CHP'de Kurultay Günü! Balbay Aday Olmadı - Son Dakika
Güncel

CHP'de Kurultay Günü! Balbay Aday Olmadı

CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda Kılıçdaroğlu'na rakip olarak çıkan tek aday Mustafa Balbay, yeterli imzayı toplayamadı.

16.01.2016 10:13  Güncelleme: 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 35. Olağan Kongresi, Ankara Arena Spor Salonu'nda bugün başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partilileri selamlayarak geldi, salondaki yerini aldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüden açılış konuşmasına başladı. CHP Lideri'nin çağrısıyla saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Divan başkanlığına Murat Karayalçın seçildi. 92 imza toplayan Mustafa Balbay ise aday olamadı. Kurultay'da genel başkanlık için tek aday Kılıçdaroğlu.

11:33 KILIÇDAROĞLU KÜRSÜDE

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. CHP lideri konuşmasına kardeşlik mesajıyla başladı. Kılıçdaroğlu "Bizim görevimiz ülkeye özgürlük ve kardeşlik getirmektir" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"YÖNETİLEMEYEN BİR TÜRKİYE GERÇEĞİ VAR"

"5. Kurultayımız umuyorum ve diliyorum, üzerimize çöken baskıcı atmosferi umuyorum bir parça aydınlatır. Bizim görevimiz Türkiye'ye özgürlüğü, kardeşliği, birinci sınıf demokrasiyi getirmektir.

Bu kurultayın bir bayram havası içinde geçmesini isterdik. Oyunlar oynanmasını, türküler söylenmesini isterdik. Hapishanelerinde gazetecilerin olmadığı, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesini, hiçbir çocuğun teröre kurban gitmemesini, herkesin rahat bir nefes alabilsin isterdik. Ama bugün geldiğimiz noktada yönetilemeyen bir Türkiye gerçeği var.

"BÖLÜNMEZSEK TÜRKİYE'Yİ AYDINLIĞA ÇIKARIRIZ"

O kadar ki demokrasiden söz ediyoruz, özgürlük, birliktelik, beraberlikten söz ediyoruz ama oluşan atmosfer bunların tümünü gölgeliyor. Bugün karamsar bir hava varsa yönetimden kaynaklanıyor. Birlikte mücadele edersek, ayrışmazsak, bölünmezsek, bir olursak emin olun Türkiye'yi aydınlığa çıkarırız.

"TERÖRE KARŞIYIZ, İNSANLIK SUÇUDUR"

Bugün can güvenliği her şeyin önüne geçti. İnsanlar açlığı, yoksulluğu, işsizliği düşünmüyor; ne olacak bu ülkenin hali diye düşünüyor, benim can güvenliğim var mı diye düşünüyor. Terörün yeniden azdığı her gün can kayıplarının olduğu bir Türkiye atmosferi yaşıyoruz. Mısır'daki sağır sultan da duysun, biz CHP'liler olarak bu ülkeye hizmet etmeyi temel ülkü olarak benimseyen CHP'liler olarak terör nereden nasıl gelirse gelsin, teröre karşıyız. Teröristler asla affedilmemelidir, insanlık suçudur. İnsan hayatı kadar değerli bir şey yoktur. Masum insanların öldürülmesini asla kabul etmiyoruz. Terörü bu ülkeye musallat edenler, hiç kimse unutmasın terörden beslenen terör örgütleridir. Kandan beslenen terör örgütleridir. Terörle mücadele akılla, ilgiyle, bilimle, irfanla yapılır. Terörle mücadele kolay değildir. Bugün geldiğimiz nokta iç açıcı nokta değildir.

"BUGÜN GELDİĞİMİZ NOKTA FELAKET"

Anlattıklarımı iyi dinleyin. 31 yıldır PKK terör örgütüyle mücadele ediliyor. Bugün geldiğimiz nokta çok daha felaket bir noktayı ortaya koyuyor. Karanlıkla mücadeledir. Hiç kimsenin burnu kanamasın istiyoruz. Birlikteliği savunuyoruz.

"TERÖR ÖRGÜTÜYLE MASAYA OTURDULAR"

En sağlıklı mücadeleyi rahmetli Bülent Ecevit yapmıştır. Sayın Hüsnü Mübarek'i çağırmıştır, 'Suriye'den terör örgütü çıksın' demiştir. Genelkurmay 2. Başkanı'nı Suriye sınırına göndermiştir. Terör örgütü Bekaa Vadisi'nden çıkmış, Öcalan yakalanmıştır. Sıfır terörle AKP Türkiye'yi devralmıştır. Bugün geldiğimiz noktaya bakın. Terör örgütü palazlandı, büyüdü. 'Biz barışı sağlayacağız' dediler, 'buyrun' dedik. Oturdular terör örgütüyle masaya. 'Terör örgütüyle masaya oturursanız, örgütü meşrulaştırırsınız' dedik, 'siz bilmezsiniz' dediler. Biz, benim başkanlığımda bir grup arkadaşımla dönemin başbakanını ziyaret ettik. 'Bu sorun böyle çözülmez' dedik, 2012'de. Siyasi partileri değil, terör örgütünü muhatap aldılar.

"TERÖR ÖRGÜTÜ SİLAHLANDI, AKP SEYRETTİ"

Bugünkü fotoğraflara bakın. Suriye, Lübnan'daki fotoğraflardan ne farkı var. Kim getirdi Türkiye'yi bu hale? Masaya otururken, ciddi yanlışlar yaptılar. Önce silahları bırakın, yurtdışına çıkın dediler. İlk darbeyi yediler. Silah bırakmayan örgütle nasıl anlaşacaksın. Valilere talimat verildi, 'bunlara dokunmayın' diye. 17 ilçe ve pek çok ilde terör örgütü silahları depoladı. Her eve silah soktu. Eğitimini yaptılar, Kandil'den gelenler çocuklara terör eğitimi verdi. AKP bunları seyretti ve 'kimse bunlara dokunmayacak' dedi. Mahkemeler kurdular, vergi daireleri kurdular, asker alma daireleri kurdular, sesleri çıkmadı.

"YAŞANANLARIN TEK SORUMLUSU AKP'DİR"

Acı bir gerçeği Erdoğan'ın dilinden sunacağım. Bir TV programında şunları dedi: "Çözüm sürecini güneydoğuda, kısmen doğuda silah stoklaşma süreci olarak değerlendirdiler." Kim söylüyor, Cumhurbaşkanı söylüyor. Demek ki silahların nereye stoklandığını biliyorlardı.

78 milyon yurttaşımın vicdanına sesleniyorum. Doğu, güneydoğu silah deposu haline getirilirken iktidarda kim vardı? Valilere, kaymakamlara sakın dokunmayın talimatını veren kimdi? Bunları kendi vicdanınızda sorgulayamazsınız bu hükümeti değerlendiremezsiniz. Bugün yaşananların tek sorumlusu AKP'dir, bunu herkes bilsin.

"KAN GÖLÜNE DÖNEN BİR TÜRKİYE VAR"

2002'de sıfır terörle ülkeyi aldılar. Bugün kan gölüne dönen bir Türkiye var. Bizim bunu sorgulamamız lazım. Sorgulayalım ki demokrasinin hakkını verelim, sorgulayalım ki bu sorunu nasıl çözeceğiz onu bilelim.

"NEYİN BEDELİNİ ÖDÜYOR TÜRKİYE"

Bu işin sorumlusu kim? Esnaf Adem mi, emekçi Mehmet usta mı? Bu işin sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir. Şimdi mücadele ediyoruz diyorlar. Neyin bedelini ödüyor Türkiye? Zamanında niye sesini çıkarmadı?

"SEVGİLİ KARDEŞİM KÜRT KİMLİĞİNLE ONUR DUYABİLİRSİN"

Bizler, hiçbir ayrımı kabul etmiyoruz. Kimlik siyaseti yapmadık. Senin kimliğin senin şerefin, senin onurundur. Kürt kimliğinle onur, gurur duyabilirsin. Hiç kimse senin kimliğini sorgulamayacak. Senin en temiz duygularınla oynadılar. Barışı getiriyoruz dediler, bugün ülkeyi kan gölüne çevirdiler.

Sevgili kardeşim biz seninle Çanakkale'de, İnönü'de, Gaziantep'te, Kahramanmaraş'ta birlikteydik. Seninle birlikte özgürlükçü demokrasiyi getireceğiz. Biz seninle birlikte, hiç kimsenin kimliğinden ötürü hiç kimsenin ötekileştirilmemesini sağlayacağız. Bunun sözünü veriyoruz.

"BİZ BU ÜLKEYİ BİRLİKTE KURDUK"

Toplumsal barışımız dinamitlenmiştir. Bunu sağlayacak tek parti vardır o da CHP'dir. Biz bu ülkeyi birlikte kurduk. Biz bu ülkede birlikte yaşadık, yaşıyoruz, yaşayacağız. Hiçbir yurttaşımızın ötekileştirilmesini istemiyoruz.

Son günlerde bir tartışma daha var: Anayasa. Darbe döneminde çıkarılan yasalar topluma dar geliyor. Toplum özgürlükçü bir demokrasi istiyor. Evet, darbe hukuku ortadan kaldırılmalı. Hiçbir kaygımız, kuşkumuz yok. Darbe yasalarının değişmesi konusunda samimi olarak, toplantılara katılacağız, düşüncelerimizi ifade edeceğiz. Hiç kimsenin kişisel beklentileri üzerine yeni bir dünya inşa etmeyeceğiz.

DAVUTOĞLU'NA ÇAĞRI

Darbe yasalarının arkasına saklananlar, yeni bir darbe anlayışını Türkiye'ye dayatmasınlar. AKP'nin değerli genel başkanına çağrıda bulunuyorum. Siz bu ülkede özgürlükçü bir demokrasi istiyorsanız, gelin darbe hukununu tümüyle değiştirelim. Bunları değiştirebilirsek darbe hukukunu temizleriz.

Yasa değişiyor, adı değişiyor ama o yasanın darbeci ruhu değişmiyor. Özgürlükçü, çoğulcu demokrasiyi getirelim. Demokrasi hukukundan söz ediyoruz. Darbe hukukunun kaldırılmasından söz ediyoruz. Anayasa diyor ki, "basın hürdür, sansür edilemez" diyor. Bugün basın hür mü? Basın özgür olsaydı, o gazeteciler doğru haber yaptığı için tutuklu olur muydu?

"PATRONLU BİR BAŞKANLIK SİSTEMİ İSTİYORLAR"

Onların niyeti açıkça söylüyorum, onların niyeti darbe hukukunu tahkim etmek. Başkanlık sistemini getirmek istiyorlar. Onlar patronlu bir başkanlık sistemini istiyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz. Herkes bilsin. Ne oldu da patronlu başkanlık sistemini istiyorlar?

Bir ülkenin rejimini tarihi koşullar, siyasal, sosyolojik koşullar belirler. Biz ikinci meşrutiyetten bu yana parlamenter sistemi benimsemiş bir sistemiz. Osmanlı'nın parlamenter sistemini niye reddediyorsun? Bunların niyeti patronlu başkanlık sistemi. Bir kişi emredecek, yargı gereğini yapacak, aydınlar hapse tıkılacak. Bunun gereğini yapacağız. Bunu Mısır'daki sağır sultan da, kaçak saraydaki zat da duysun."

11:10 BALBAY ADAY OLAMADI

Kılıçdaroğlu'nun karşısında İzmir Milletvekili Mustafa Balbay delegelerden 120 imza toplayabilirse genel başkanlık için yarışabilecekti. Ancak yeterli imzayı toplayamayan Mustafa Balbay aday olamadı. Mustafa Balbay 92 imza topladı. Balbay yaptığı ilk açıklamada "CHP'nin seçim barajına takıldım" dedi.


PARTİLİLER SALONU DOLDURDU

'Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik Kurultayı' sloganıyla başlayan kongresi için Türkiye'nin dört bir tarafından parti delegeleri ve üyeleri Arena Spor Salonu'nu doldurdu. Olağanüstü güvenlik tedbirlerinin alındığı kongre salonunun etrafından delegeler arama noktalarından geçerek salona girebiliyor.

BAYKAL, GENEL BAŞKANLARLA OTURMADI

Eski genel başkanlardan Deniz Baykal'ın salonda Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve diğer eski başkanlarla birlikte oturmaması dikkat çekti. Baykal, salonun bir ucunda Antalya il örgütü ile birlikte kurultayı takip etmeyi tercih etti.


ELÇİ'NİN MESAJINA BÜYÜK ALKIŞ

Bir süre önce silahlı saldırıda öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'nin kurultaya gönderdiği mesaj, büyük alkış aldı. Elçi gönderdiği mesajda, "Yaşamın en zor anında acımı paylaştığınız için teşekkür ederim. Gelecek günlere inancınızı yititrmeden çalışmalarınızda başarılar dilerim" dedi.

KÜRTÇE PANKART DA KALDIRILDI

CHP yönetiminin belirlediği ve onayladığı tüm pankart ve dövizler dışında kalan pankartların kaldırılması için anons yapıldı. Bu pankartlardan birisi Bağcılar İlçe Teşkilatı tarafından asılan Kürtçe, "Aşiti peace barış. Bu sese kulak ver barışa ses ver" pankartıydı.


CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL İÇİN PANKART

Yine salonda Cumhuriyet Gazetesi'nin tutuklu gazetecileri Can Dündar ve Erdem Gül için CHP Arnavutköy İlçe Başkanlığı tarafından asılan pankart dikkati çekti.

ÖNE ÇIKAN PANKARTLAR

Salonda, 'Savaşın değil, barışın partisiyiz', 'Demokrasiyi biz getirdik, biz yücelteceğiz', 'Özgür basın varsa özgür toplum vardır' pankartları da öne çıkan sloganlar oldu. Salona, "Özgür basın varsa, özgür toplum vardır", "Baskı ve zulüm düzeni CHP ile bitecek", "Savaşın değil, barışın partisiyiz", "Türkiye bizimle özgürleşecek", "Barışı birlikte inşa edeceğiz", "Demokrasiyi biz getirdik, biz yücelteceğiz" ve "Ey özgürlük" yazılı pankartlar asıldı. Salonda, Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözü de pankart olarak yer aldı.

ESKİ BAŞKANLARIN FOTOĞRAFLARI DA SALONDA

Salonda CHP'nin eski Genel Başkanları İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Hikmet Çetin ve Altan Öymen'in fotoğrafları da bulunuyor.


MYK ÜYELERİ BÜYÜK TIRPAN YİYECEK

Gün boyu konuşulanlara göre CHP lideri 60 kişilik PM listesinin 45'ini değiştirecek. MYK üyeleri büyük tırpan yiyecek. Delegelerin istemediği isimlerin yeniden aday gösterilmesi durumunda sandıkta çizme kararı aldığı da konuşuluyor…

İstanbul eski Milletvekili, Ali Özgündüz, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, mevcut PM üyeleri Fevzi Gümüş ve Hakkı Süha Okay'ın tekrar PM'ye aday olacağı konuşuluyor. Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ordu Milletvekili Seyit Torun, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Didem Engin de PM'ye aday olacak. İki sendikacı ve bir tanınmış hukukçunun da PM'ye alınacağı konuşuluyor.


ATİLLA TAŞ DA ADAY

Geçen aylarda CHP'ye üye olan şarkıcı Atilla Taş da CHP PM'ye aday olduğunu açıkladı. Adaylığını sosyal medya hesabından duyuran Taş, "CHP 35. Kurultayı şimdiden hayırlı olsun. Daha Güçlü ve umut veren bir CHP için ben de varım!" dedi. Taş, delegelerin bulunduğu yerlere giderek kendisine destek istedi.


GENEL BAŞKAN TWİTTER'DAN MESAJ VERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP 35. Olağan Kurultayı öncesi twitter hesabından, "CHP 35. Olağan Kurultayı'nı, demokrasiyi temele oturtan, değişime, gelişime hizmet edecek bir felsefeyle, kardeşçe yapacak. Ülkenin geleceği için var gücümüzle çalışmak en asli görevimizdir. Çünkü tek vücut olmuş bir CHP, Türkiye için tek çıkış yoludur." açıklamasında bulundu.


Kurutay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun salona gelmesinin ardından başlayacak ve 2 gün sürecek.


CHP\'de Kurultay Günü! Balbay Aday Olmadı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'de Kurultay Günü! Balbay Aday Olmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (44)

  • pkknınakademisyenleri: kaldırmayın yaa boşverin. artık ne olduğunuzu cümle alem öğrendi.. peehhhh.. 9 5 Yanıtla
  • kelkitli: CHP DHKPc HDP PKK 10 2 Yanıtla
  • ant. alevisi: chp alevi partisidir.alevi kalacak 6 5 Yanıtla
  • akp: kılıçtaroğlu ve bahçeli daha bize lazımsınız sakın gitmeyin 9 2 Yanıtla
  • Recep: Chp hdp ayni tencere yuvarlanmis kapagini bulmus bir trakyali arkadasim 10 senedir chp tek basina iktidara gelecek diyor hep tartisiyoruz ama gelemiyor kendi caliyor kendi soyluyor kendi oynuyor gelir gelir nah gelir 8 2 Yanıtla
  • Bitlis te beş minare : Düşünsenize bu ülke Kılıçdaroğlu'nun elinde satar lan Türkiye'i 6 3 Yanıtla
  • cihan: demeki 1930 zihniyeti değişen bişey yok elde var sıfır bu kafayla iktidar olacakmışmış 8 1 Yanıtla
  • kayserilikizilbas: Irkçı ve fasist chp. O kadar kan elinden var. 6 3 Yanıtla
  • muş: hdp yi sevmeyen chp yi de sevmez 7 2 Yanıtla
  • Devlet: kurtce pankart sorun degilde chp nin pkk li oldugu ve devlet yikilsin diye elini sivazladigini kundaktaki bebek bile biliyor allah kahretsin sizi 5 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de JES projesi için mera olan arazinin çıkarılmasını eleştirdi
    13:16 CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de JES projesi için mera olan arazinin çıkarılmasını eleştirdi

    CHP Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de mera kapsamı dışına çıkarılan arazilerle ilgili açıklama yaparak, bu kararların hayvancılığın gelişmesini engellediğini belirtti. Adem, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya seslenerek, çiftçilerin ve hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini ve bu yanlıştan vazgeçilmesini istedi.

  • Denizli'de meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi yaralandı
    13:16 Denizli'de meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi yaralandı

    Denizli'nin Buldan ve Çivril ilçelerinde meydana gelen trafik kazalarında 5 kişi yaralandı.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: 'Seçim sonuçlarını çok hızlı bir şekilde alıyoruz'
    13:16 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: 'Seçim sonuçlarını çok hızlı bir şekilde alıyoruz'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne ilişkin yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarını çok hızlı bir şekilde aldıklarını ve analiz ettiklerini belirtti. Yavuz, Türkiye genelinde 1 milyon aktif ve 1 milyon lojistik destek sağlayan kişiyle bu işi gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ayrıca, sandık sayısının 259 bin 903 olduğunu ve seçim günü ve sonrasında manipülasyon olmaması için açıklamaları hızlıca girmek istediklerini söyledi.

  • Elazığlı genç tekvandocu Ebrar Acar, Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda başarı hedefliyor
    13:15 Elazığlı genç tekvandocu Ebrar Acar, Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda başarı hedefliyor

    Elazığ'da tekvandoda çeşitli dereceler elde eden 14 yaşındaki Ebrar Acar, Yıldızlar Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda kürsüye çıkmak için çalışmalarını sürdürüyor. Acar, Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü elde ettiği şampiyonalarda kendini geliştirerek, milli takım düzeyinde başarılar elde etmeyi hedefliyor. Hem spor hem de eğitim konusunda başarılı olan Acar, gelecekte Avrupa Şampiyonluğu için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Kars'ta karla kaplı arazide yiyecek arayan çil keklikler görüntülendi
    13:14 Kars'ta karla kaplı arazide yiyecek arayan çil keklikler görüntülendi

    Kars'ta etkili olan yoğun kar, yaban hayatını olumsuz etkiledi. Karla kaplanan arazide yiyecek bulamayan çil keklikler, yerleşim yerlerine kadar iniyor. Borluk köyü yakınlarında görüntülenen çil keklikler, tohumlar, böcekler ve bitkilerle besleniyor.

  • SUBÜ SADEM Kardeşlik Buluşması İftar Etkinliği Düzenlendi
    13:14 SUBÜ SADEM Kardeşlik Buluşması İftar Etkinliği Düzenlendi

    SUBÜ Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SADEM) tarafından 'Kardeşlik Buluşması' temalı iftar etkinliği düzenlendi. Uluslararası öğrenciler, şehir protokolü ve üniversitenin akademik ve idari personelleriyle bir araya geldi. Programda SADEM Korosu öğrencileri ilahiler seslendirdi.

  • Erzurum, Türkiye'de patent başvurularında 17. sırada yer aldı
    13:13 Erzurum, Türkiye'de patent başvurularında 17. sırada yer aldı

    TÜRKPATENT'in Şubat ayı verilerine göre Erzurum, bu yılın ilk iki ayında toplamda 4 patent başvurusu gerçekleştirerek Türkiye illeri sıralamasında 17. sırada yer aldı. Doğu Anadolu Bölgesi illeri arasında ise birinci sırada yer alan Erzurum, bölge patent başvurularının yüzde 29'unu oluşturdu.

  • Samsun'da Firari Şahıs PTS Sayesinde Yakalandı
    13:13 Samsun'da Firari Şahıs PTS Sayesinde Yakalandı

    Samsun Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hakkında 9 yıl 3 ay 20 gün hapis cezası bulunan ve yarı açık cezaevi firarisi olan C.U.'yu Plaka Tanıma Sistemi (PTS) sayesinde yakaladı. Şahsın sahte kimlik kullandığı ve başkasına ait kimliği kullanmak suçundan da soruşturma başlatıldı.

  • Muğla'da Uyuşturucu Operasyonunda Gözaltına Alınan Zanlı Tutuklandı
    13:13 Muğla'da Uyuşturucu Operasyonunda Gözaltına Alınan Zanlı Tutuklandı

    Muğla'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan zanlı, cezaevine gönderildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen şüpheliler yakalandı. Operasyonlarda uyuşturucu, hassas terazi ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 11 bin 400 lira ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı. Ayrıca, soruşturma kapsamında 13 kişi hakkında da uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak suçlarından adli işlem başlatıldı.

  • Düzce'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    13:12 Düzce'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan başkanlığında gerçekleştirilen seçim güvenliği toplantısında, 31 Mart günü yapılacak seçimlerde bin 835 güvenlik görevlisi görev yapacak. Toplantıda, seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü. Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen bin 65 sandıkta, 299 bin 466 seçmenin oy kullanacağı ifade edildi. Ayrıca il genelinde 736 jandarma, bin 92 polis ve 7 sahil güvenlik personelinin seçim güvenliği için görevlendirildiği bildirildi.


Advertisement