Cenevre'deki Suriye Görüşmelerine Ara Verildi - Son Dakika
Dünya

Cenevre'deki Suriye Görüşmelerine Ara Verildi

Suriye'deki iç savaşın durması için muhalifler ve Suriye rejimi arasında Cenevre'de yapılan Suriye görüşmelerine 25 Şubat'a kadar ara verildi.

03.02.2016 19:51  Güncelleme: 20:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler öncülüğünde Suriye'de 5 yıldır süren iç savaşa çözüm arayışları için Cenevre'de yürütülen müzakerelerde önemli bir gelişme yaşandı. Birleşmiş Milletler, İsviçre'nin Cenevre kentindeki Suriye barış görüşmelerinin 25 Şubat'a kadar ertelendiğini duyurdu. BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, "Cenevre görüşmelerine 25 Şubat'a dek geçici olarak ara verme kararı aldım." dedi.

"İLERLEMEDE SORUN YAŞANIYOR"

BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura ilerlemede bir sorun yaşandığı ve görüşmelerin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Mistura "Bu görüşmelerin bittiği anlamına gelmez yalnız ara veriyoruz." açıklamasını yaptı.

"BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK"

BM Temsilcisi, "İlk hafta görüşmelerinden anladım ki tarafların yapması gereken çok şey var. Sırf görüşme yapmak için görüşmeye hazır değiliz" dedi.

Tarafların Cenevre'ye gelerek üzerine düşeni yaptığını ama küresel güçlerin bunu yapmadığı eleştirisini getiren BM Temsilcisi, "Küresel ve bölgesel güçler, insani meseleler hakkında ilerleme sağlamalı. Biz üzerimize düşeni yaptık" diye konuştu.

İLK HAFTA İLERLEME SAĞLANAMAMIŞTI

Görüşmelerin ilk haftası boyunca ilerleme sağlanamamıştı. Cenevre'de yapılan Suriye görüşmelerinin tehlikede olduğu belirtilmiş, BM Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura, "Başarısız olma ihtimalimiz var" demişti.

ALMANYA, RUS OPERASYONLARINI ELEŞTİRMİŞTİ

Almanya'da hükümet, Suriye'de siyasi çözüm için Cenevre'de görüşmelerin sürdüğü bir dönemde, Rusya'nın muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelerde hava operasyonlarını sürdürmesini eleştirmişti.

Cenevre\'deki Suriye Görüşmelerine Ara Verildi

Son Dakika Dünya Cenevre'deki Suriye Görüşmelerine Ara Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Mar/Kız: Pyd olmadan olmaaaaaaaaaaaazzzzzzz 33 29 Yanıtla
  • imam: vurun suriyeyi bitsin bu iş 4 14 Yanıtla 0: Senin imamlin bukadarmi 3 0
  • ZAGROS: KÜRTLER OLMADAN ASLA. 7 1 Yanıtla
  • sosyalist : ypg olmadan cenevre olmaz olmaz sonuç alamazlar 4 2 Yanıtla
  • tonguc taygun: Hadi be sizde 1 5 Yanıtla
  • bilgin: ne demiştim... kürtler masaya gelmezse anlaşma olmaz dedim... olmasdı... küçük enişte şimdi ne diyecek acaba 4 2 Yanıtla
  • BU VATAN BİZİM KILIÇ HAKKIMIZDIR: CENEVRE MÜZAKERELERİ PROKE EDEN VE TIKAYAN RUSYA......LAKİN ÇOK ZIPLIYOR BİR TÖKEZLENECEK BİR DAHA İFLA OLMUYAÇAK........ 3 2 Yanıtla
  • Türk : Suriye'nin yarısı Kürtlerin elinde pyd var yani pyd siz bir toplantı nasıl sonuç alır akıl var mantık var 25 şubatta pyd katılacak cenevreye 2 2 Yanıtla
  • rahmetli : dunya nufusu cok fazlalasti azaltma yoluna gitmisler kanimca... 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement