CHP'den 'Yeni Kabine' Yorumu: Listeyi Davutoğlu Hazırlamadı - Son Dakika
Güncel

CHP'den 'Yeni Kabine' Yorumu: Listeyi Davutoğlu Hazırlamadı

CHP\'den \'Yeni Kabine\' Yorumu: Listeyi Davutoğlu Hazırlamadı

CHP'li Veli Ağbaba, yeni kabineyle ilgili "Davutoğlu'ndan hiçbirimizin hükümet kuracak kapasiteyi beklemesi mümkün değildir" dedi.

29.08.2014 15:33  Güncelleme: 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, kurulan hükümetin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuklası olmaktan öteye gidemeyeceğini savunurken, "Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en çapsız Dışişleri Bakanı olarak tarihe geçmiş olan, bugüne kadar ki en büyük başarısı Türkiye'nin başına IŞİD gibi yeni terör örgütleri bela etmekten başka bir şey olmayan Davutoğlu'ndan hiçbirimizin hükümet kuracak kapasiteyi beklemesi mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

"LİSTEYİ DAVUTOĞLU HAZIRLAMADI"

Ağbaba, açıklanan yeni Bakanlar Kurulu'na ilişki yazılı bir açıklama yaptı. "Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını 13 gün boyunca yayınlamayarak sürdürülen hukuksuzluğun, dün gerçekleşen törenle sona ermesinin ardından bugün Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında yeni hükümet atanmıştır" diyen Ağbaba, bu kabinede yer alacak bakanların listesini Davutoğlu'nun hazırlamadığını belirtti.

DAVUTOĞLU'NA AĞIR ELEŞTİRİ

Ağbaba, "Zira Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en çapsız Dışişleri Bakanı olarak tarihe geçmiş olan, bugüne kadar ki en büyük başarısı Türkiye'nin başına IŞİD gibi yeni terör örgütleri bela etmekten başka bir şey olmayan Davutoğlu'ndan hiçbirimizin hükümet kuracak kapasiteyi beklemesi mümkün değildir. Bilindiği gibi Ahmet Davutoğlu oraya fiilen hala AKP Genel Başkanlığı görevini sürdüren Erdoğan'ın eli, kolu, herhangi bir uzvu gibi hareket etmek üzere getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

"GÖZLER BULUT'U ARADI"

Bugün kamuoyuna açıklanan yeni kabinede Numan Kurtulmuş'un Başbakan Yardımcılığı görevine getirilmesinin aynı kabinede gözlerin Yiğit Bulut'u da aramasına sebep olduğunu vurgulayan Ağbaba, şunları kaydetti:

"Zira bu isimler, geçmişte AKP'yi her türlü işbirlikçilikle, her türlü ihanetçilikle suçlamasına karşılık bugün bu isimlerin bir arada Erdoğan'ın yanında yer alması, her şeyden önce menfaat ilişkilerinin ne ölçüde belirleyici olduğunu kanıtlar niteliktedir. Bundan birkaç yıl önce "AKP'liler Harun olmaya geldiler ama yoldan çıkıp Karun oldular." Diyen Kurtulmuş bugün aynı AKP'nin kurduğu hükümette Başbakan Yardımcılığı görevine getirilerek, kendisi de "Karun' olmak için en ciddi adımı atmış bulunmaktadır. Özellikle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yeniden Taner Yıldız'ın getirilmesi her şeyden önce Soma ile dalga geçmektir. Bunun anlamı Soma'ya, Siirt'e; siz ölmeye devam edin demekten başka bir şey değildir. Bunun anlamı Elbistan'da hala cenazesi yerin altından çıkarılamamış ailelere bir acı daha yaşatmaktır. Kabinede görev alan bakanlara adeta "İsyan etmeyin, hükümet edin' denilerek sus payı verilmiştir. Kurulan hükümetin Erdoğan'ın kuklası olmaktan öteye gidemeyeceği açıktır.

"TAKİPTE OLACAĞIZ"

Soma'daki işçilerin, ayakkabı kutularında parası yağmalanan tüyü bitmemiş yetimin, Gezi'de katledilen gençlerimizin ve bizzat Davutoğlu'nun katkılarıyla Ortadoğu'da kıyıma uğrayan tüm halkların vebali tıpkı Erdoğan gibi bu hükümetin de üzerinde olacaktır. Bugüne kadarki hükümetlerin nasıl takipçisi olduysak, bundan sonra da halkımızın bize verdiği görev ve sorumluluk bilinciyle hükümetin her hareketini takip edeceğimizi; yalana, talana, yağmaya geçit vermemek adına tüm gücümüzle mücadele edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarım."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'den 'Yeni Kabine' Yorumu: Listeyi Davutoğlu Hazırlamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • Baran Demirkol: Baba size ne kim hazırladıysa hazırladı sonuçta memleket için hayırlısı neyse o oldu, sen biraz dün meclistehalkı hiçe sayarak yaptığınız rezillikten bahset. . . sizin Ekmelettininiz acaba sizin kendi tercihinizmiydi yoksa birileri genel müdürün cebine son anda yazdı verdi mi :)))sen buna cevap ver 21 1 Yanıtla
  • reis: Mala baksen listeyi Davutoğlu hazırlamamış işte chp nin düştüğü acı bir okadar tıraji komik durum ağlarmısın gulermisin 17 1 Yanıtla
  • 034: muhalefet çamudan karşıya geçemiyor ne yapsınlar kafa bu kadar basıyor akp nin bukadar dersine rağmen yazık çok yazık. . . . . 12 5 Yanıtla
  • memed: chp en son nezaman hükümet kurdu tek başına. HATIRLAYAN VAR MI ?BU KADAR BASİT SİYASET OLMAZ AMA YİNE DE ÇOK OY ALIYOR CHPEEEEEEEE 16 1 Yanıtla
  • CEMŞİT: YAV KARDEŞİM İŞLER SORUNSUZ YÜRÜYORMU SEN ONABAK . BAKALIM CHP KURULTAYINDA KİM KİMLER TARAFINDAN ATANACAK SEN ORDAN HABER VER . BU DEVİR TESLİMLER SİZDE OLSA NE CİNGARLAR CIKAR ALLH BİLİR 16 0 Yanıtla
  • ORJİNAL: SANA NE SİZ KENDİNİZE BAKIN. YARIN SİZ GELECEKSİNİZ OY DİYE. 15 0 Yanıtla
  • murad: sizde başa gelin kendiniz hazırlayın. ama siz genel başkanınızı bile belirliyemiyorsunuz. 13 2 Yanıtla
  • malatyalı aliosman: işte hizmet işte vekil büyrun buran yakın BU BEYEFENDİ MALATYANIN M. VEKİLİDİR TEK YAPTIĞI İŞ POPİLİZM MEDYATİK HASTALIĞI VAR MİLETE HİÇ FAYDASI YOK 11 0 Yanıtla
  • tuncay tuncay: sana ne darbe oldu iktidar sizsiniz diyenmi oldu rüyanda 10 0 Yanıtla
  • SANA NE?: SANA NE? 7 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti
    18:33 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Yılmaz, Türkiye ve ABD arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşması hedefine yönelik istişarelerde bulunduklarını ve kamu-özel sektör işbirliğini güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

  • Niğde'de 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı
    18:33 Niğde'de 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı

    Niğde'de yapılan bir operasyonda, bir kamyonda yapılan aramada 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi ve 1 şüpheli tutuklandı. Niğde Valisi Cahit Çelik, operasyonu gerçekleştiren polislere teşekkür ederek, il genelinde kaçakçılık suçlarına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı
    18:29 Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı

    Çin'in güneyindeki Shenzhen metropolünden yerel yetkililer, şehrin dış ticaretinin bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28,8 artışla 1,02 trilyon yuana (yaklaşık 140,8 milyar ABD doları) ulaştığını açıkladı. Shenzhen'in özel işletmelerinin dış ticareti ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 45,2 artışla 720,96 milyar yuana ulaştı ve şehrin toplam ticaret hacminin yüzde 70,7'sini oluşturdu.

  • Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı
    18:28 Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı

    Çin'in Shanghai limanları üzerinden 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 30,7 artışla 529.000 araç ihraç edildi. Waigaoqiao liman bölgesindeki gümrüklerde ise bir önceki yıla göre yüzde 20'nin üzerinde bir artışla 280.000'den fazla araç ihraç edildi. Yangshan gümrüğü ise yeni enerjili araçların yüzde 70'inden fazlasını işlemden geçirdi.

  • Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı
    18:28 Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı

    Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde, izinsiz kazı yapıldığı tespit edildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgeye yönlendirilerek 2 kişiyi suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarmaya teslim edildi.

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.

  • Fethiye'de Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı
    18:24 Fethiye'de Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı

    Fethiye'de düzenlenen 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali renkli görüntülerle başladı. Festivalde Kuzugöbeği mantarının kilosu Bin 500 TL'den satışa sunuldu.

  • Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi
    18:24 Yalova'da yapılan yatırımlar değerlendirildi

    Yalova Dr. Hülya Kaya başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda bir önceki dönemde kentte yapılan yatırımlar değerlendirildi.

  • Myanmar'da Darbe Karşıtı İsyancılar Ordu Birliklerine Pusu Kurdu
    18:24 Myanmar'da Darbe Karşıtı İsyancılar Ordu Birliklerine Pusu Kurdu

    Myanmar'da askeri darbe karşıtı silahlı isyancılar, ordu birliklerine pusu kurdu. Sosyal medyada servis edilen görüntülerde Myanmar ordusuna ait çok sayıda kamyonun yaylım ateşi arasında kaldığı görüldü. Pusu anları saniye saniye kameraya yansıdı.


Advertisement