Cemaat'e Yakın İpek Medya'ya Operasyon! CHP'den Sürpriz Destek - Son Dakika
Güncel

Cemaat'e Yakın İpek Medya'ya Operasyon! CHP'den Sürpriz Destek

Bugün TV, Kanaltürk gibi TV kanalları ve Bugün gazetesinin sahibi olan Koza İpek Holding'e sabah erken saatlerde operasyon düzenlendi. Gruba sürpriz destek ise CHP'den geldi.

01.09.2015 14:26  Güncelleme: 19:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabah erken saatlerde İpek Grubu'na ait Koza Holding'e çok sayıda polis eşliğinde operasyon düzenlendi. Koza İpek Holding'in 23 şirketinde arama başlatıldı. Şirketin üniversitesi İpek Üniversitesi'nde ve Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapıldı. Koza İpek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in ise yurtdışına çıktığı öne sürüldü. Koza Holding'e sürpriz destek ise CHP'den geldi. CHP heyeti operasyon düzenlenen Koza Holding'e destek ziyaretinde bulunarak operasyona tepki gösterdi.

6 KİŞİ GÖZALTINDA

İpek Grubu'nda aramalar devam ederken 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

AKIN İPEK HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Koza Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek hakkında gözaltı kararı verildi. İpek, terör örgütü yöneticisi olmakla suçlanıyor.

AA: MEDYA ORGANLARINI KAPSAMIYOR

Anadolu Ajansı, Koza İpek Holding'in 23 şirketinde yapılan aramaların, grubun gazete ve televizyonlarını kapsamadığını bildirildi. AA muhabirinin başsavcılık kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Koza İpek Holding'in 23 şirketinde başlatılan aramalar, grubun medya organlarını kapsamıyor. Polisin aramaları, medya dışında faaliyet gösteren diğer şirketlerde sürüyor.

23 ŞİRKETTE ARAMA

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, holdingin çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 23 şirketinde arama başlattı. Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi.

Koza-İpek Grubu'nun genel merkez binasında yapılan aramalarda el konulan evrak ve dokümanlar, polis tarafından incelenmek üzere emniyete götürüldü.

Sulh Hakim Mustafa Çorumlu imzasıyla Koza İpek Holding'e verilen baskın kararı da medyaya sızdı.

İşte 4 sayfalık arama kararı:

5 SAAT ARANDI

Operasyon kapsamında grubun İstanbul yolunda bulunan genel merkez binasında arama yapıldı. Yaklaşık 5 saat süren aramanın ardından polis ekipleri binadan yanlarında evraklarla çıktı. Polis evrakları incelenmek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Öte yandan binanın önünde toplanan bir grup operasyonu protesto etti.


AKIN İPEK'İN EVİNDE ARAMA

Savcılık talimatı ile arama işlemlerini yapan Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Akın İpek'in Ankara'da bulunan evinde de arama yaptı.


Akın İpek'in evindeki aramadan görüntü

AKIN İPEK'TEN İLK AÇIKLAMA: TRAFİK BORCUM BİLE YOK

Yurtdışına kaçtığı iddia edilen Akın İpek'ten ilk açıklama geldi. Kendi grubuna ait Kanaltürk televizyonuna gönderdiği açıklamada yurtdışına kaçtığı ve gözaltına alındığı yönündeki iddiaları yalanlayan İpek, "Trafik borcum bile yok" ifadelerini kullandı.


Akın İpek'in evindeki aramadan görüntü

"ÇOCUKLARIMIN ODASINA KADAR GİRMİŞLER"

Akın İpek'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Grubuma ve evime baskın yapıldığını öğrendim, çocuklarımın odasına kadar girmişler, Savcı bey şahsım hakkında sorulmayan soru kalmadı. Sadece belli medya organlarının deli saçma iftiraları vardı, onları da araştırdık

"NE İSTERSENİZ SORUN"

Ben üzerime bir şey sıçratmadan dikkatli yaşadım. Böyle yapmayın beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım. Benim trafik suçum dahi yok. Grubum da tertemizdir."


CHP'DEN SÜRPRİZ DESTEK

Operasyonlarından ardından İpek Medya Grubu'na CHP'den sürpriz bir destek geldi. İpek Medya Grubu'na yönelik baskınlara CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İpek Medya gurubu binasına gelerek tepki gösterdi. CHP'li yetkililer, yapılan baskınlar ile ilgili olarak İpek Medya Grubu'na geçmiş olsun dileklerini iletti. Grup Başkanvekili Levent Gök, AK Parti'nin 17-25 Aralık operasyonlarıyla yolsuzluk batağına battığı günlerden itibaren meclisi çalıştığı günlerde çıkarttığı bütün yasalar kendi dönemlerini kurtarmaya dönük, kendine muhalif olan herkesi suçlayacakları bir ortam olduğunu vurguladı. İç güvenlik paketi bunlardan bir tanesi olduğunu dile getiren Gök, şunları ifade etti:

"HSYK yasasında ve başka yasalarda çıkartılan yasalarla bugünlerin taşlarını ördüler. Bir makul şüphe kavramıyla, polisin, savcının dilekçesiyle Türkiye'de herkesin şüpheli haline gelebileceği bir yasal düzenlemeler yaptılar. CHP olarak bu konuları AYM'ye götürdük."

Herkesin tehdit altında olduğunu kaydeden Gök, konuşmasına şöyle devam etti: "Bugün Türkiye'nin dünyaya rezil olduğu gündür. Bir sermaye grubun çökertilmek istenmesi her halde dünyada Türkiye'den başka bir ülkede olamaz. Böyle bir tablonun zaten kötüye giden ekonomimizi daha kötüye götüreceği muhakkak iken ısrar edilmesi, bunun sermaye grupları üzerine yapacağı olumsuz travmaların ne olacağının bilinmesi gerektiği halde devletin böyle bir tasarrufta bulunması AKP'nin artık devleti iç içe geçtiği ve aslında kendi paralel devleti kurduğunun yegane kanıtıdır. AKP kendi güdümüyle muhalif olan herkesi susturmanın çarelerini arıyor. 1 Kasım'daki seçimlerden kurtulmanın yolunu arıyor ama kurtuluş yok, kaçış yok, kurtuluş sandıkta demokraside, insan haklarında ve daha fazla demokraside ben inanıyorum ki bugün İpek grubuna yapılan saldırı tüm dünyadan da hak ettiği tepkiyi görecektir. Her zaman özgürlüklerin ve insanların kendi güvencelerinin yanında olmaya çalıştık. Herkesi uyarıyoruz. Tehlike henüz geçmiş değil. Tehlike devam ediyor. Tehlike AKP'li olmayan herkes için devam ediyor."

CHP'Lİ BÜLENT TEZCAN: İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE SALDIRI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da, 2015 yılının Türkiye'sine yakışmayan bir tablo ile karşı karşıya olunduğunu kaydetti. Bugün sabahtan itibaren bir medya grubuna yönelik bu saldırı aslında sadece tek bir medya grubunu hedef alan bir saldırı olmanın ötesinde demokrasiyi düşünce ve ifade özgürlüğünü hedef alan bir saldırı olduğunu açıklayan Tezcan, konuşmasına şöyle devam etti:

"İpek Medya grubuna yapılan saldırının bundan önce diğer önemli yayın kuruluşlarının da hedef gösterilerek alt yapısının hazırlandığını biliyoruz. Bu, Türkiye'de 1 Kasım seçimlerine giderken iktidar baskısı ve saldırıları ile toplumu, medyayı yıldırarak muhalefeti susturarak belli ki tekrar tek parti hükümeti kurma planlaması yapılıyor. Bunları yaşadığımız zaman şunu da ibretle görüyoruz. Bu parlamentodan bir hükümet çıkması mümkündü. Ama ısrarla Kaçak Saray'daki irade Türkiye'de koalisyon hükümeti kurulmasını önleyip, Türkiye'yi erken seçime götürme planı yaptı. Yaşadıklarımız bir tesadüf değil. Türkiye'yi erken seçime götürmenin arkasında yatan plan bu tip saldırılarla muhalefeti susturarak iki ay sonra ne yapıp yapıp ne pahasına olursa olsun bir AKP tek parti hükümetini tekrar kurma hesabı olduğunu görüyoruz."

"NE YAPARLARSA YAPSINLAR..."

Halkın, korkmuş, yılmış, bıkmış bir şekilde sandığa güdülmesinin istendiğine dikkat çeken Tezcan, bu diktatör uygulamaların, bu tip eskimiş uygulamaların tarihin çöplüğüne atılması gereken uygulamaların Eylül-Ekim-Kasım aylarında artık hiçbir anlamı olmayacağını ifade etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 55 milyon seçmenin sandığa gideceğini demokrasiyi ortadan kaldıran bu tutumu otoriterleşen bu yapıyı sandığa mahkum edeceğini kaydetti. Tezcan, "Ne yaparlarsa yapsınlar dünya güzelliğe ve özgürlüğe doğru yol alıyor. Bu nedenle bugün İpek Medya grubuna planlanan medya organlarına dönük iktidar saldırılanın her zaman karşısında olacağız.

MAHMUT TANAL KANALTÜRK BİNASINI ZİYARET ETTİ

Koza İpek Holdinge sabah erken saatlerde çok sayıda polis eşliğinde operasyon başlatıldı. Koza İpek Holdinge yönelik operasyon Ankara'da devam ederken, operasyona tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da Mecidiyeköy'deki Kanaltürk binasını ziyaret etti. Mecidiyeköy Ortaklar Caddesindeki binada bir hareketlilik görülmezken Tanal burada bir açıklama yaptı.

Mahmut Tanal, düşünce özgürlüğüne baskı yapıldığını iddia ederek "Muhalif iş adamlarına bir operasyonun başlatılacağı yazılıyordu ama ben inanmıyorum. Bu girişimci özgülüğünü tehdit eden bir durumdur. Bunun bir idam kararından farkı yoktur. Anayasamızın 28'inci maddesinde "Basın hürdür. Sansür edilemez. Herkes düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim ve başka yollarla ifade edilebilir" diyor. Burada basına yapılan baskı düşünce özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne, öğrenme özgürlüğüne yapılan baskındır" dedi.

CHP'Lİ HAYDAR AKAR: BUNUN HESABINI VERECEKLER

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da, İpek Medya Grubu'na yönelik sabah saatlerinde başlatılan operasyona tepki göstererek, "Ne yaparlarsa yapsınlar bir şekilde bir gün bunun hesabını verecekler." dedi.

Akar yaptığı açıklamada, operasyonun doğru bulmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Doğru bulmuyorum. Medyaya yapılan her türlü baskı, üzerinde kurulan baskılara karşıyım. Bir ülkede medya özgür olmazsa insanlarda özgür olamaz. Bir ülkede medya iktidardan yana tavır takınırsa, iktidarın o baskısını görürse o ülkede totaliter rejim kendine yer bulur, güç bulur. Yandaş medya ile de yollarına devam ettikçe de yollarına devam ederler.

Buna karşı koymak lazım. Sadece bu gruba değil. Bunların kafasında başka medya organlarını da susturmak gibi bir düşünce var. Bu düşünce hiçbir zaman hayata geçmeyecek. Böyle ferdi ya da bireysel bir iki medya grubuna yapacakları baskıyla bu seçimi kendilerine doğru yönlendirmenin bir aracı olarak görüyorlar diye düşünüyorum. Sonuçta başarılı olamayacaklar. Ne kadar medyanın üzerine giderlerse gitsinler, havuz medyasının dışındaki medyanın üzerine giderlerse gitsinler bir şekilde bu insanlar haber alma ve haber yapma özgürlüklerini kullanacaklar."

AB: BASINA OPERASYONDAN ENDİŞELİYİZ

Avrupa Birliği Komisyonu da, Koza-İpek Grubu ile bağlantılı şirketlere bu sabah 'terörün finasmanı' şüphesiyle yapılan baskınlardan endişe duyduklarını açıkladı.

Günlük olağan basın toplantısında konuyla ilgili bir soruyu cevaplayan AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, Diyarbakır'da terörle ilgili suçlamalarla 3 yabancı gazeteci tutuklanmasından da endişe duyduklarını kaydetti.

AB Komisyonu Sözcüsü, Avrupa Birliği olarak, herhangi bir suç ithamında bulunulduğunda sanıkların haklarına tam olarak sayı gösterilmesi, masumiyet karinesi ile bağımsız ve şeffaf soruşturma hakkının önemine dikkat çektiklerini belirtti.

ANKARA'YA ADAY ÜLKE HATIRLATMASI

AB'ye katılım müzakerelerini sürdüren bir ülkenin insan haklarına saygıyı garanti altına alması gerektiğini vurgulayan sözcü, bu haklar arasında da Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde yerini bulan ifade özgürlüğünün de yer aldığını hatırlatı.

AB Komisyonu'nun yıllık ilerleme raporunu Ekim ortasında yayınlaması ve basın hürriyeti ihlallerine geniş yer ayırması bekleniyor.

BUGÜN'ÜN YAYIN YÖNETMENİ TWEET ATTI

Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, İpek Medya Grubu'na polis eşliğinde baskın yapıldığını duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Başyurt, "İpek Medya Grubu'na polis eşliğinde gözdağı ve susturma operasyonu başladı. Holding merkezimize polis baskını yapıldı. Yazıklar olsun!. IŞİD'e silah sevkıyatını ortaya çıkardığımız gün medya ve grubumuza baskın." ifadesini kullandı.

CAN DÜNDAR'DAN TEPKİ

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, İpek Medya Grubu'na yönelik polis baskınını Twitter'dan değerlendirdi.

"Bugün'ü polis bastı" diyen Dündar, "Gazetenin bugünkü manşetine dikkat! 'Akçakale sınırında IŞİD'e silah yapımında kullanılan malzeme sevkiyatı belgelendi' " ifadelerini kullandı.

Bugün gazetesinin manşetinde, Suriye sınırındaki Akçakale Gümrük Kapısı'nda IŞİD'e silah yapımında kullanılan malzeme sevkiyatının belgeleri ve fotoğraflar yer alıyor.


TGS: KOZA-İPEK GRUBUNA YAPILAN BASKIN, SUSTURMA OPERASYONUDUR

Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) Twitter hesabından yapılan açıklamada da, "Koza-İpek grubuna yapılan baskın bir gözdağı ve susturma operasyonudur. Tüm üyelerimizi tepki göstermeye çağırıyoruz." denildi.

FUAT AVNİ'NİN İDDİASIYDI

Twitter fenomeni Fuat Avni'nin gündeme getirdiği erken seçim öncesi bazı iş adamlarına ve medya gruplarına baskın yapılacağına yönelik iddialar yetkililerce yalanlanmamıştı. Hedefte Samanyolu Grubu, İpek Grubu, Sözcü ve Taraf Gazetesi ile Doğan Medya Grubu olduğunu belirtmişti.


AKIN İPEK İDDİALAR ÜZERİNE DÜN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin şirketlerine 'el konulacak' iddiasının ardından dün açıklama yapmıştı. İpek'in açıklamasına sahip olduğu Bugün gazetesinin sürmanşetinde yer verildi. İpek'in açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Sosyal medyada grubumuzun da içinde bulunduğu bazı yayın kuruluşları ve sermaye grupları hakkında iddialar, dedikodular çıktı. Aldırmayayım diyorum, bitmiyor, telefonum susmuyor. Durumumuz şöyle;

"30 ŞİRKETİMİZ İNCELENİYOR"

Grubumuzda, farklı sektörlerde faaliyet gösteren 27 şirketimiz var. Faaliyette olmayanlarla birlikte 30 şirketimiz inceleniyor. Yaklaşık iki yıldan beri. Bazı şirketlerimiz ikinci, bazıları üçüncü kez inceleniyor. İncelemeler geçmiş beş yıldı, sekiz yıla sonra on yıla çıktı. Tam 11 kurum tarafından incelenip denetleniyoruz. Grup şirketlerimizin tamamı, Maliye dışında, MASAK tarafından da inceleniyor. MASAK'ın da bugüne kadar grup şirketlerimizden istediği tüm bilgiler zamanından önce, eksiksiz, tam olarak kendilerine teslim edildi. MASAK tarafından istenen bütün bilgi ve belgelerin tam ve eksiksiz olarak teslim edildiği, karşılıklı olarak imzalanarak tutanak altına alındı.

"EKSİK BELGE YOK"

Denetim yapan kamu kurumlarımıza, genel merkezimizde odalar tahsis ettik. "Ne arıyorsunuz veya neden?" diye sormadık, sormuyoruz. Mantıklı veya mantıksız ayrımı yapmıyoruz. Tüm sorulara, tereddüte meydan bırakmayacak şekilde, belgeleri ile cevap verdik, eriyoruz. Soruları ve verdiğimiz cevapları dosyaladık, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na da teslim ettik. Grubumuz ile ilgili herhangi bir hayali suç senaryosunun dahi dayanağı olmaz. Hakkımızda bir iftira atılsa, o da tutmaz. Aksini belgeleriz. Yangın, deprem, gasp, hırsızlık, hastalık gibi musibetler, Allah (CC) korusun herkesin başına gelebilir. Bunların dışında hiçbir endişemiz yok. Son durumumuz budur.

Saygılarımla..."

Cemaat\'e Yakın İpek Medya\'ya Operasyon! CHP\'den Sürpriz Destek

Son Dakika Güncel Cemaat'e Yakın İpek Medya'ya Operasyon! CHP'den Sürpriz Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (110)

  • ADANALI: AKP YE OY VERMİYORUZ 32 39 Yanıtla
  • ANKARALI: AKP=ZALİM=AKP=ZALİM................................................................................AKP=ZALİM..... 16 34 Yanıtla
  • ahmet KAYA: Hain kalles chp pkkdan farkin yok! 29 16 Yanıtla
  • turgay: paralel sabıkalı bi örgüt...suç 1 vatana ihanet 2 yalan haberlerle milleti devletine karşı isyana sevk etmek..3 devlet büyüklerini asparagas haberlerle millet önünde küçük düşürmeye çalışmak..4 devletin kurumlarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak.5 pkk ya doğrudan ve dolaylı yollarla destek sağlamak...bunlar hala burslardan kurslardan bahsediyor ..bu suçları işleyenler cezasını çekecek kardeşimmm...kaçacak yeriniz yok ... 27 17 Yanıtla
  • ESKİŞEHİRLİ: ZALİM AKP. KENDİNDEN OLMAYANA KAN KUSTURAN AKP BİR GÜN YOK OLUP GİDECEKTİR. 25 17 Yanıtla
  • ahmet KAYA: CHP=PKK İKİSİ BİRBİRİNDEN FARKSIZ 30 11 Yanıtla
  • 2023: Her pislikte Chp var 26 15 Yanıtla
  • mert: Bugünü kaydedin demokrasinin ve basın özgürlüğünün öldüğü gündür. ...... 13 27 Yanıtla
  • Akp li: Yazık olsun akp sana yazık 14 25 Yanıtla
  • ANKARALI: AKP=ZALİM=AKP=ZALİM................................................................................AKP=ZALİM............................................. 15 23 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement