CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

"Tam komedi.

29.08.2014 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, açıklanan yeni kabineyi, "Tam komedi. Erdoğan, Davutoğlu'na listeyi verdi, Davutoğlu da çıkarıp tekrar Erdoğan'a verdi. Davutoğlu'nun bu liste üzerinde hiçbir tercihi olmamıştır" diye değerlendirdi.

Tanrıkulu, Doğu ve Güneydoğu'daki elektrik kesintileri ile TEOG sınavına ilişkin parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

Tanrıkulu, Doğu ve Güneydoğu'da her gün 10 saate varan elektrik kesintilerinin yaşandığını ifade etti.

Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şanlıurfa'da, sulamanın, yeraltı suları ve kuyularla olduğunu, bu kuyuların elektrikle çalıştığını anımsatan Tanrıkulu, ancak elektrik kesintileri nedeniyle kuyuların çalışmadığını belirtti.

Tanrıkulu, bölgede çiftçilerin her gün sokakta olduğunu, çiftçilerin isyanının Ankara'ya yansımadığını, İpekyolu'nun üç gündür kapatıldığını, her gün onlarca polisin çiftçilere gaz sıktığını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a seslenen Tanrıkulu, ağustos ve eylülün, sulamanın en yoğun yapıldığı aylar olduğunu, elektrik kesintilerinin önüne geçilmesi, çiftçilerin perişan edilmemesi gerektiğini kaydetti.

-"Kaos yaşanıyor"

Tanrıkulu, TEOG sonuçlarına göre yapılan nakil işlemlerini değerlendirerek,  bir haftadır velilerin perişan olduğunu, büyük bir kaos yaşandığını savundu.

Öğrencileri bu sınava sokarak hem öğrencilerin hem velilerin strese sokulduğunu ifade eden Tanrıkulu, 134 bin öğrencinin tercih yapmadığını, 44 bin öğrencinin imam hatip, 90 bin öğrencinin meslek liselerine yerleştirildiğini belirtti.

Tanrıkulu, 44 bin öğrencinin, tercih etmemesine rağmen imam hatiplere yerleştirildiğini, yeni nakillerle kaç öğrencinin daha yerleştirileceğinin belli olmadığını kaydetti. Bu sisteme son verilmesini, öğrencilerin tercihleri dışında başka okullara yerleştirilmemesini isteyen Tanrıkulu, bunun insan hakları ihlali olduğunu savundu.

-"Tam bir komedi"

Yeni kabineye ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine ise Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Tam komedi. Erdoğan, Davutoğlu'na listeyi verdi, Davutoğlu aldığı listeyi  cebinden çıkarıp tekrar Erdoğan'a verdi. Bunun adı da 'Davutoğlu listesini verdi' oldu. Davutoğlu'nun bu liste üzerinde hiçbir tercihi olmamıştır. Bu kabineden, bu anlayıştan bir barış çıkmaz. Özellikle Başbakan Yardımcıları tablosuna baktığımız zaman, bu bir barış, uzlaşma kabinesi değil." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement