CHP'de Kesinleşen İstanbul İlçe Adayları - Son Dakika
Politika

CHP'de Kesinleşen İstanbul İlçe Adayları

CHP\'de Kesinleşen İstanbul İlçe Adayları

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP belediye başkan adayları oylandı ve kesinleşti.

10.02.2014 12:55  Güncelleme: 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün MYK toplantısıyla başlayan aday belirleme maratonu 20 saat süren zorlu müzakerelerin ardından sabah saat 05.00 sıralarında sona erdi.

CHP'nin İstanbul'da merak edilen ilçelerin merak edilen adayları:

Adalar: Atilla Aytaç,

Arnavutköy: Ruhi Tuncel,

Ataşehir: Battal İlgezdi,

Avcılar: Handan Toprak Benli,

Bağcılar: Muhammet Çakmak,

Bahçelievler: Saffet Bulut,

Bakırköy: Bülent Kerimoğlu,

Başakşehir: Özgür Karabat,

Bayrampaşa: Bahri Sipahi,

Beşiktaş: Murat Haznedar,

Beykoz: Hızır Yılmaz,

Beylikdüzü: Ekrem İmamoğlu,

Beyoğlu: Aylin Kotil,

Büyükçekmece: Hasan Akgün,

Çatalca: Cem Kara,

Esenler: Aksel Örüklü,

Esenyurt: Gürbüz Çapan,

Eyüp: Ferzan Özer,

Fatih: Sabri Erbakan,

Gaziosmanpaşa: Selahattin Meriç,

Güngören: Ahmet Güzel,

Kağıthane: Serdar Kurşun,

Kartal: Altınok Öz,

Küçükçekmece: Gökhan Gümüşdağ,

Maltepe: Ali Kılıç,

Pendik: Tuncer Özyavuz,

Sancaktepe: Özgen Nama,

Sarıyer: Şükrü Genç,

Silivri: Özcan Işıklar,

Sultanbeyli: Mustafa Çolak,

Sultangazi: Ali Acar,

Şile: Aras Aslan,

Şişli: Hayri İnönü,

Tuzla: Cemil Ekşi,

Ümraniye: Sacit Eyüboğlu,

Üsküdar: İhsan Özkes,

Zeytinburnu: Mustafa Fazlıoğlu

81 İL TAMAM

CHP, bu sabah saatlerine kadar süren Parti Meclisi'yle (PM) birlikte bin 143 seçim bölgesindeki adayını belirlemiş oldu. İstanbul'da Kadıköy, Çekmeköy, Doğu ve Güneydoğu'da bazı ilçeler de olmak üzere 200 seçim bölgesi için yetki, Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Merkez Yönetim Kurulu'na bırakıldı.

Kesinleşen listeye göre, PM'de daha önce görüşülmeyen 9 ilin belediye başkan adayları da açıklandı. CHP, Trakya'da mevcut belediye başkanlarını değiştirdi. Buna göre, Edirne'de Recep Gürkan (milletvekili), Kırklareli'nde Mehmet Siyam Kesimoğlu (milletvekili), Tekirdağ'da Kadir Albayrak Belediye Başkan Adayı oldu.

KIRKLARELİ İSTİFASI

CHP'de Kesimoğlu'nun adaylığı partide istifaya neden oldu. CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Kesimoğlu'nun Kırklareli Belediye Başkanı adayı olarak gösterilmesine tepki göstererek partisinden istifa etti.

Bingöl'de Zeynel Abidin Bakır, Konya'da İbrahim Işık, Kütahya'da Nuran Altunseven, Mardin'de Ahmet Cemil Mataracı, Şırnak'ta Muhammet Üstün Van'da Mehmet Kurukcu yerel seçimlerde belediye başkanlığı için yarışacak.

SAKARYA DEĞİŞTİ

Daha önce açıklanan Raşit Dünya yerine, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Ecevit Keleş aday gösterildi. Böylece CHP'de adayı açıklanmayan il kalmamış oldu.

ÇANKAYA'YA TAŞDELEN

PM toplantısında, CHP'nin Ankara'daki kalesi olarak bilinen Çankaya Belediye Başkan Adaylığı için Alper Taşdelen'ın ismi oylamaya sunuldu. Böylece, Çankaya'da Bülent Tanık'ın yerine eski belediye başkanlarından Doğan Taşdelen'in oğlu Alper Taşdelen aday oldu.

Ankara'da CHP'de olan Yenimahalle Belediye Başkanlığı için mevcut aday Fethi Yaşar, Ayaş'ta da Ali Başkaraağaç yeniden aday gösterildi. Keçiören'de Metin Emir, Altındağ'da Melih Baran Kılıç, Çamlıdere'de İsmail Çiçekçi, Güdül'de Ömer Güney, Kızılcahamam'da Ahmet Hızarcı, Sincan'dan Alaattin Bera Türkoğlu aday oldu.

İSTANBUL'UN CHP'Lİ İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI: 13 İLÇEDE 7 ADAY DEĞİŞTİ, KADIKÖY MYK'YA BIRAKILDI

PM toplantısı, özellikle İstanbul'un ilçe belediye başkanlıkları üzerinde uzun tartışmalara sahne oldu. Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Çekmeköy adayları üzerinde anlaşma sağlanamaması üzerine saat 23.30 sıralarında PM toplantısına ara verildi. Verilen arada, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında; Yerel Seçim Aday Belirleme Komisyonu üyeleri ile Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı yaklaşık 2 saat süren bir toplantı gerçekleştirildi. Yapılan görüşmenin ardından PM toplantısına geçildi. Toplantıda İstanbul'un ilçeleri, sabaha karşı 5 sularında gizli oylama yapılarak belirlendi. Ancak PM'de uzun tartışmaların ardından Kadıköy ve Çekmeköy adaylarını belirme yetkisi MYK'ya verildi.

MAHRUKİ DENDİ, ÜYE OLMADIĞI ANLAŞILDI

PM'deki Kadıköy tartışması sırasında AKUT'un kurucusu Nasuh Mahruki'nin ismi aday olarak geçti. Ancak Mahruki'nin İşçi Partisi üyesi olduğunun anlaşılması üzerine bu isimden de vazgeçildi. Tartışmaların sürmesi üzerine, Kılıçdaroğlu PM'den aday belirleme yetkisini kendisine devredilmesini istedi.

Adalar'da Mustafa Farsakoğlu yerine Atilla Aytaç, Avcılar'da Mustafa Değirmenci yerine Handan Toprak Benli, Bakırköy'de Hilmi Ateş Ünalerzen yerine Bülent Kerimoğlu, Beşiktaş'ta İsmail Ünal yerine Murat Haznedar, Maltepe'de Mustafa Zengin yerine CHP'nin yurt dışı örgütlenmelerinden sorumlu ismi Ali Kılıç, Şişli'de İsmet İnönü'nün torunu Hayri İnönü aday gösterildi.

Ataşehir'de Battal İlgezdi, Büyükçekmece'de Hasan Akgün, Çatalca'da Cem Kara, Kartal'da Altınok Öz, Sarıyer'de Şükrü Genç, Silivri'de Özcan Işıklar ise yeniden aday gösterildi.

ÇAPAN LİSTEDE

Öte yandan, PM'de kesinleşen listede, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve rüşvet almak" suçundan İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Esenyurt Belediye Başkan Adaylığı için Gürbüz Çapan'ın ismi de yer alıyor.

BEYOĞLU'NA KOTİL, ÜSKÜDAR'A VEKİL

İstanbul'da belediye başkanlıklarının CHP'de olmadığı ilçelerden Beyoğlu'na Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil, Esenler'de Aksel Örüklü, Küçükçekmece'de Gökhan Gümüşdağ, Üsküdar'da ise İstanbul Milletvekili, eski müftü İhsan Özkes aday gösterildi.

İZMİR KONAK'TA HAKAN TARTAN GİTTİ, BUCA'DA PİRİŞTİNA ADAY OLDU

İzmir'de ise; Konak'ta Hakan Tartan'ın yerine eski İzmir Baro Başkanı Sema Pektaş, Buca'da Ercan Tati'nin yerine eski belediye başkanlarından Ahmet Piriştina'nın oğlu Levent Priştina, Aliağa'da Ömer Turgut Oğuz'un yerine Barış Eroğlu, Bornova'da Kamil Okyay Sındır'ın yerine Olgun Atilla, Çeşme'de Ahmet Faik Tütüncüoğlu"nun yerine Muhittin Dalgıç, Çiğli'de Metin Solak'ın yerine Hasan Arslan, Dikili'de Osman Nuri Özgüven'in yerine Mustafa Tosun aday oldu.

Yine Karşıyaka'da Cevat Durak'ın yerine Hüseyin Mutlu Akpınar, Karaburun'da Hamza Serdar Yasa'nın yerine Ahmet Çakır, Karabağlar'da Kasım Sıtkı Kürüm'ün yerine Muhittin Selvitopu, Kiraz'da İsmet Korkmaz'ın yerine Ercan Ekici, Menderes'te Ergun Özgün'ün yerine Ahmet Pala, Urla'da da Mehmet Selçuk Karaosmanoğlu'nun yerine Sibel Uyar'ın adaylığı netleşti.

Balçova, Bayraklı, Gaziemir ve Narlıdere ise CHP aynı isimlerle seçime girecek. Balçova'da Mehmet Ali Çalkaya , Bayraklı'da Hasan Karabağ, Gaziemir'de Halil İbrahim Şenol, Narlıdere'de Abdül Batur yeniden aday gösterildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika CHP'de Kesinleşen İstanbul İlçe Adayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ŞİŞLİ: BU İNÖNÜ LERDEN NE ZAMAN KURTULACAĞIZ SAYIN BAŞKANIM SARIGÜL ŞİMDİYE KADAR SENİ SEVDİĞİMDEN SANA OY VERDİM AMA İNÖNÜ SOYADI TAŞIYAN BİR KİŞİYE ASLA OY VERMEM TERCİHİNİZ YALNIŞ. 5 5 Yanıtla
  • cafer: şişli ye bağlı ayazağa da oturuyordum bize sormadan hadi sarıyer e geçtiniz dediler tepki oyu vereceğim bizi sarıyer geçirenlere 9 0 Yanıtla
  • izmirlim: bence en iyi akp yinde srıgül kovmuşlar zamanında yine partiye almışlar vay chp halin iktiderı rüyasında göremez seçim bitsin sarıgül kabyetsin ondan sonra gerçek deprm gelecek 4 1 Yanıtla
  • DESPERASDOS: ASLINDA YENİ YÜZLER YENİ BELEDİYE BAŞKANLARI LAZIM ÇÜNKÜ NE OLURSA OLSUN DEGİŞİM ŞART DEVAMLI AYNI HİZMETLER OLUNCA VAATLER OLUNCA İNSAN OGLUNUN CANI SIKILIR 2 0 Yanıtla

Advertisement