Çerçi'den Konut Berber'den Site Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Çerçi'den Konut Berber'den Site Müjdesi

Çerçi\'den Konut Berber\'den Site Müjdesi

TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ile birlikte küçük sanayi sitesi esnafı ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

12.05.2015 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Plan Bütçe Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ile birlikte küçük sanayi sitesi esnafı ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Recai Berber, mobilyacıları bir arada tutacak 100 veya 150 dönümlük bir alana site yapacaklarının müjdesini verirken, Başkan Çerçi ise 1 veya iki ay içerisinde TOKİ projesinin temellerinin atılacağını söyledi.

AK Parti Yunusemre İlçe Başkanlığı tarafından Kenan Evren Sanayi Sitesi'nde kahvaltı toplantı düzenlendi. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, AK Parti Yunusemre İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emre Şener, Manisa Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Zeki Apak, Manisa Motorlu Araçlar Tamirciler Odası Başkanı Ahmet Ülke, Manisa Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Kırlı ve sanayi sitesi esnafı katıldı.

"BİZİM YAPTIKLARIMIZA HAYALLERİ YETMEZ"

Yunus Emre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, hedefler doğrultusunda yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, "Bir taraftan toplu konut bir taraftan kentsel dönüşüm projeleri, diğer taraftan belediyenin mahallelere yapması gereken hizmetleri aralıksız olarak sürdürmekteyiz. Buradaki esnafımızın ihtiyaçları talepleri ve sıkıntılarını biliyoruz. Bu sıkıntıların giderilmesi için ekiplerimizi kuruyoruz. Çevre düzeni ve ışıklandırma gibi değişik düşüncelerimizi önümüzdeki aylarda hayata geçirdiğimizi göreceksiniz. Esnafımızın büyüme ile ilgili sancıları var. Bu aradaki esnafımız büyümek istiyor. Ama alan müsait değil. Orta ölçekli sanayi alanlarına ihtiyaçları var. Bunlar ile ilgili çalışmalar gerçekleştireceğiz. Şehrin ve sanayisinin 10-20 sene sonra nereye gittiğinin nasıl büyümesi gerektiğiyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bizim yaptıklarımıza ve yapacaklarımıza birilerinin hayalleri bile yetmez." dedi.

"HALKIMIZ HER ŞEYİ GÖRÜYOR BİRİLERİ GÖREMİYOR"

TOKİ ile ilgili küçük sanayi sitesinde çalışan işçiler tarafından yoğun bir talep olduğunu vurgulayan Başkan Çerçi, "Bu bölgedeki çalışanlarımızın işçilerimizin yoğun talebi oldu. TOKİ ile ilgili bu bölgedeki çalışanlarımızın işçilerimizin yoğun talebi oldu. Sağolsun milletvekilimiz Sayın Recai Berber'in bu konuda destekleri çok oldu. Seçim öncesinde temel atalım dedik ancak bu seçim sonrasına kaldı. Tahmin ediyorum 1-2 ay içerisinde Allah nasip ederse temellerini atacağız. 90 bin lira ortalama fiyat ile 15 yıl ödemeli ayda 450 lira taksit ile insanlarımızı ev sahibi yapacağız. İnşallah hedefimiz budur. Bizim insanımız kiradan daha ucuz şekilde taksit ödeyecek ve insanımız dar gelirlimiz ev sahibi olacak. Sokakta TOKİ'den dolayı yürümekte zorluk çekiyorum. Çok yoğun talep var. Her gören TOKİ'yi soruyor. Bunu görmek lazım, halkımız bunu çok iyi görüyor ancak nedense birileri bunu görmüyor. TOKİ'ye muhtaç etmeyeceğim diye sallıyor. Bu işler sallamak ile olmaz. Biz yapıyoruz yapacağız göreceksiniz. Süreç ilerliyor ve bizler yeni bir şehir kuruyoruz. Bu kadar büyük projeler ile uğraşıyoruz. Allah'ın izniyle hepsi olacak." diye konuştu.

"YENİ SPOR TESİSLERİ YAPIYORUZ"

Devir ve Tasviye Kurulunca Yunusemre Belediyesi'ne spor kompleksi teslim edilmediğini dile getiren Başkan Çerçi, "Bizler devir ve tasviye komisyonundan bir tane spor kompleksi almadık. Büyükşehir Belediyesi ile bir araya geldik ve bir protokol yapalım şunları şunları size verelim protokol çerçevesinde sizlerde şunlara sahip olun dendi. ve sonra o işten maalesef herhangib cevap gelmedi. Yani sizin anlayacağınız o iş yattı. Yunusemre'ye verilen bir tane spor tesisimiz yok. Komisyon böyle karar vermiş. Ama biz kendi spor tesisimizi kendimiz yapıyoruz. Başladıkta ilk etapta Karaali'de daha sonrada Muradiye'de yapacağız. Çok büyük hayallerimiz var. Bizler hayal edip gerçekleştiriyoruz. Birileri bol keseden atıyor. Asgari ücret şu kadar bu kadar olacak diyor. İspanya'da, İtalya'da ve birçok ülkede ekonomik kriz var. Ama Türkiye'de istikrar devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"MOBİLYACILAR SİTESİ KURMAYI HEDEFLİYORUZ"

AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Recai Berber ise şöyle konuştu:

"Manisa son 7 yılda sermayeden yedi. Bugün geldiğimiz noktada tüketti. Çünkü sanayi bölgemiz bundan 30 yıl önce, sadece önündeki 30 yıl için planlanmıştı. Belediyecilik, şehrin gelişmesine uygun bir şekilde yepyeni bir gelişim çizgisi çizmek ve ona göre bir planlama yapmaktır. Vatandaşımızın ve ilçenin istekleri doğrultusunda zamanında çalışma yapmazsanız, zamanı gelince de böylesine bir tıkanma yaşarsınız. İzmir'den daha pahalı ev, daha pahalı kiralar olur. Manisa bir cazibe şehri iken, gelinen noktada insanlarımız artık burada kalmak istemiyorlar. Onun için hemen göreve gelir gelmez, hem Yunusemre Belediyemiz hem Şehzadeler Belediyemiz bu yönde çalışmalar başlattılar. Birileri istemeseler de bu şehrin gelişimini hep birlikte sağlayacağız. Manisa'yı yaşanabilir bir kent haline getirmenin başka çaresi de yok. Toplu konut projelerini şimdiye kadar çok güzel bir şekilde hayata geçirdik. Şimdiye kadar sadece TOKİ Siteleri yapıyorduk. Ama şimdi Yunusemre'de bir TOKİ şehri kurmayı hedefliyoruz. Orada yeni bir şehir kurulacak. Akgedik'teki çalışmalar son safhaya gelmiş durumda. Allah nasip ederse temelini de en kısa sürede atacağız. 2019'a geldiğimizde her şeyi ile yepyeni bir Manisa inşa etmiş olacağız. Mobilya sektöründe KDV yüzde 18 olmamalı. Bunu indireceğiz. Büyük şirketler bir şekilde idare ediyorlar. Gerek ihracat yapıyorlar, gerekse büyük ihaleler alıyorlar. Ama orta ve küçük ölçekli işletmelerin ayakta kalabilmeleri için bu KDV oranlarını düşürmemiz lazım. Bu sektör hem imalatıyla hem pazarlamasıyla, hem ihracatıyla önemli bir yere sahiptir.Manisa'da mobilyacılar sitesi bulunmaması nedeniyle mobilyacı esnafı küçük yerlerde üretim yapmak zorunda kalıyor. Mobilyacıları bir arada tutacak bir site kurmak için çalışmalara başladık. 100-150 dönümlük bir alana bu siteyi yapmayı planlıyoruz. Yunusemre belediyemizde bu siteyle ilgili yer arayışı içerisinde. Alan bulunduğu takdirde bu siteyi inşallah en kısa zamanda hayata geçireceğiz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çerçi'den Konut Berber'den Site Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement