CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayata Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayata Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayata Açıklaması

"CHP oylarını devamlı olarak arttıran tek siyasi parti.

17.04.2014 19:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata,  "CHP oylarını devamlı olarak arttıran tek siyasi parti. Ancak bu son artış bizi memnun etmedi, daha iyisini ümit ediyoruz" dedi.

Ayata, partisinin İzmir İl Başkanlığınca Kültürpark'taki İzmir Sanat'ta düzenlenen 2014 Yerel Seçimlerini ve Sonuçlarını Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

2014 yerel seçimlerinde YSK'nın sandık sonuçlarını vermekte geciktiğini kaydeden Ayata, "Bu yüzden çok ciddi analizler yapmak için çok erken. Bu seçim, seçmen davranışlarını anlamak için çok karmaşık bir seçim oldu" diye konuştu.

Ayata, CHP'nin oylarını devamlı olarak arttıran tek siyasi parti olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Diğer partilerde oyların azalması ya da kırılması devam ediyor. Ancak CHP'de sürekli bir artışı görmek mümkün. Ancak bu son artış bizi memnun etmedi, daha iyisini ümit ediyoruz.

CHP'de şu anda ciddi bir analiz ve değerlendirme dönemi yaşanıyor. Bu değerlendirmeleri ne kadar iyi yaparsak, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde başarılı olmamızı sağlayacak ipuçlarını yakalayabiliriz.".

Ayata, İzmir'deki seçim sonuçlarını tahmin edemediğini belirterek, "İzmir'de daha yüksek bir beklenti vardı. Yine bu sonuçları başarılı olarak kabul ediyorum" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de CHP'nin Türkiye'nin en organize partisi olduğunu savunarak, "Maalesef parti içi yapısal sorunlarımız var. Partideki kırılmaların İzmir'de seçim sonuçlarına nasıl yansıdığını hepimiz gördük, bunları tartışmamız lazım. Önceki yıllarda bunlar tartışıldı ancak hiçbir önlem alınmadı" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayata Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement