Cezaevinde Ölen PKK'lının Cenazesi Şırnak'a Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Cezaevinde Ölen PKK'lının Cenazesi Şırnak'a Gönderildi

Cezaevinde Ölen PKK\'lının Cenazesi Şırnak\'a Gönderildi

İzmir Aliağa Şakran Cezaevi'nde, terör örgütü PKK üyesi olmaktan 12 yıldır hapis yatan ve bir rahatsızlık sonucu öldüğü belirtilen 39 yaşındaki Ali Alp'in cenazesi, yapılan otopsinin ardından Şırnak'tan gelen yakınlarına teslim edildi.

12.10.2015 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Aliağa Şakran Cezaevi'nde, terör örgütü PKK üyesi olmaktan 12 yıldır hapis yatan ve bir rahatsızlık sonucu öldüğü belirtilen 39 yaşındaki Ali Alp'in cenazesi, yapılan otopsinin ardından Şırnak'tan gelen yakınlarına teslim edildi. Burada bir açıklama yapan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Tek tek insanların sorunlarının peşinden koşarken çok yorulduk, artık bir toplu sonuç istiyoruz" dedi.

Terör örgütü PKK üyesi olduğu gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve 12 yıldır İzmir Aliağa Şakran Cezaevi'nde hapis yatan Ali Alp, dün rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan Alp'e otopsi yapıldı. Otopsinin tamamlanmasının ardından cenaze ailesine teslim edildi. Adli Tıp Kurumu Morgu önünde toplanan kalabalık, Ali Alp'in ölümünde ihmal olduğunu ileri sürdü. Aileye destek için HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, partililer ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de adliye binasına geldi. Burada bir açıklama yapan Kürkçü, şunları söyledi:

İLK BİLGİLER ENFESKİYON

"Bugün Türkiye'yi 30 yıldır kasıp kavuran savaşın bir başka sonucuyla karşı karşıyayız. Ankara'daki katliam, Türkiye'nin başka yerlerinde yaşanan katliamlar, Cizre'deki katliam ve cezaevindeki ölümler hepsi aynı sebepten kaynaklanıyor. Halkları esarete ve kimliksizliğe mahkum etmek için sürdürülen savaş ve bu savaşa karşı koymak. Hayatını kaybeden Ali arkadaşımız 12 yıldır cezaevindeydi ve cezaevlerinde yaşayan bütün hasta tutsaklar gibi bakımsızlığın, ihmalin sonucu olarak 12 yıl sonra aramızdan ayrıldı. Bugün bize hiçbir gerçek sebep söylenemedi. Bir gün önce kardeşiyle telefonda görüşme yapan arkadaşımız bir gün sonra hayatını kaybediyor. Arada geçen zamanda ya da önceden beri ne olmuştu bilmiyoruz. Bize ilk gelen bilgi bir enfeksiyon olduğudur. Eğer sebep buysa durum daha da korkunçtur, çünkü enfeksiyondan ölümün gerçekleşmesi için çok uzun bir sürenin geçmesi gerekiyor. Bu beyanat bile çok uzun süren ihmalin açıklanmasıdır. Bu ölümün sebeplerinin ortaya çıkartılması ve sorumlularının gerekli şekilde cezalandırılması için girişimde bulunacağız. Tek tek insanların sorunlarının peşinden koşarken çok yorulduk artık bir toplu sonuç istiyoruz. Halklarımızın savaşla mağdur edilmemesi, halklarımızın kurşuna dizilmekten kurtarılması, Ankara'daki gibi katliamların yenilerinin bizi takip etmemesi için Türkiye'nin biran önce bizi bunlara mahkum eden zalim rejimden kurtarılması gerekiyor. Bunu halklarımız yapabilir. Bir yurttaşın en medeni hakkını 1 Kasım'da kullanmasını sağlamalıyız. İktidarda olanlara karşı oy kullanmak bir haktır, bu ölümlerin cezası iktidarda olanların iktidardan indirilmesidir. Onları iktidarsız bırakmamız gerekiyor, böylelikle bir çözüm olabilir."

Ali Alp'in kardeşi Hüseyin Alp de Kürtçe yaptığı açıklamasında, "Kardeşimin nasıl öldüğünü bilmiyoruz. Ölmeden 10 saat önce kendisiyle konuşmuştum. Kardeşimin ölüm olayının araştırılmasını istiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, cenazesi alınan Ali Alp, toprağa verilmek üzere Şırnak'a götürüldü. Alp'in yarın Şırnak Merkez Kumçatı Beldesi'nde toprağa verileceği bildirildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cezaevinde Ölen PKK'lının Cenazesi Şırnak'a Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement