CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak Açıklaması

"Hazine Müsteşarlığı ve BDDK Başkanlığına halen atama yapılamamıştır.

17.12.2014 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Hazine Müsteşarlığı ve BDDK Başkanlığına halen atama yapılamadığını belirterek, "Tek parti iktidarında bu koltukların halen doldurulmamış olması anlaşılır gibi değildir" ifadesini kullandı.

Öztrak yaptığı yazılı açıklamada, piyasalar alt üst olup, döviz kuru rekorlar kırarken, ekonomi yönetiminin tepe kadrolarının boş olduğunu savundu.

AK Parti iktidarıyla geçen 12 yılın sonunda Türkiye ekonomisinin, dünyanın en kırılgan beş ekonomisinden biri haline geldiğini ileri süren Öztrak, "Dışarıdaki en küçük bulut, içeride sel; dışarıdaki güneş Türkiye'de çöl etkisi yaratmaya başlamıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Öztrak, piyasalardaki dalgalanmalara da değinerek, dolar kurundaki oynamanın reel sektördeki şirketleri tehdit ettiğini belirtti. Öztrak, şu görüşleri savundu:

"Bu zafiyete ek olarak Türkiye, dışarıdan gelen dalgaları, ekonomi yönetimindeki boş koltuklarla karşılamaya çalışmaktadır. Hazine Müsteşarlığı ve BDDK Başkanlığına halen atama yapılamamıştır. Tek parti iktidarında bu koltukların halen doldurulmamış olması anlaşılır gibi değildir.

Anlaşılan odur ki dışarıya karşı kardeşlik ve vefa fotoğrafları veren AKP içinde Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlar arasında büyük bir iktidar ve kol bükme mücadelesi yaşanmaktadır. Bu çekişme küresel ve yerel ekonomi oyuncuları tarafından algılandıkça işler daha da kötüye gidecektir. Devletin her seviyesine bulaşan bu kavga, başta döviz borcu olan reel sektör şirketlerini, daha sonra işsizlik ve borç yükü altında ezilme riski taşıyan tüm vatandaşlarımızı tehdit etmeye başlamıştır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement