Cezaevinde Açlık Grevine Başlayan Oğlunun Kurtarılmasını İstiyor - Son Dakika
Güncel

Cezaevinde Açlık Grevine Başlayan Oğlunun Kurtarılmasını İstiyor

Cezaevinde Açlık Grevine Başlayan Oğlunun Kurtarılmasını İstiyor

Mersin’de işlediği gasp suçundan dolayı 25 yıl hapis cezasına çarptırılan oğlunun, hükümlü bulunduğu cezaevinde açlık grevine başladığını söyleyen baba, yetkililerden oğlunun kurtarılması için yardım istedi.

25.06.2015 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de işlediği gasp suçundan dolayı 25 yıl hapis cezasına çarptırılan oğlunun, hükümlü bulunduğu cezaevinde açlık grevine başladığını söyleyen baba, yetkililerden oğlunun kurtarılması için yardım istedi.

Mersin'de kitap satışı yaparak hayatını sürdüren 62 yaşındaki Mustafa Lami Aygün, 2006 yılında o zaman 18 yaşında olan oğlu Y.A.'nın, gasp suçundan tutuklandığını ve yargılama sonrası 25 yıl hapis cezasına çarptırıldığını anlattı. Yaklaşık 8,5 yıl Ermenek Cezaevi'nde yattıktan sonra 3 ay önce Çankırı Cezaevi'ne nakledilen oğlunun, buradaki koşulları protesto etmek için açlık grevine başladığını dile getiren Aygün, "Oğlum şu an 27 yaşında. Bana açlık grevinde olduğunu önce kimse söylemedi, yaklaşık 10 gün önce ziyaretine gittiğimde öğrendim. 90 kiloluk çocuk 40-45 kiloya düşmüş. Onu öyle görünce şok oldum. Baba yüreği dayanamadım. Vazgeçmesi için ikna etmeye çalıştım ama dinlemedi. Ne yapacağımı bilemiyorum" dedi.

Oğlunun, cezaevi koşullarını protesto etmek için başlattığı açlık grevinde 1 ayı geride bıraktığını ifade eden Aygün, "Sadece su içiyormuş. Benim çabalarım sonuç vermedi. Cezaevi yönetimi de bu konuda duyarsız kalıyor. Döndükten sonra Mersin'de konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Ancak hala bir sonuç alamadım. Genç yaşta cezaevine girdi, şimdi adım adım ölüme ilerliyor. Yetkililerin bu konuda devreye girmesini istiyorum. Ne olur, oğlumun göz göre göre ölmesine izin vermeyin" diye konuştu.

Aile olarak çocuklarının cezaevine girmesiyle zaten büyük bir üzüntü yaşadıklarını vurgulayan Aygün, acı üstünü bir acı daha yaşamak istemediklerini söyledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cezaevinde Açlık Grevine Başlayan Oğlunun Kurtarılmasını İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Metin: Devlet ne yapsın bir halt yemiş cezasıni çeksin 2 0 Yanıtla
  • mersin: Hey namusuzlar yazık yazık 25 yıl ne demek 10 yıl yatmış yetr daha ne yapacaksınız 0 1 Yanıtla
  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement