Cemevlerine Haciz Geliyor! - Son Dakika
Güncel

Cemevlerine Haciz Geliyor!

Devletin Alevilere ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle iki ay önce faturaları ödememe kararı alan cemevlerine haciz gelmeye başladı.

27.01.2015 11:42  Güncelleme: 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İbadethane olarak kabul edilmediği için elektrik, su ve yakıt faturalarından muaf tutulmayan cemevlerine, faturalarını ödemedikleri için haciz gelmeye başladı. Taraf gazetesinin haberine göre; cemevleri, devletin Alevilere ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle iki ay önce federasyon düzeyinde faturaları ödememe kararı almıştı. İstanbul 'daki Garip Dede Dergahı'nın Başkanı Celal Fırat, bundan sonra seri şekilde hacizlerin geleceğini belirterek "Biz de tepkimizi en sert şekilde göstereceğiz. Gerekirse vergi ödemeyecek, iş yerlerimizde kepenk kapatma eylemi yapacağız" dedi.

DİN DERSİ İÇİN 8 ŞUBAT'TA EYLEM, 9 ŞUBAT'TA OKUL BOYKUTU VAR

Fırat, şunları söyledi: "Artık seri şekilde hacizler gelecek. Cenazeler Garip Dede dergahına geliyor. Vatandaş, cenazesini kaldıracak elektrik, su olmazsa ne yapacak. Biz vatandaşlık vazifemizi yerine getiriyorsak hükümet devlet de vatandaşın haklarını vermek zorunda. Ancak hacizler geldiği sürece biz de tepkimizi ortaya koymaya devam edeceğiz. Atacağımız başka adımlarla hissettireceğiz. Bunun arkası gelecek. Eğer vergi mükellefiysek, o zaman vergi ödemeyeceğiz. İş yerlerimizde kepenk kapatma eylemi yapacağız. Hükümet bizi zorlarsa her adımı atarız. Ayrıca zorunlu din derslerini protesto amacıyla 8 Şubat'ta Kadıköy'de miting yapacağız. 9 Şubat'ta ise okul boykotu var. Türkiye genelinde Alevi yurttaşlarımız bir günlüğüne çocuklarını okula göndermeyecek."

DEMİRTAŞ, ÖDENMEYEN FATURALARA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Öte yandan yerel yönetimler konferansında alınan karar gereği HDP'li belediyeler, sınırları içinde bulunan cemevlerinin elektrik ve su faturalarını ödeyecek. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Alevi Vakıfları Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu ve Alevi Federasyonu temsilcileriyle İstanbul Garip Dede dergahındaki buluşma sonrası yaptığı açıklamada cemevlerinin devlet tarafından ödenmeyen faturalarına dikkat çekmişti. Demirtaş, Diyanet'in camilerin faturalarını ödemelerine rağmen cemevleri ibadethane statüsüne girmediği için hacizlerin giderek arttığını söylemişti.

Cemevlerine Haciz Geliyor!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Cemevlerine Haciz Geliyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • ferat sahin: Soyle yorumlara baktimda ne bos konusan geri zekali insanlar var aleviler.hakkinda kimisi ulkeden kovuyor o nun maliymis gibi sanki savaslardan o kurtarmis bu ulkeyi kimisi alevileri muslumandan saymiyor kimisine gore cem evleri cumbus yeri diyor kendini bilmezler bu ulke en mazlum insanlar alevilerdir senin gibi ozude sozude bir insanlardir imanlasri kalplerindedir sizler hep alevileri suclarsiniz ama huc bir alevi sizin yaptiginiz suclari pislikleri yada dusunceleri sizin kadar olmamistir yariniz camiye gidiyorsunuz gosteris icin cevrenizden korktuhunuz icinkalpte iman yok yat kalk o ne guzel sonrada ben muslumanim sen anca cevreni kandirsin allahi degil.benim demek istedigim ne olursak olalalim once insan olalim yani sen camiye gidiyorsun diyee super bir kul degilsin herkes gidebilir camiye marifet degil once insana saygi sevgi sonra otamatimen muslumansin zaten 9 54 Yanıtla
  • Abres 10: Hangi kitap da Alevilik yazıyor namaz kılmaz din bilmez Hz Ali nin tırnağı olamazsınız 52 6 Yanıtla
  • bay doğru: Kapatsınlar cem evlerini. Dün sokakta zor dolaşan, kim olduğunu gizleyen aleviler rahatı buldukça azıtmaya başladı. Haddinizi bileceksiniz yoksa devler bildirir! 18 24 Yanıtla
  • enginn: sünniyim alevilerden vergi alıyorsan karşılığını vereceksin. 22 8 Yanıtla
  • psikyatrist: Alevi degilim ama devletin inanc dayatmasini dogru bulmadigim icin bu eylemleri destekliyorum. bende bu eylemlerle destek verecegim. bugun ezilenin yaninda olunmazsa yarin sen ezildigindeki eziliyoruz yaninda kimseyi bulamazsin. 13 12 Yanıtla
  • VATANİÇİN: Okullarda öğretilen din ve ahlak dersini protesto ediyorsa bunlar çıkıpta bizde müslümanız demesinler ! nasıl bir islam anlayışı ibadet anlayışı var bunların anlamadım gitti , okulda iki dua süre öğrenecekler onun neyine karşı çıkıyorlar ? sizin kitabınız peygamberiniz bir değil mi? Karşı çıktığınız namaz oruç zekat şahadet ise siz zaten müslüman değilsiniz . . . Allah hidayet versin size. 10 13 Yanıtla
  • vatandaş: Aleviler öz türktür türkün türke zulüm yapması ne kadar doğrudur. 7 14 Yanıtla
  • vatandaş: Alevilerin Vergileriyle Camiler Kuruyorsunuz ondan sonra alevilere hak tanımıyorsunuz bunun bedelini nasıl ödiyeceksiniz . anlamadım. 10 10 Yanıtla
  • can: devlet alevi vergisi ile cami yapıyorsa sünni vergisi ile de cem evi yapılsın eşitlik olmali eğer kul hakki yenilmemeli o zaman 10 9 Yanıtla
  • MUSTAFA KEMAL: CEMEVİ BİR İBADETHANE DEĞİLDİR ALEVİLERİN KENDİLERİNİ KANDIRDIKLARI BİR YERDİR HİÇ Mİ SORGULAMIYORSUNUZ KENDİNİZİ KARDEŞİM NE NAMAZ KILARSINIZ NE ORUÇ TUTARSINIZ DİNLİ İLGİLİ HERŞEYE KARŞISINIZ BUNU DA BEN GİBİ SÖYLEYEN BİRİ ÇIKMAZ HZ. ALİ AHİRETTE YÜZÜNÜZE TÜKÜRCEK SİZİN 11 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı
    12:37 Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı

    Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen panayırda, 340 girişimci kadın tarafından üretilen el emeği ürünler ramazan çadırında satışa sunuldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın da ziyaret ettiği çadırda, kadın girişimcilerle sohbet edildi. Dernek başkanı Nagihan Aygün, vatandaşlardan girişimci kadınlara destek olmalarını istedi ve çadırda kıyafetlerden banyo malzemelerine kadar birçok ürünün bulunduğunu belirtti. Girişimci kadınlar ise elde ettikleri gelirle ev ekonomisine katkıda bulunduklarını ve müşterilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

  • Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı
    12:36 Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı

    Konya'nın Karatay ilçesinde eğitim çağındaki çocuklar için kurulan Karatay Tabiat Mektebi'nde eğitimler başladı. İlkokul ikinci sınıf öğrencileri doğayı keşfederken eğlenceli etkinliklere katılacak.

  • Osmaneli'de Muhtarlara Böğürtlen Fidesi Dağıtıldı
    12:35 Osmaneli'de Muhtarlara Böğürtlen Fidesi Dağıtıldı

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, üreticilere teslim edilmek üzere 27 köy muhtarına 3 bin dikensiz böğürtlen fidesi verildi. Fide dağıtım törenine, Kaymakam Yüksel Ünal, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serkan Diker, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsmail Çalışkan, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Demir ve muhtarlar katıldı. Ünal, köylerde ekilmedik alan kalmasın, köyler böğürtlenle renklensin diye bir proje başlattıklarını söyledi. Kırsal bölgelerdeki çiftçilerin gelir seviyesini artırmak amacıyla Kaymakamlık ve Köylere Hizmet Götürme Birliğince deneme amaçlı olarak 27 köyde her haneye ikişer adet fide verileceğini belirtti.

  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:35 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mart Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ETSO'nun Şubat Ayı Mizan ve Bütçe İzleme Raporu onaylandı. Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, Mart ayı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Konuşmasında, ETSO'nun sosyal sorumluluk anlayışıyla ramazan yardımlarını ve diğer faaliyetleri anlattı. Toplantı, Meclis üyelerinin dilek ve temenniler kısmıyla sona erdi.

  • Kütahya'da kumar oynatan 6 işletme mühürlenip kapatıldı
    12:34 Kütahya'da kumar oynatan 6 işletme mühürlenip kapatıldı

    Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetim ve kontrollerde, kumar oynattığı tespit edilen 4 kıraathane, 1 salon ve 1 yardımlaşma derneği olmak üzere toplam 6 işletme mühürlenip kapatıldı.

  • Evden çıkamayan müşterinin siparişini kurye kediye ulaştırdı
    12:34 Evden çıkamayan müşterinin siparişini kurye kediye ulaştırdı

    Serdivan'da yaşayan bir kadın, evden çıkamadığı için siparişini kuryeye verdi. Kurye, müşterinin isteği üzerine kedinin karnını doyurdu ve bu anlar kask kamerasına yansıdı. Görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü.

  • Konya'da market soygunu zanlısı tutuklandı
    12:33 Konya'da market soygunu zanlısı tutuklandı

    Konya'nın Meram ilçesinde bir marketten silahlı soygun yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette gerçekleşen soygunun ardından çalışma başlattı. Şüphelinin İshak K. olduğu belirlendi. Zanlının soygunu kız arkadaşına para yardımı yapmak için gerçekleştirdiği öğrenildi. Zanlı, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, metro ve olimpik yüzme havuzu projelerini açıkladı
    12:33 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, metro ve olimpik yüzme havuzu projelerini açıkladı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ANSİAD toplantısında yaptığı konuşmada, Antalya'yı metro ile tanıştıracaklarını ve uluslararası standartlarda bir olimpik yüzme havuzu inşa edeceklerini duyurdu.

  • Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 5 yıl daha halkıyla birlikte yönetecek
    12:33 Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 5 yıl daha halkıyla birlikte yönetecek

    Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 5 yıllık başkanlık döneminde Seyhan halkının kazanması ve hizmetlerin devam etmesi için çalıştıklarını belirtti. Akay, yeni dönemde de halkın desteğiyle hizmetlerin sürdürüleceğini vurguladı.


Advertisement