Gaziantep'te Celal Doğan Bulvarı'nın İsmi Değiştiriliyor - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Celal Doğan Bulvarı'nın İsmi Değiştiriliyor

Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin doğduğu Gaziantep'in Arıl Mahallesi'nde yaşayanlar, Celal Doğan Bulvarı'nın adının değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı.

04.08.2015 11:57  Güncelleme: 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye sınırında terör örgütü DAEŞ kontrolündeki bölgeden açılan ateşle şehit olan Astsubay Nane'nin kent merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki memleketi Arıl Mahallesi, Türk bayraklarıyla donatıldı.

Bazı vatandaşlar komşu köylüleri olan HDP Gaziantep Milletvekili Doğan'a mensubu olduğu parti nedeniyle tepki gösteriyor. Mahallenin merkezinden geçen Celal Doğan Bulvarı'nın tabelalarını söken vatandaşlar, başlattıkları imza kampanyasıyla bulvara şehidin adının verilmesini istiyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise köy halkının taleplerini dikkate aldıklarını ve şehidin adını yaşatmak için çalışma başlatacaklarını dile getirdi.

Kahvehanelere asılan "Arıl'da yiğitlerin adı yaşasın" başlıklı mektupta, bulvar adının Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane olarak değiştirilmesi için başlatılan imza kampanyasına destek isteniyor.

ŞEHİDİN DEDEDİ: NAMUSUMUZ İÇİN ŞEHİT OLDU

Şehidin dedesi Mustafa Nane, AA muhabirine, torununun çok şerefli bir görev uğruna, vatan savunması yaparken şehit düştüğünü vurgulayarak, "Benim oğlum, vatanımız, toprağımız, namusumuz için şehit oldu. Vatanımız milletimiz sağolsun" dedi.

"DOĞAN BİZİM KOMŞUMUZ SAYILIR, OYUMUZU HEP KENDİSİNE VERDİK"

Köy halkının Celal Doğan isminin köyde kalmasını istemediğini ifade eden Nane, şöyle konuştu:

"Celal Doğan bizim komşumuz sayılır. Geçmişte hep oyumuzu kendisine verirdik. Ama partisini değiştirince köylüsü bile kendine oy vermemeye başladı. Millet bir nevi kendisine sırt döndü. Bir kişi, sivil, asker polis demeyip herkesi öldüren birinin yanına geçince herkes Celal Doğan'dan elini çekti. Belediye Başkanlığı döneminden tanırım. Neticede köylü sayılırız. Ama son kararı insanları üzdü."

"İMZA ATMAYAN KİMSE KALMAYACAK"

Mahalle muhtarı Ömer Faruk Cihan da Celal Doğan'ın geçmişte köye ve kente hizmetler verdiğini, bu yüzden köy halkının büyük bir bölümünün kendisine sevgi ve saygı duyduğunu ifade etti.

Siyasi tercihlerinin ardından son yaşanan terör olayları nedeniyle halkın Doğan'ın adını yaşatmak istemediğini anlatan Cihan, "Bu yüzden imza kampanyası başlatıldı. Celal Doğan isminin köydeki caddede yaşatılmasını kimse istemiyor. Kimse de buna taviz vermeyecek gibi görünüyor" diye konuştu.

Ülkenin düzen ve huzurunu bozmak isteyenlerin karşısında duracaklarını aktaran Cihan, önceki gün başlayan imza kampanyasına köy halkının neredeyse tamamının destek verdiğini kaydetti.

Köy dışında yaşayan kişiler haricinde herkesin imza verdiğini dile getiren Cihan, "İmza atmayan kimse kalmayacak. İnşallah köyümüzdeki Celal Doğan ismi en kısa sürede şehidimizin adıyla yaşayacak" dedi.

Vatandaşlardan Mehmet Tatlı da "Doğan gelip babasız büyüyen şehidimizin yakınlarına başsağlığı dileseydi. Hepimiz aynı toprağın çocuklarıyız. Tabii ki caddenin adının değişmesini isteyeceğiz. Artık bu ismin bir önemi yok" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN "DEĞİŞTİRECEĞİZ" DEDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise köy halkının taleplerini dikkate aldıklarını ve şehidin adını yaşatmak için çalışma başlatacaklarını dile getirdi.

Cadde ve mahalle isimleri değişikliğinin belediye meclisinden geçtiğini hatırlatan Şahin, ağustos ayının ilk meclis toplantısında konuyu gündeme getireceklerini ifade etti. Şahin, büyük bir aksilik olmazsa Celal Doğan Bulvarı'nın adının Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane Bulvarı olarak değiştirileceğini belirtti.

Şahin, ayrıca kent merkezinde bulunan Celal Doğan Parkı'nın isminin de değiştirilmesini görüştüklerini sözlerine ekledi.

CELAL DOĞAN'DAN AÇIKLAMA: BENİM YAPTIĞIM BELEDİYE BİNASINDA OTURUYORLAR...

Celal Doğan ise bu girişimler karşısında kendisinin Gaziantep'te belediye başkanı olduğu dönemde 272 proje yaptığını vurgulayarak, "Gaziantep'te 272 proje yaptım. Benim yaptığım belediye binasında oturuyorlar" diye konuştu.

"O CADDEYE İSMİMİN VERİLDİĞİNDE BİLE HABERİM OLMAMIŞTI..."

Gaziantep'te Belediye Başkanı olduğu dönemde, Arıl beldesinin Belediye Meclisi'nin kendi ismini beldedeki bir bulvara verdiğini anlatan Celal Doğan, "O dönemde Arıl Beldesi'nin belediye başkanı benim partimden bile değildi; Doğru Yol Partisi'ndendi. Ancak orada çok trafik kazası oluyordu. O bulvarı biz yaptık, bunun üzerine Arıl Belediye Meclisi toplanıp, o bulvara benim adımı vermeye karar vermiş. Benim ancak Belediye Meclisi karar aldıktan sonra haberim olmuştu. Arıl Beldesi daha sonra Büyükşehir'e bağlandı" dedi.

"ÖNCE BELEDİYE MALINA, TABELALARA SAHİP ÇIKSINLAR"

Cadde ya da park isimlerinin ancak Belediye Meclisleri'nin kararıyla değiştirilebileceğine de vurgu yapan Celal Doğan, henüz Gaziantep Belediye Meclisi'nin kendi ismini taşıyan park ya da bulvarın adının değiştirilmesi konusunda bir karar almadığını söyledi. Ancak böyle bir karar alınmamış olmasına rağmen, isminin yazdığı tabelaların söküldüğünü de söyleyen Doğan, "Belediye önce kendi malına sahip çıkmalı. Benim ismimi taşıyan tabelalar Belediye'nin malı. Hiçbir karar yokken, birileri o tabelaları kaldırmış. Belediye'nin kendi malına sahip çıkması, o tabelaları indirenler hakkında işlem yapması gerekir" dedi.

Gaziantep\'te Celal Doğan Bulvarı\'nın İsmi Değiştiriliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Celal Doğan Bulvarı'nın İsmi Değiştiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (80)

  • b.t: yürü be antep bu şerefsiz bölücü ye cezasını verin 48 5 Yanıtla
  • dişi asLAn : bu adam cok iyi serefli bir insandr sizn gbi nankör ırkçı leşler anlamaz 20 25 Yanıtla
  • ANTEPLİ : Antepli olarak celal doganı vekil olarak tanımıyoruz tanımıyoruz. Celal doganı adının geçtiği bütün tabelaları değiştireceğiz. vatan hainiiiiii!!!! 18 17 Yanıtla
  • TC. Milleti: Çok. Doğru. Bir. Karar. Katılıyorum 17 14 Yanıtla
  • 'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE': serefin olsa istifa eder dedigin lafi yemezdin ama nerdeeeeee 16 12 Yanıtla
  • 61 Trabzon: Antepli kardeşlerimizi kutluyorum. Celal Doğanın Hdp den adaylığını esefle kımıyorum. Yanlış tanımışız. Bize göre Hdp=Pkk olduğuna göre. Anlayan anladı. 19 8 Yanıtla
  • BARAKLI: YETMEZ GAZİANTEPSPOR ONURSAL BASKALIGIDA DÜŞÜRÜLSÜN,DÜŞÜRÜLMEZSE MAÇLAR PROTESTO DUY SESİMİ GENÇLİK 27 16 11 Yanıtla
  • usta : nankörler Celal DOĞANIN antep'e yaptığı hizmeti bugüne kadar hiç kimse yapmamistir 7 20 Yanıtla
  • Mehmet uğur yıldız: Bu adam yıllarca belediye başkanı olarak hizmet verdi antep iyi adam kötü adam diyemem ama HDP milet vekili oldun tmm meclise girmek için ee girdin şimdi senin parti ve parti başkanın pkk terör örgütü demiyor ayricada sıktı mızı pkk pkj dayanıklı diyolar az adamı olsa sende düşünmeden istifa edersin bu saate sonra çünki antep halkı babası bile vatanın ihanet ederse ipini kendi elle çekecek kadar vatanın miletini binlerce şehit veren aldığı topraklari için canını hiç düşünmeden verecekır. Bu Celal doğan olmuş ali olmuş farketmez vatan haini vatan hayırdır sabrimizida daha zorlamayın cikipta ben onu yaptım bunu yaptım diye sanki kendi cebinden yaprin hizmet verdin devlete karşılığında aldın baban hattına yapmadın. 15 12 Yanıtla
  • LICELI21: Doğan seninle Gurur duyuyorum hdp li olduğun için 13 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement