CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya Açıklaması

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yarın yapılacak Danışma Kurulu'nda Bakanlık tarafından işçilerin, çalışanların hakları törpülenecek, uzaktan çalışma, geçici işçi büroları ve kıdem tazminatı fonu yine konfederasyonların önüne getirilerek, yine kırk katır mı kırk satır mı denilecektir"

15.04.2014 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yarın yapılacak Danışma Kurulu'nda Bakanlık tarafından işçilerin, çalışanların hakları törpülenecek, uzaktan çalışma, geçici işçi büroları ve kıdem tazminatı fonu yine konfederasyonların önüne getirilerek, yine kırk katır mı kırk satır mı denilecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Akkaya, yaptığı yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, 16 Nisan 2014 tarihinde, taşeron çalışma ile ilgili üzerinde uzlaşma olan konuları TBMM'ye sevk edeceklerini, diğer konuları da Danışma Kurulu'nda bir kez daha görüşeceklerini söylediğini hatırlattı.

Akkaya, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yarın yapılacak olan Danışma Kurulu'nda Bakanlık tarafından işçilerin, çalışanların hakları törpülenecek, uzaktan çalışma, geçici işçi büroları ve kıdem tazminatı fonu yine konfederasyonların önüne getirilerek, yine kırk katır mı kırk satır mı denilecektir" ifadesini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, sözde değişiklik yapacağını, özde değişiklik yapmayacağını belirten Akkaya, kamuda çalışan taşeron işçilerinin kadroya alınmayacağını iddia etti.

Kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması, ücret ve diğer özlük haklarının sağlanması için yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olmadığını ifade eden Akkaya, mahkeme kararlarının ve mevcut yasaların uygulanmasının yeterli olduğunu kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement