CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP’li olmaktan onur duyduğunu belirterek, "1950’den beri iktidar olamasak da düşüncesi, ideolojisi, sahip olduğu değerler için partisinden hiç vazgeçmeyen bir tabanımız var. CHP’li, bedel ödedi, işe giremedi, sürüldü, ayrımcılığa uğradı.

03.03.2015 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP'li olmaktan onur duyduğunu belirterek, "1950'den beri iktidar olamasak da düşüncesi, ideolojisi, sahip olduğu değerler için partisinden hiç vazgeçmeyen bir tabanımız var. CHP'li, bedel ödedi, işe giremedi, sürüldü, ayrımcılığa uğradı. Ama tüm bunlara rağmen partisini değiştirmedi" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, mahalle toplantılarıyla partililerle bir araya gelerek, 4 yıl boyunca yaptığı çalışmaları anlatıp Malatya ve ülke gündemiyle ilgili değerlendirmeler yapıyor.

"MALATYA'NIN SESİ OLMAYA ÇALIŞIYORUM"

Veli Ağbaba, 4 yıl boyunca gece gündüz demeden çalıştığını belirterek " Türkiye'de adım atmadığımız yer kalmadı, Malatya'nın sorunlarını her platformda dile getirdim. Malatya'nın sesi olmaya çalıştım. Bir başarı varsa önce örgütümüzün sonra da bizlere oy veren sevgili partililerimizin sayesinde olmuştur. Bizim partimizin tabanı, partimizin üyeleri kadar kıymetli bir yapı yok. 1950'den beri iktidar olamasa da düşüncesi, ideolojisi, sahip olduğu değerler için partisinden hiç vazgeçmeyen bir tabanımız var. CHP'li olduğu için bedel ödedi, işe giremedi, sürüldü, ayrımcılığa uğradı. Ama tüm bunlara rağmen partisini değiştirmedi. Ben bu partinin üyesi olmaktan büyük onur duyuyorum" dedi.

"NEREDE HAKSIZLIK HUKUKSUZLUK VARSA ORADAYDIK"

Dört yıl boyunca söz verdiği gibi nerede bir problem varsa orada olmaya çalıştıklarını anlatan Ağbaba, "Van depreminde Vanlıların yanında Vanlı olduk. Reyhanlı katliamında Reyhanlı'da olduk. 13 kişinin öldüğü Urfa Cezaevi'ndeki yangında cezaevindeydik. Kimi zaman Pozantı'da, kimi zaman Tortum'da ses olduk. Kimi zaman Soma'da, kimi zaman Ermenek'te ses olduk. Sivas'ta, Başbağlar ve Roboski'de bulunduk" diye konuştu.

"CHP MİLLETVEKİLLERİNİN EMEĞİ BÜYÜK"

Türkiye'deki pek çok siyasi davanın haksızlık ve hukuksuzluklarla dolu olduğunu halka anlattıklarını kaydeden Veli Ağbaba, şunları söyledi: "Eğer bugün askeri casuslukta, Balyoz'da, Ergenekon'da insanlar özgürlüğüne kavuşmuşsa şu iyi bilinmelidir ki CHP milletvekillerinin emeği ve katkısı çoktur. 2011-2012'de bu davaları takip edenler darbeci diye yaftalanıyordu. Medyada AKP'nin kiralık kalemleri hemen sizi 'darbeci' diye ilan ediyordu. Ama biz bıkmadan, usanmadan haksızlıkların karşısında durduk."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Malatyalıların kendisine yüzde 20 oy verdiğini ve bu yüzde 20'nin hakkını yedirmeyeceğini belirterek, "4 yıl boyunca hem CHP'nin hem de Malatya'nın milletvekili olmanın büyük onurunu yaşadım" dedi.

TBMM'de en çok ismi geçen ilin Malatya olduğunu ifade eden Ağbaba, şunları söyledi: "Arkadaşlarımız 'farklı olan o' diye bir afiş hazırlamış. Malatya'nın hakkını savunan, sorunlarını dile getiren sizin seçtiğiniz milletvekili"

"İZNİNİZ VE DESTEĞİNİZ OLURSA TEKRAR ADAY OLACAĞIM"

CHP'de 7 Mart tarihinde gerçekleştirilecek ön seçimlerle ilgili değerlendirmeler yapan Ağbaba, partililerden destek istedi. Ağbaba, bir seçim sürecine tekrar girdiklerini belirterek "İzniniz, desteğiniz olursa tekrar Malatya'da CHP'den aday olmak istiyorum. Bana tekrar aday olma şansını verirseniz, tekrar milletvekili seçilirsem şunu bilin ki geçmişte olduğu gibi sizin hizmetinizde olacağım. Partimin başarısı için, Malatya'nın gelişmesi için dört yıl daha emek vermeye adayım." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement