CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

"İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, seçimler yaklaşılırken Topçu Kışlası'nı yeniden gündeme getirmesi toplumsal gerilimden beslenen AKP'nin yeni bir taktiğidir"

20.11.2014 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu,  "İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, genel seçimlere yaklaşılırken Topçu Kışlası'nı yeniden gündeme getirmesi toplumsal gerilimden beslenen AKP'nin yeni bir taktiğidir" görüşünü savundu.

Tanrıkulu, yazılı açıklamasında, Taksim'in tek yeşil alanı olan Gezi Parkı'nın "çölleştirilmesine" izin vermeyeceklerini ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, söz konusu alana ilişkin "halk oylaması" yapılacağı açıklamasını hatırlatan Tanrıkulu, "Oysa halk zaten Haziran 2013'te Gezi Parkı'nın geleceğiyle ilgili oyunu vermiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Belediye Meclisinin, Hükümet'in direktifleriyle konuyu yine ısıttığını  ileri süren Tanrıkulu, "Genel seçimler yaklaşılırken Topçu Kışlası'nın yapımının yeniden gündeme getirilmesi toplumsal gerilimden beslenen AK Parti'nin yeni bir taktiğidir" iddiasında bulundu.

Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Zulmüyle, yolsuzluklarıyla, Türkiye'yi Ortadoğu'da soktuğu girdapla AKP iktidarı artık sona yaklaşmıştır. Bu sonu engellemek için de genel seçimler öncesinde her türlü tehlikeli provokasyona başvuracağı açıktır. Topçu Kışlası bu provokasyonların ne ilki ne de sonudur. Ama bu halk, bu gençlik AKP'nin provokasyonlarına boyun eğmeyecektir. Biz muhalefet olarak bu oyuna gelmeyeceğiz. İstanbul halkı müsterih olsun, Gezi bir park olarak kalacaktır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement