CHP Gaziantep Milletvekili Serindağ Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Gaziantep Milletvekili Serindağ Açıklaması

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, "Kenan Evren'in silah zoruyla yaptığını Tayyip Erdoğan silahsız yapıyor" dedi.

23.03.2015 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, " Kenan Evren'in silah zoruyla yaptığını Tayyip Erdoğan silahsız yapıyor" dedi.

Serindağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Pek çok komutanın tutuklanmasına şahsen gönlüm hiçbir zaman razı olmadı. Bu operasyonlarla şahsım başta olmak üzere, tüm ülke yanlış yönlendirildi, aldatıldı" ifadesini eleştirdi. Serindağ, "Eğer bu ifadelerinde samimiyse o zaman mağdurların tüm maddi ve manevi haklarının iade edilmesi için girişimde bulunur" diye konuştu.

Kendilerinin aldatılmadığını çünkü gerçekleri bildiklerini belirten Serindağ, "Acaba Sayın Cumhurbaşkanı, Kabataş'ta da yanılmış olduğunu söyleyecek mi? 'Camide içki içtiler' gibi tehlikeli yalanı da size gerçekmiş gibi kabul ettirilmiş olmasın Sayın Cumhurbaşkanı" dedi.

Serindağ, Erdoğan'ın, "Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle Türkiye'de bir dönem fiilen bitmiştir. Parlamenter sistem, milletimiz tarafından bekleme odasına alındı" yönündeki ifadelerini de eleştirdi.

Ali Serindağ, "Yani, 'Ben anayasayı fiilen askıya aldım' demek istiyor. Bu bir darbedir. Kenan Evren'in silah zoruyla yaptığını Tayyip Erdoğan silahsız yapıyor. Hukuk ayaklar altına alınmıştır. Cumhurbaşkanı'nın meşruiyeti tartışılır hale gelmiştir" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Gaziantep Milletvekili Serindağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement