Cenazeler İstanbul'a Gönderildi 1 - Son Dakika
Güncel

Cenazeler İstanbul'a Gönderildi 1

Cenazeler İstanbul\'a Gönderildi 1

Aylan'ın babası Abdullah Kurdi'den 'Acılar son bulsun' çağrısı (4) Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden çıkılan umut yolculuğunda yaşamını yitiren 12 kişiden Suriye uyruklu Zahim Kurdi (27), oğulları 2 yaşındaki Aylan Kurdi ve 3 yaşındaki Galip Kurdi'nin cenazeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla, baba Abdullah Kurdi'yle birlikte Dalaman Havalimanı'na getirildi.

04.09.2015 01:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aylan'ın babası Abdullah Kurdi'den 'Acılar son bulsun' çağrısı (4)

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden çıkılan umut yolculuğunda yaşamını yitiren 12 kişiden Suriye uyruklu Zahim Kurdi (27), oğulları 2 yaşındaki Aylan Kurdi ve 3 yaşındaki Galip Kurdi'nin cenazeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla, baba Abdullah Kurdi'yle birlikte Dalaman Havalimanı'na getirildi. Cenazeleri hava limanında Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla İl Alay Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve protokol üyeleri karşıladı.

BABA KURDİ: BEN ÇOK ÜZGÜNÜM ŞU ANDA ÇOK KONUŞAMAYACAĞIM

Abdullah Kurdi kendisine eşlik eden, Vali Amir Çiçek ve yanında hazır bulunan heyet ile kısa bir konuşma yaptı. Havalimanı çalışanlarından bir kişi Kurdi'ye rehberlik yaptı. Arapça konuşan Kurdi, "Ben çok üzgünüm şu anda çok konuşamayacağım. Ama ben herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Amir Çiçek " Öncelikle Allah rahmet eyleyin her zaman sizlerin yanındayız, acılarınızı paylaşıyoruz. Sizler bizlerin kardeşlerimizsiniz " dedi.

Öte yandan karnının aç olduğunu söyleyen Abdullah Kurdi, AK Parti İl Başkanı Nihat Küreci ve beraberindeki heyetle ilçe merkezine giderek yemek yiyip, yeni kıyafetler aldı. Daha sonda havaalanına dönen Kurdi, Türk Hava Yolları'na ait uçakla cenazelerle birlikte İstanbul'a hareket etti. Cenazeler İstanbul'dan sabah 06.30 uçağıyla Şanlıurfa'ya, oradan da karayolu ile Kobani'ye götürülerek defnedilecek.

Haber-Kamera: Cihan KAYA - Ercan KAYLI/ DALAMAN (Muğla), (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cenazeler İstanbul'a Gönderildi 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement