Çevre Yolunda Son Halka Da Tamamlanıyor - Son Dakika
Güncel

Çevre Yolunda Son Halka Da Tamamlanıyor

Çevre Yolunda Son Halka Da Tamamlanıyor

Şanlıurfa'da kangren haline gelen ve bir türlü tamamlanamayan Karaköprü-Evren Sanayi bağlantısı nihayet ihaleye çıkıyor.

18.06.2015 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da tamamlanarak hizmete giren Evren Sanayi- Akçakale, Akçakale-Sırrın ve Sırrın- Karaköprü çevre yollarının ardından yıllardır kangren haline gelen ve bir türlü tamamlanamayan Karaköprü-Evren Sanayi bağlantısı da ihaleye çıkıyor.

Şanlıurfa'nın trafik yükünü hafifletmek amacıyla kent çevresinde oluşturulmak istenen çevre yollarının son halkası için de adım atıldı. Eski belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde Evren Sanayi-Akçakale, Akçakale-Sırrın ve Sırrın-Karaköprü yolları tamamlanarak hizmete girmiş ancak çevre yolunun son halkası olan Karaköprü-Evren Sanayi bağlantısı eksik bırakılmıştı. Karaköprü'den başlatılan çalışma sonucu Tugay'ın içerisinden yol açılmış ancak Açıksu Caddesi'nde yarım kalmıştı.

İHALE 26 HAZİRAN'DA

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, seçim vaatleri arasında yer verdiği yol için harekete geçti. Büyükşehir belediyesi, kentin çevre yolları bağlamında tamamlayıcı unsur olan söz konusu Kuzey-Batı çevre yolunu çözüme kavuşturuyor. Karayolları Genel Müdürlüğü ile aralarında yaptıkları mutabakat neticesinde, 10 kilometre çevre yolunun Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılması ve karayolları tarafından ise yolun yapımı gerçekleştirilecek. Kamulaştırma bedeli olarak 6 Milyon TL ödemesi beklenen Büyükşehir Belediyesi, yolun yapımında Karayolları ile birlikte büyük bir çaba içerisine girdi. İhale 26 Haziran'da Karayolları tarafından yapılacak.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çevre Yolunda Son Halka Da Tamamlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement