CHP'den Babacan'a 150 Milyarlık Kaynak Cevabı - Son Dakika
Ekonomi

CHP'den Babacan'a 150 Milyarlık Kaynak Cevabı

Ali Babacan'ın 150 milyar lirayı bulacağını belirttiği CHP'nin seçim vaatlerine ilişkin CHP'den "150 milyar değil, tam tamına 57.2 milyar TL cevabı geldi.

07.10.2015 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın 150 milyar lirayı bulacağını belirttiği CHP'nin seçim vaatlerine ilişkin CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke "Bizim vaatlerimiz 150 milyar değil, tam tamına 57.2 milyar TL. CHP olarak siyasi tercihimiz parayı vatandaş için kullanmak. İlk 100 gün içerisindeki mali yük 24 milyar lira. 24 milyar lira Türkiye'de Kanal İstanbul Projesi için zikredilmiş miktarla aynı. Kaynak orada" diye konuştu.

YAZILI CEVAP VERDİ

Yazılı açıklama yapan Sayek Böke her vaatlerini çok ince eleyip sık dokuyarak belirlediklerini dile getirerek şöyle devam etti:

"CHP olarak siyasi tercihimiz parayı vatandaş için kullanmak. İlk 100 gün içerisindeki mali yük 24 milyar lira. 24 milyar lira Türkiye'de Kanal İstanbul Projesi için zikredilmiş miktarla aynı. Kaynak orada. Biz o kaynağı kanala kullanmak yerine insanımız için kullanmayı tercih edeceğimizi söylüyoruz.

TARAFLARA YÜK GETİRMEDEN

Aile sigortası yasasını da ilk 100 gün içinde çıkaracağız ancak maliyeti 4 yıla yayılacak." Babacan'ın açıklamalarından AKP'nin asgari ücret artış yükünü tamamen işverenin sırtına yüklediklerinin anlaşıldığını kaydeden Sayek Böke "Burada da AKP'den ayrılan farkımız ortaya çıkıyor. Biz taraflara yük getirmeden asgari ücret artışı vaat ediyoruz. Biz asgari ücretten vergi almayarak işverene ek bir yük getirmeden, asgari ücretli işçimize maaş artışı getiriyoruz. Ama bu arada işçisinin primini düzgün ödeyen, vergisini zamanında yatıran işverenimize de sıfır faizli kredi vererek aynı zamanda devlete olan gelir akışını düzenliyoruz. Yani asgari ücret artıyor ama bundan her kesim kazanıyor" dedi.

CHP\'den Babacan\'a 150 Milyarlık Kaynak Cevabı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi CHP'den Babacan'a 150 Milyarlık Kaynak Cevabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • mustafa: bazı insanlar bütce nedir.bilmeden konuşuyorlar.CHP.hayatında kaç defa bütce.ayarlaması yaptı acaba.mazo.1tl diyor. babasının.petrol kuyuları varya. ordan dağıtacak millete. 12 17 Yanıtla
  • ×××: bol keseden atmakla olmuyor bu işler. chp demek zulüm demek yokluk demek sürgün demektir. 15 11 Yanıtla
  • kuurt: allahtan korkun be ne zaman chb bır şey dese dinsiz diyorsunuz yazık bee 17 9 Yanıtla
  • CESUR TÜRK VATANDAŞI : diyanete verilen buharlaştırdığınız 23 milyonun hesabını verin yüreksiz akp liler 12 12 Yanıtla
  • Vatansever : Hizmet vermeyip, proje yapmayıp bunun yerine parayı vatandaşa dağitacağız diyor... Zihniyet harika, iktidar olurlarsa, eskisi gibi Avrupa'da şu an kullanılmaya başlanan bir ürün 50 yıl sonra bize gelir. 15 6 Yanıtla
  • mustafa ülker.....: bu abdest namazı niye karıştırıyorsunuz benda 5 vakit kılıyorum bu benim doğru olduğumumu gösterir ben çok ateist biliyom allah korkusu yok ama bizlerden valahi çok dürüst..onun sıkışınca işi abdese namaza getirmen milleti yüce dinimizden soğutmayın.... 11 10 Yanıtla
  • Hadi ordan: SSK yıda böyle batırdıydın. 8 12 Yanıtla
  • Hacı şükür: sizi gidi troller sizi,sizi gidi tamamen money müselemanlar sizi... 6 14 Yanıtla
  • skoc: 1946 dan beri CHP tek başına iktidar olmadı. Ülkeyi kuran partidir. Bütün partiler onun evlatlarıdır. Maalesef bazen hayırsız evlatlar da olmuştur... 11 8 Yanıtla turgut: Neden olamıyor sence ? dur ben cavaplayayım . müslüman mahallesinde salyangoz satmak istiyorlar da ondan ! 1 1
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement