CHP'de Eğilim Yoklamasına 57 Aday Adayı Katılacak - Son Dakika
Yerel

CHP'de Eğilim Yoklamasına 57 Aday Adayı Katılacak

CHP\'de Eğilim Yoklamasına 57 Aday Adayı Katılacak

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Adana’da 21 Mart 2015 Cumartesi günü yapılacak eğilim yoklamasına katılmak için parti genel merkezine yapılan başvurusu sayısının kontenjan hariç 57 olduğunu açıkladı.

02.03.2015 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, Adana'da 21 Mart 2015 Cumartesi günü yapılacak eğilim yoklamasına katılmak için parti genel merkezine yapılan başvurusu sayısının kontenjan hariç 57 olduğunu açıkladı.

Bulut, yaptığı yazılı açıklamada aday adaylığı başvuru süresinin 1 Mart itibariyle sona erdiğini hatırlatarak, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde CHP'den aday gösterilecek milletvekillerinin belirlenmesine yönelik olarak gerçekleştirilecek eğilim yoklaması tarihinin 21 Mart olarak kesinleştiğini kaydetti.

21 Mart'taki eğilim yoklamasında 57 aday adayının yarışacağını kaydeden Bulut, "21 Mart'ta demokratik ve şeffaf bir şekilde gerçekleştireceğimiz demokrasi şölenimiz ile CHP'yi Adana'da birinci parti yapma yolunda önemli bir adım atacağız" diye konuştu.

Eğilim yoklaması için seçmen listelerinin 14 Mart'ta ilçe başkanlıklarında askıya çıkarılacağını aktaran Bulut, itirazların ise listelerin askıdan indirileceği 16 Mart'a kadar yapılabileceğini, 18 Mart'ta da Merkez Yönetim Kurulu'nun seçmen listelerine itirazları kesin olarak karara bağlayacağını belirtti.

Oy kullanacak üyelerin oy pusulasında en az 6 en çok 12 aday adayının adını işaretleyebileceğini ifade eden Bulut, oyların açık döküm-sayım yöntemiyle sayılacağını sözlerine ekledi.

Eğilim yoklamasına katılmak için başvuran aday adayları şöyle:

"Abdullah Sedat Doğan, Ahmet Adıgüzel, Ahmet Metin Sevtekin, Ajlan Öztorun, Akif Kemal Akay, Ali Rıza Engin, Arif Sezer, Aydın Uslupehlivan, Bekir Sıtkı Özer, Celal Güven, Cihangir Karataş, Durmuş Uzun, Elif Doğan Türkmen, Eren Eylem Dönmezer, Fevzi Gözel, Güçlü Doğan Tabur, Güler Türksev, Hacı Bayram Şirin, Hasan Aslan, Hasan Çiçek, Hüseyin Kart, Işık Bildacı, İbrahim Demir, İbrahim Özdiş, İlker Bahçeci, Kemal Derin, Kemal Zeki Arslan, Lütfi Tuyğun, Mehmet Sabahşen, Mehmet Salıcı, Mehmet Şuyun, Mikdat Öztürk, Murat Öztanrıöver, Mustafa Bilgilioğlu, Mustafa Özel, Mustafa Yalçın Özen, Müzeyyen Şevkin, Necdet Çetin, Orhan Büyükkardeş, Orhan Ekici, Orhan Sümer, Orhan Toklu, Reşat İpekbayrak, Rıza Mete, Rukiye Çinkılıç, Sadi Sürenkök, Serap Kıvrak, Sinan Özkozanoğlu, Tacidar Seyhan, Tekin Müjde, Turgay Develi, Tümer Mavi, Ümit Özgümüş, Yalçın Tunçsoy, Yıldıray Arıkan, Yunus Güzel ve Yüksel Karaaslan." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'de Eğilim Yoklamasına 57 Aday Adayı Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement