Çevrecilerden "Kurbağalıdere'nin Balçığı Adalar Açıklarına Dökülüyor" İddiası - Son Dakika
Güncel

Çevrecilerden "Kurbağalıdere'nin Balçığı Adalar Açıklarına Dökülüyor" İddiası

Çevrecilerden "Kurbağalıdere\'nin Balçığı Adalar Açıklarına Dökülüyor" İddiası

Haber-Kamera Ezgi ÇAPA İstanbul DHA Giderek kirlenen ve yaydığı kötü koku nedeniyle Kadıköy'ü adeta yaşanmaz hale getiren Kurbağalıdere'nin ıslahı için yapılan çalışmaları takibe alan çevreciler, dereden çıkarılan balçık ve pisliğin Adalar bölgesine boşaltıldığını öne sürdü.

18.08.2015 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera Ezgi ÇAPA İstanbul DHA

Giderek kirlenen ve yaydığı kötü koku nedeniyle Kadıköy'ü adeta yaşanmaz hale getiren Kurbağalıdere'nin ıslahı için yapılan çalışmaları takibe alan çevreciler, dereden çıkarılan balçık ve pisliğin Adalar bölgesine boşaltıldığını öne sürdü.

Adalar Kent Konseyi Denizle Yaşam ve Koruma Çalışma Grubu, Slow Food Türkiye, Hayalet Ağ Avcıları gibi sivil toplum kuruluşları ile Adalılardan oluşan gönüllüler, rotasını internet üzerinden tespit ettikleri pisliğin yüklendiği Dökü-8 adlı gemiyi takibe aldı.

GEMİLERİN TAKİBİNİ ÖNCE İNTERNET ÜZERİNDEN YAPTILAR

Akarsu özelliğini tamamen yitiren Kurbağalıdere'nin ıslah çalışması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yaklaşık 3 yıldır sürdürülüyor. Çalışmalar sırasında bir yandan kepçelerle dip temizliği yapılırken, bir yandan da Kurbağalıdere'ye su pompalanıyor. Kurbağalıdere'den kepçeler yardımıyla toplanan atıklar ise Dökü isimli gemilere yükleniyor. Dökü adlı gemileri, gemilerin nasıl bir rota izlediğinin tespit edilmesinde kullanılan Marinetraffic internet sitesi üzerinden takibe alan çevreciler, bu gemilerin Sivriada ve Yassıada yakınlarına gidip geldiğini tespit etti.

ÖNCE TESPİT, SONRA TAKİP

İnternetteki tespitin ardından, Yassıada açıklarında bekleyen çevreciler, üzerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı logosu bulunan Dökü-8 gemisiyle karşılaştı. Geminin yükünü Yassıada ve Sivriada açıklarına boşalttığını öne süren çevreciler, deniz suyunun renk değiştirmesinin de, boşaltmadan hemen sonra çektikleri fotoğraflarda görüldüğünü söylediler. Çevreciler, atıkların denizde yarattığı tahribatı ölçmek için de numune aldılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çevrecilerden 'Kurbağalıdere'nin Balçığı Adalar Açıklarına Dökülüyor' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement