CHP'den 3 Bin AK Parti'den 6 Bin Kişi Adaylık Başvurusu Yaptı - Son Dakika
Güncel

CHP'den 3 Bin AK Parti'den 6 Bin Kişi Adaylık Başvurusu Yaptı

CHP\'den 3 Bin AK Parti\'den 6 Bin Kişi Adaylık Başvurusu Yaptı

Haziran seçimlerinde CHP'den 2 bin 822 kişi başvuru yaparken AK Parti'den 6 bin civarında başvuru oldu. Bu rakamlar "AK Parti, CHP'yi 2 katladı" yorumlarına neden oldu.

02.03.2015 15:15  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "CHP'den aday adayı olmak üzere müracaat edenler 2 bin 822. Bunun 2 bin 173 kişisi erkek müracaatçı, 649 kişisi kadın müracaatçı. Genç aday adayı sayımız 158, engelli aday adayı sayımızda 72" dedi.

Geçtiğimiz günlerde de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, milletvekili aday adaylığı için 6 bin 223 başvuru olduğunu söylemişti. CHP'nin rakamlarını açıklamasından sonra sosyal medyada "AK Parti, CHP'yi 2'ye katladı" yorumları geldi.

CHP'DE BAŞVURULAR SONA ERDİ

CHP'de milletvekili aday adaylığı için başvurular sona erdi. Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Genel Merkez'de düzenlediği basın toplantısında CHP'ye yapılan başvurular hakkında açıklamalarda bulundu. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde CHP'den aday adaylığı başvurularının dün itibariyle tamamlandığını belirten Tezcan, " Türkiye'de 85 seçim çevresi var. bu 85 seçim çevresinin 55 tanesinde ön seçim eğilim yoklamasıyla yani sandık koyarak adaylarımızı üyelere belirletiyoruz. CHP özellikle 80'lerden sonra en çok ön seçim yaptığı aday belirleme sürecini yaşıyor. 55 seçim çevresinde ön seçim yapacağız. 30 seçim çevresinde de merkez yoklaması yöntemiyle adaylarımızı belirleyeceğiz" diye konuştu.

"TOPLAM MÜRACAAT SAYIMIZ 2 BİN 822"

"Bugüne kadar toplam müracaat sayımız 2 bin 822" diyen Tezcan, şunları kaydetti:

"CHP'den aday adayı olmak üzere müracaat edenler 2 bin 822. Bunun 2 bin 173 kişisi erkek müracaatçı, 649 kişisi kadın müracaatçı. Genç aday adayı sayımız 158, engelli aday adayı sayımızda 72. En genç aday adayımız 25 yaşında Bursa'dan Semih Özdemir isimli arkadaşımız. En çok kadın aday adayı başvurumuz İstanbul'da yapılmış. Başvuru sırasına baktığımızda en çok aday adayı İstanbul, Ankara sonra İzmir illerimiz geliyor. Aday adaylarından bin 871 arkadaşımız ön seçime müracaat etti. Yani 2 bin 822 aday adayının bin 821'i büyük bir çoğunluğu yüzde 60'a yakın kısmı ön seçimde yarışacak. CHP Genel Merkezi değil, CHP üyeleri adaylarını belirleyecek. 461 aday adayımız kontenjana müracaat etti. Toplam 39 kontenjanımız var. 28 hakim gözetiminde ön seçim yapılan yerlerde, 11 örgüt denetiminde ön seçim yapacağımız yerler. Toplam 39 yerimiz var. 39 kontenjan yeri için toplam 461 arkadaşımız başvuru yaptı. Merkez yoklamasına başvuranların sayısı da 490. Bu çerçevede 2 bin 822 aday adayı arkadaşımız müracaat etmiş durumda."

AK PARTİ 'DE 6 BİN 223 BAŞVURU

Geçtiğimiz günlerde de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, milletvekili aday adaylığı için 6 bin 223 başvuru olduğunu söyledi. 12 Haziran 2011 seçimlerine göre 600 dolayında daha fazla müracaat geldiğini kaydeden Şentop, aday adaylarının bin 40'ının kadın olduğunu söyledi. AK Parti'nin 9,5 milyon üyesinden yüzde 50'sinin aktif görev yaptığını dile getiren Şentop, 4 milyon kadın, 2 milyon genç üyelerinin bulunduğunu da vurguladı. AK Parti aday adaylarının başvurusundan toplam 30 milyon TL gelir sağladı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'den 3 Bin AK Parti'den 6 Bin Kişi Adaylık Başvurusu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • seçmen: 6 bin rantçı 8 1 Yanıtla
  • HASAN USTA BAFRA: SECİM SONUÇLARI ŞİMDİDEN BELLİ DEMEKKİ AKP. CHP Yİ YİNE İKİYE KATLIYACAK 3 6 Yanıtla
  • Doğan: 01 Plaka HDP ye verebilirmiyiz sizin için uygun mu 3 3 Yanıtla
  • 2023: Yaşası Akp 400 millet vekili çıkaracaz ha gayret 2 3 Yanıtla
  • YİYİN AĞALAR YİYİN: Çıkar menfaat dünyası ne desek boş. Fakir, gariban yoksulu düşünen yok herkes kendi kesesine çalışıyor. Yüce rabbimaskeri ücretli, emekli ve alt gelir grubunun yardımcısı olsun. 3 1 Yanıtla
  • engelli: her sene çıkan haber ama işkur a gittiğinizde arkanıza bakarak geri dönersiniz çünkü o şartlara uymak için sağlam olmanız lazım. kandırmacadan başka bir şey değil 3 0 Yanıtla
  • murat: seçim sonuçları belli olmuş. 1 0 Yanıtla
  • poseidon: Hırsızlık için sıraya girmişler 0 1 Yanıtla
  • KALPSİZ KURT: CHP YE ŞU KADAR ADAY AKP YE ŞU KADAR MHP YE BU KADAR HDP YE BU KADAR EN UFAKTAN BAŞLIYALIM HDP BAŞINDA SELO NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR BİRDE KALKMIŞ CUMHUR BAŞKANI OLACAK YAHU BUNDAN CUMHURBAŞKANI ÇIKSA NE OLACAK SOKAĞA ÇIKIN KÜRT TÜRK BİRBİRİNİ YESİN ORTALIK KAOS OLSUN CHP MHP YE GELELİM İÇİNDE ADAM YOKMUŞ DA TAAA UZAKLARDAN ADAM GETİRTİLER GEL BİZİM İÇİMİZDE ADAM YOK SEN BİZİM BAŞIMIZ OL DEDİLER OLMADI BİRDE DEVLETİ YÖNETECEKLER BU SEFER KİMİ GETİRECEKLER FETULLAH GÜLENİ Mİ YANİ LAFIN KISASI BUNLARDA DEVLETİ YÖNETECEK KİŞİLİK YOK AKP DE VAR HAAA AKP SUÇLU ŞUAN ASGARİ ÜCRETE BAKIN VERGİLERE BAKIN MAZOT BENZİNE BAKIN NERDEYSE DÜNYADA 2 YADA 1 CİYİZ SİZLER NE DÜŞÜNÜRSÜNÜZ YOLLAR UÇAKLAR TANKLAR YENİ KÖPRÜLER YENİ ŞEHİRLER KİM YAPA BİLİRDİ 1 0 Yanıtla
  • Hasa: Kimisi cikar ve yalakalik yapmak icin bas vurur kimide gercekten bu ülkeye hizmet icin bas vurur ülkemizdede cikarci ve yalakaci cok oldugu icin 5 katlamadigina göre bu apas yolcu demektir 1 0 Yanıtla

Advertisement