Hiçbir siyasi partiyle ilişkisi yok. Fakat biz Türkiye demokrasisi tarihine çok büyük katkıda bulunduk, büyük bir uzlaşmayı sağladık. Hiçbir konuda 9 partide bir araya gelmez. Ama Ekmeleddin Bey için 9 parti bir araya geldik. Çünkü 9 partide tarafsız birisi olsun diyor. 76 milyondan her vatandaş diyebilmeli ki Ekmeleddin Bey benim Cumhurbaşkanım olsun" dedi

"TÜRKİYE'NİN ÖNCEDEN SAYGINLIĞI VARDI"

Bir partiye genel başkan seçmediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Biz Türkiye Cumhuriyeti'ne cumhurbaşkanı seçiyoruz. İşin özü budur. Burada partiler yarışı yoktur. Bir partiler kavgası yoktur. Seçeceğimizi insan temiz ve ahlaklı birisi olmalı. Hiçbir ülkenin anayasasında cumhurbaşkanı ahlaklı olmalı yazmaz. Çünkü işin doğasında o vardır. Cumhurbaşkanı saygın birisi olmalı. Anayasamızdaki temel kural cumhurbaşkanının tarafsız olacağı. Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. Sigorta atarsa sonu felaket olur. Bir anayasa kitapçığı atıldı. Faturayı hepimiz çektik. O nedenle diyoruz ki oraya oturacak kişi devletin kurumlarını uyum içinde çalıştıracak. Kavga etmeyecek. Kavgadan uzak olacak. Onun için tarafsız olacak diyoruz. Her partiye eşit olacak. Biz aday gösterdik diye bizlere yakın olacak demiyoruz. Her partiye eşit mesafede olması lazım. Biz bunu savunuruz. Aksi halde makamı zedelemiş olur. Bayrağı temsil eden makama biz hep saygı duymuşuzdur. O nedenle her vatandaşın kullanacağı oy çok önemlidir. Tarafsız, bilge, dürüst, uluslararası arenada saygınlığı olan bir cumhurbaşkanı istiyorsak sandıkta tercihimiz buna göre yapacağız. Bakın Ortadoğu'da kan gövdeyi götürmüş durumda. Gazze'deki dram hepimizin yüreklerini yakıyor. Çoluk, çocuk, kadın, erkek demeden çok insan öldürüldü. Yazık değil mi? Ama hiçbirisinin umudu Türkiye gelir bu kavgayı önler değildir. eskiden Türkiye böyle değildi. Önceden Ortadoğu'da birisinin başı sıkışsa Türkiye'nin kapısı çalınırdı. Gel bizi barıştır diye. Türkiye saygın bir ülkeydi. Tüm komşularımızla kavgalı hale geldik."

"GÜNDE 10 DAKİKA ARKADAŞINIZA ANLATMAK ZORUNDASINIZ"

Diğer taraftan Evliya Çelebi gibi gezdiğini ve cumhurbaşkanlığı makamının ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştığını ifade eden Kılıçdaroğlu, işadamlarına yönelik şu konuşmayı yaptı:

"Ama benim anlatmam yetmiyor. Sizin de anlatmanız lazım. Sizin de söylemeniz ve konuşmanız lazım. Sadece ben sorumlu değilim, sizin de sorumluluğumuz var. Ben sorumluluğumu biliyor ve mümkünde 24 saat çalışıyorum. Ama siz günde 10 dakika bir arkadaşınıza doğruları anlatmak zorundasınız. Bir arkadaşınıza cumhurbaşkanlığı makamının önemini anlatmak zorundasınız. Çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye vermek zorundayız. Sıkışınca çocuklarımızı aldık yurtdışına gittik. Peki bakkal Mehmet efendinin çocuğu ne olacak. o da bizim çocuğumuz değil mi? ya da gül üreticisi ne olacak? O nedenle bu ülkede barışı ve huzuru sağlamak zorundayız. Onu da sağlayacak olan cumhurbaşkanlığı makamıdır. Siz hiç Sayın Abduıllah Gül'ün meydan meydan gezdiğini duydunuz mu? Hayır. İlleri, ilçeleri gezer. Halkla muhabbet eder, hiçbir ayrım yapmaz. Bir yere gider camiyi ziyaret eder. Bir yere gider cemevini, bir yere gider başka bir kimliğe mensup aileyi ziyaret eder. Neden? Çünkü 76 milyonun her kesimine sıcak mesajlar vermek zorundadır." - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement