Cezayir'de Kaçırılan Fransız Rehinenin Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Cezayir'de Kaçırılan Fransız Rehinenin Öldürülmesi

Cezayir\'de Kaçırılan Fransız Rehinenin Öldürülmesi

Fransız kamuoyunda olay, "barbarlık ve vahşet" olarak değerlendirildi Gourdel'in memleketi Nice'de bayraklar yarıya indirildi Fransa İslam Konseyi olayı kınadı.

25.09.2014 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa, Cezayir'in doğusunda kaçırılan Fransız rehine Herve Gourdel'in öldürülmesinin şokunu yaşıyor.

Ülkedeki birçok gazete Gourdel'in infazını manşetlerine taşırken, Fransız kamuoyu, olayı "barbarlık ve vahşet" olarak tanımlıyor.

Le Figaro gazetesi, 55 yaşındaki Gourdel'in siyah çerçeve içindeki fotoğrafını ilk sayfasına taşırken, "Barbarlık" manşetini attı. Liberation gazetesi ise ilk sayfasının tamamını Gourdel'e ayırarak "Kafası kesildi çünkü Fransız'dı" manşetini kullandı. Gourdel'in ölümünü tam sayfa manşet yapan başka bir gazete Le Parisien de Gourdel'in fotoğrafının üstüne büyük puntolarla "Cinayet" başlığını attı.

Gourdel'in bu kadar kısa sürede öldürülen ilk Fransız rehine olduğuna işaret edilirken, siyasiler ise operasyon konusunda geri adım atılmayacağını tekrarlıyor.

BM Genel Kurulu'nda konuşan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkesinin terörle mücadeledeki kararlılığının süreceğini belirterek Fransa'nın IŞİD terör örgütüne yönelik hava operasyonlarının süreceğini ifade etmişti. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve da şokta olduklarının altını çizerek Fransa'nın korkmaması gerektiğini ve korkmadığını dile getirmişti. Başbakan Manuel Valls ise Fransa'nın teröre geçit vermeyeceğini belirterek asla pes etmeyeceklerine vurgu yapmıştı.

Siyasilerin yanı sıra sivil toplum örgütlerinden de infaza ilişkin sert tepkiler geldi. Fransa İslam Konseyi'nden  yapılan yazılı açıklamada, "Bu barbarlık suçunun sorumluları örnek olacak şekilde cezalandırılsın" ifadeleri kullanıldı. Fransa İslam Konseyi'nin, Fransız rehinenin öldürülmesinden "dehşete düştüğü" kaydedilen açıklamada, rehinenin ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilendi.

Fransa İslam Karşıtlığı ile Mücadele Gözlemevi Başkanı Abdallah Zekri ise yaptığı açıklamada, "İslam adına hareket ettiğini iddia eden terör örgütünün İslam dini ile yakından uzaktan ilgisinin olmadığını" belirterek rehinenin zalimce öldürülmesini kınadı.

-Kurbanın memleketinde yas-

Gourdel'in memleketi Nice'de ise bugün yas ilan edilerek bayraklar yarıya indirildi. Nice Belediye Başkan Yardımcısı Christian Estrosi ise olayı "korkunç bir şok" olarak nitelerken, ailesinin durum karşısında tarifsiz bir acı içinde olduğunu kaydetti.

Nice kentinde yaşadığı belirtilen 55 yaşındaki Fransız dağcı Gourdel, Cezayir'in doğusunda tatilini geçirirken, IŞİD'e bağlı olduğunu ileri süren "Hilafetin Askerleri" isimli örgüt tarafından kaçırılmıştı. Örgüt, Fransa'nın Irak'taki operasyonlarına son vermemesi halinde rehineyi 24 saat içinde öldüreceğini duyurmuştu. - Arkansas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cezayir'de Kaçırılan Fransız Rehinenin Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement