Cemaat Hükümete ve Topluma Hakim Olmak İstiyor" - Son Dakika
Güncel

Cemaat Hükümete ve Topluma Hakim Olmak İstiyor"

Eski emniyet müdürü Hanefi Avcı "paralel yapı"nın sadece hükümete değil, topluma hakim olmak istediğini belirterek, bu konuyu herkesin ve her kurumun sorun olarak görmesini istedi.

23.04.2015 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski emniyet müdürü Hanefi Avcı "paralel yapı"nın sadece hükümete değil, topluma hakim olmak istediğini belirterek, bu konuyu herkesin ve her kurumun sorun olarak görmesini istedi.

Avcı, Taksim Hill Otel'de, " Cemaat'in İflası-Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer" isimli yeni kitabını tanıttı.

"Paralel yapı"nın hedef seçtiği kişileri bertaraf etmek için ilk etapta telefonları dinlediğini söyleyen Avcı, elde edilen bilgilerin daha sonra şantajda kullandığını belirtti.

Avcı, "paralel yapı"yı herkesin gördüğünü ancak "Cemaat"in görünmediğini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Balyozcular, sahte bir plan hazırlanarak mağdur olduklarını sanıyor. 'Casusluk' davasına muhatap olanlar kendilerine böyle bir iftira yapıldığından bahsediyor. İşte ben, bana o zaman kasetler koydular, bana iftira ettiler. Benim hiçbir sol örgütle bağlantım olamaz. 'Bana böyle bir şey yaftaladılar' diye tarif ediyorum. Hepimiz ayrı ayrı tarif ediyoruz. Aslında bu tariflerin hepsinin muhatap noktasında doğru. Hepsini birleştirdiğimiz zaman Cemaatin parçaları ama Cemaat bunlardan daha büyük ve farklı bir olay. Ben bir nebze kitapta bunu tanıtmaya çalıştım."

Kamuoyunun son zamanlarda yaşananları, "darbe mi, yolsuzluk mu" şeklinde tanımlamaya çalıştığını dile getiren Avcı, şunları kaydetti:

"Bence olay bunun daha ötesinde bir şey. Olay sadece bir AK Parti veya hükümet meselesi değil. Hatta dün hükümet yoktu. Belki de o insanlarla beraberdi ama böyle bir sorunumuz vardı. Bugün hükümet var. Yarın belki bu hükümet olmayacak ama 'Cemaat' diye bir sorunumuz olacak. Bu olay sadece hükümetin sorunu değil."

"Sorun ülkenin sorunu"

Avcı, "Cemaat"e karşı herkesin tavır alması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu sorun, bu ülkede yaşayan herkesin ve her kurumun sorunu. Bu sadece iktidarla cemaatin kavgası değil. Öyle kabul etmek yanlış olur. Bence cemaat sadece hükümetle kavga etmiyor. Cemaat hükümete ve tüm topluma hakim olmak istiyor. Bakarsanız bunu görüyorsunuz. Sadece hükümetle muhatap olsa hükümetle ilgili meselelere bakar. Bakıyorsunuz ki Güneydoğu sorunu ile ilgili politikalardan bahsediyor ve kendisi uygulamaya kalkıyor. Belki de paralel devlet laflarını buralara bakarak oturtmak gerekiyor. Devletin bir Güneydoğu politikası var ancak Cemaatin kendi politikaları var onu uygulamaya kalkıyor, bölgedeki polis ve özel yetkili mahkemeler eliyle."

Avcı, Cemaatin kendine göre, terör ve suç tarifi olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Görüyorsunuz ki Cemaat sadece hükümeti değil tüm toplumu yönlendirmek ve yönetmek istiyor. Biz de diyoruz ki bu ülke demokrasiyle yönetiliyorsa demokrasi bir sorumluluk rejimidir. Demokraside sorumluluk sadece hükümete ait değildir. Tüm toplum kurumlarına aittir. Toplumun tüm fertlerine aittir."

Avcı, bir gazetecinin sorusu üzerine "Cemaat"in bundan sonra "dış destek ve irtibatları" kullanmak isteyeceğini söyledi.

Hanefi Avcı'nın önceki kitabı ve yaşadıkları

Hanefi Avcı'nın 23 Ağustos 2010'da Eskişehir Emniyet Müdürü iken " Haliç'te Yaşayan Simonlar" adlı kitabı yayımlandı. Kitabında Cemaatin emniyet teşkilatında örgütlendiğini ve telefon dinlemesi dahil yasa dışı faaliyetlerde bulunduğunu anlatan Avcı, daha sonra merkeze alınmayı talep etti.

Merkeze alınan Avcı, "Devrimci Karargah" soruşturmasına dahil edildi ve örgüt üyeliğiyle suçlandı.

Devrimci Karargah Örgütü'ne yardım ettiği gerekçesiyle 15 yıl hapis cezası alan Avcı, 28 Eylül 2010'da tutuklandı. Hanefi Avcı, Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali tespit etmesi sonucunda 20 Haziran 2014'te tahliye edildi.

Avcı, daha sonra ikinci kitabı olan "Cemaat'in İflası-Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer" adlı kitabını yazdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cemaat Hükümete ve Topluma Hakim Olmak İstiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'da dolandırıcılık suçundan aranan kişi yakalandı
    11:41 Giresun'da dolandırıcılık suçundan aranan kişi yakalandı

    Giresun'un Piraziz ilçesinde dolandırıcılık suçundan hapis cezası bulunan E.Y, jandarma ekipleri tarafından yakalandı. E.Y, adliyedeki işlemlerinin ardından ceza infaz kurumuna sevk edildi.

  • Afyonkarahisar'da Yakalanan 9 Düzensiz Göçmen Geri Gönderme Merkezine Gönderildi
    11:41 Afyonkarahisar'da Yakalanan 9 Düzensiz Göçmen Geri Gönderme Merkezine Gönderildi

    Afyonkarahisar'da polis tarafından yakalanan 9 düzensiz göçmen, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlandıktan sonra İzmir Geri Gönderme Merkezine gönderildi. Düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmeleri bekleniyor.

  • Samsun'da Ana Sınıfı Öğrencileri Ramazan Coşkusunu Yaşadı
    11:40 Samsun'da Ana Sınıfı Öğrencileri Ramazan Coşkusunu Yaşadı

    Samsun'un Canik ilçesinde bulunan Cahit Zarifoğlu İlkokulu ana sınıfı öğrencileri, 'Daha Zengin Bir Eğitim İçin Kültür ve Dilde Birlikte Büyümek' e-Twinning projesi kapsamında ramazan etkinliği düzenledi. Öğrenciler, yöresel kıyafetler giyerek okul koridorlarında maniler okuyup davul çaldı. Etkinlikle öğrencilere manevi değerleri aşılamak amaçlandı ve çocuklar eğlenceli bir zaman geçirdi.

  • Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldı
    11:40 Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldı

    Dicle İlçe Devlet Hastanesi'nde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan 5 yataklı hemodiyaliz ünitesi açıldı. Diyalize giren hastalar, ilçedeki diyaliz ünitesinin açılması ile tedavilerini ikamet ettikleri ilçede alma imkanına kavuştu. Ünitede doktor, hemşire, diyaliz teknikeri, diyetisyen ve psikolog hizmet veriyor. Hastaların ulaşımı hastane tarafından tahsis edilen araçla sağlanıyor.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi Develi ilçesine 9 milyon 882 bin liralık altyapı yatırımı yapıyor
    11:40 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Develi ilçesine 9 milyon 882 bin liralık altyapı yatırımı yapıyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Develi ilçesinde sürekli artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 9 milyon 882 bin liralık altyapı yatırımı gerçekleştiriyor. Bu yatırım kapsamında Zile Mahallesi'nde kanalizasyon hatları, foseptik yapısı, doğal arıtma tesisi ve deşarj hattı yapım çalışmaları yapılmaktadır. Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçelerdeki altyapıyı revize ederek daha modern bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti ve yatırımların hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

  • Edirne'de jandarma ekipleri bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor
    11:39 Edirne'de jandarma ekipleri bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele eğitimlerini sürdürüyor. Uzunköprü ilçesine bağlı Bıldır ve Elmalı köylerinde halk pazarında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen ekipler, Kadın Destek Uygulamasını (KADES) tanıttı. Ayrıca trafik jandarması timleri, Üyüklütatar köyünde vatandaşlara trafik eğitimi verdi.

  • İstanbul'da parkta çocuğa şişle saldırı tehdidi kamerada: 'Senin beynini patlatırım'
    11:39 İstanbul'da parkta çocuğa şişle saldırı tehdidi kamerada: 'Senin beynini patlatırım'

    Kağıthane'de çocuğunun sokakta oynadığı esnada başka bir çocukla kavga ettiğini gören kadın, çocuğu şişle tehdit etti. Küçük çocuk, 'Senin beynini patlatırım' diyerek üstüne gelen kadını, 'Dur abla, bir kendine gel. Canım ablam, bir dakika. Senin yaşın başın kaç? Benden 20 yaş büyüksün' sözleriyle sakinleştirmek istedi. Korku dolu anlar bir başka çocuğun cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.

  • Samsun'da Nitelikli Dolandırıcılık Suçundan Aranan Hükümlü Yakalandı
    11:38 Samsun'da Nitelikli Dolandırıcılık Suçundan Aranan Hükümlü Yakalandı

    Samsun'da, nitelikli dolandırıcılık suçundan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, polis ekipleri tarafından yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışma sonucunda, sosyal medya hesaplarında gördüğü kredi başvurusu linkinin tıklanmasıyla gerçekleştirilen dolandırıcılık olayını gerçekleştiren kişi tespit edildi. Hakkında 4 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü, emniyet tarafından gözaltına alındı ve işlemleri için emniyete götürüldü.

  • Mersin'de çalıntı kamyonetleri çalan şüpheli tutuklandı
    11:38 Mersin'de çalıntı kamyonetleri çalan şüpheli tutuklandı

    Mersin'in Akdeniz ilçesinde, güvenlik kameralarının yardımıyla tespit edilen şüpheli, çaldığı iki kamyonetle ilgili olarak tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çalıntı kamyonetlerin bulunması için çalışma başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda zanlının kimliği belirlendi ve hırsızlık olaylarına da karıştığı tespit edildi. Zanlı, gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.

  • BBC, İstanbul seçimlerini analiz etti: Cumhur İttifakı'nın adayı avantajlı
    11:35 BBC, İstanbul seçimlerini analiz etti: Cumhur İttifakı'nın adayı avantajlı

    BBC, yerel seçimlere sayılı günler kala İstanbul'u mercek altına alarak, Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum ile CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun yarıştığı İstanbul'un önemine dikkat çekti. Analizde, muhalefetin birlik içinde olmadığı ve bu nedenle Cumhur İttifakı'nın adayının avantajlı olduğu belirtildi.


Advertisement