Çebi: Teknik Heyetimiz Bu Sene Çok İyi Değildi - Son Dakika
Spor

Çebi: Teknik Heyetimiz Bu Sene Çok İyi Değildi

Çebi: Teknik Heyetimiz Bu Sene Çok İyi Değildi

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı takımın teknik heyetinin bu sezon çok iyi bir performans sergilemediğini söyledi.

07.06.2014 11:24  Güncelleme: 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı takımın teknik heyetinin bu sezon çok iyi bir performans sergilemediğini ama gelecek sezon çok daha iyi olacaklarını düşündüğünü söyledi.

Ahmet Nur Çebi, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Yönetime geldiklerinde finansal ve mali sıkıntılar olduğunu belirten Çebi, "Sorunları çözmek için çaba harcadık. Karşımızdaki insanlara güven verdik. Onlarla görüşmekten kaçmadık. Şu anda borçlar kontrol edilebilir hale geldi. Giderlerimizi azaltırken gelirlerimizi artırmanın yollarını arıyoruz" dedi.

"TARAFTARA YAKIŞIR BİR STAT İNŞA EDİYORUZ"

Çebi, stat konusunu Başkan Fikret Orman'ın yürüttüğünü vurgulayarak, "Stat inşaatına başlamak herkesin yapabileceği bir şey değildi. Başkanımızı tebrik ediyorum. Stadın ihale komisyonu başkanlığını yapıyorum. Çatı konusu enteresan hale geldi. Çatıyı İstanbul'a yakışır bir şekilde estetik yapmak istiyoruz. Sadece çatının maliyeti 17 milyon Euro'dan fazla. Çatı ihalesini kazanan kuruluş Şubat ayında tamamlayabileceklerini söyledi. Biz onu daha öne çekmeye çaba göstereceğiz. Beşiktaşımızın taraftarına yakışır bir stat inşa ediyoruz" diye konuştu.

"İYİYE DOĞRU GİDİYORUZ"

Üst üste şampiyonluklar yaşayacak bir takım oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Çebi, "Futbol biraz da şans oyunudur. Şampiyon olmayı taraftarlarımızdan daha çok biz isteriz. Geldiğimizde araba devrilmişti. Şimdi arabayı yeniden yola koyduk ve iyiye doğru gidiyoruz" şeklinde konuştu.

"KEŞKE FERNANDES'İ SATTIRSAYDIM"

Ahmet Nur Çebi, futbol takımıyla kendisine ihtiyaç duyulduğu kadar ilgilendiğini dile getirerek, "Ben daha çok futbol takımının mali konularıyla ilgileniyorum. Tolga'dan başka transfer yapmadım. Kontrolsüz harcamalardan hoşlanmıyorum. Geçen sene kadro şişirildi. Harcanan paralara ben de üzüldüm. 13 adam yerine daha az ama öz transferler yapabilirdik. Olcan Adın için Trabzonspor başkanını aradım bana oyuncuyu satmayacaklarını söyledi. Gökhan Töre'nin bonservisini alacak bir bütçeye sahip değiliz. Manuel Fernandes'i keşke geçen sezon başında satsaydık. Önder Özen, Slaven Bilic'in Fernandes'in takımda kalmasını istediğini benim de bulunduğum bir ortamda Fikret Orman'a söyledi, o da takımda kalmasına karar verdi. Keşke başkana baskı yapıp Fernandes'i sattırsaydım diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"TEKNİK EKİP BU SENE ÇOK İYİ DEĞİLDİ"

Üçü yabancı ikisi yerli olmak üzere beş futbolcu transfer etmeyi planladıklarına değinen Çebi, "10 milyon Euro bütçemiz var ama bu rakamı birkaç milyon artırabiliriz. Teknik ekip bu sene çok iyi değildi ama gelecek sezon çok daha iyi olacaklarını düşünüyorum. Bizim görevimiz onlara destek olmak Teknik adamların işlerine karışmayı doğru bulmuyorum. Geçen sezon cezalı olan oyuncuların bu seneki durumlarına teknik ekip karar verip bize sunacaklardır" dedi.

"RONALDINHO TRANSFERİ İÇİN ÇALIŞTIM"

Çebi, Ronaldinho transferi için çalıştığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"2 milyonu sponsordan olmak kaydıyla 4,5 milyona kadar çıktık ama transfer gerçekleşmedi. Brezilya Milli Takımı hocası oyuncunun Brezilya'da kalmasını istemiş. Dany transferinde hata yaptık diyebilirim. Devre arasında bu oyuncuyu kesinlikle takıma almamalıydık."

"ADALI İLE HİÇBİR SORUNUM YOK"

Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Serdal Adalı ile hiçbir sorunu olmadığını belirten Çebi, "Kendisi benim bir konuşmamı yanlış anlamış. Ben yöneticilerle futbolcuların sadece profesyonel ilişkileri olması gerektiğini söylemiştim. Başka ülkelerde disiplinli oynayan oyuncuların bu nedenlerle burada iyi oynayamadıklarını söyledim. Yanlış anlaşıldıysam kendisinden özür dilerim. Adalı'nın da yaptığı açıklamada bana karşı söylediği sözler beni çok üzdü" diye konuştu.

"FİKRET ORMAN BENİM KARDEŞİM"

Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş'ta muhalefetin çok sert olduğunu vurgulayarak, "Muhalefet olmadan olmaz ama yalanla iftirayla beslenen muhalefet Beşiktaş'a zarar verir. Muhalefette olanlara iki sene önce kulüp altın tepsi içinde sunuldu ama onlar bu görevi almadı. Görevi biz aldık. Şimdi kulüp düzlüğe çıkınca değerlendi. Ben 'her Beşiktaşlı, Beşiktaş başkanı olmak ister' dedim diye bana çok ağır tepkiler verildi ve iftiralar atıldı. Fikret Orman, benim kardeşim. Ben ona büyük saygı gösteriyorum. O da bana hep saygılı olmuştur. Kendisine her ortamda bana saygılı davrandığı için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"DEMİRÖREN 100 MİLYON TL'Yİ BAĞIŞLADIĞINI SÖYLEDİ"

Demirören ailesinin yıllarca siyah-beyazlı kulübe destek verdiğini ifade eden Çebi, " Yıldırım Demirören, Beşiktaş'ta uzun yıllar yöneticilik yaptı. Sadece o yönetmedi kulübü, ne hata yaptıysa arkadaşlarıyla beraber yaptı. Kendisi kulübe 100 milyon TL verdi ve üyelerimize bu parayı bağışlayacağını söyledi. Ben bu konunun bir an önce açıklığa kavuşmasını diliyorum. Fikret Orman kendisiyle helalleşmek istiyor. Bu konu camiayı artık yordu" açıklamasında bulundu.

"E-BİLETE DİRENÇ GÖSTEREMEYİZ"

Çebi, Beşiktaş taraftarlarının E-bilet uygulamasına sıcak bakmadıklarını dile getirerek, "Bu durum kanunla ortaya çıktı. Biz bu duruma direnç gösteremeyiz. Maç izleyecek taraftarlarımız passolig almak zorunda. Biz yöneticiyiz. Taraftar gibi düşünürüz ama onların yaptığını yapamayız. Beşiktaş, taraftar olmadan olmuyor. Onlar bu işin rengi, ruhu. Vodafone Arena için ve kombine kartlar ile gelecek sezon oynayacağımız maçlar için kombine kartlar yakında satışa çıkacak. Stadımızın her çivisi bu paralarla çakılacak. Taraftarlarımız lütfen bize destek olsunlar" ifadelerini kullandı.

"BİR DAHA KİMSEDEN STADINI İSTEMEYİZ"

Gelecek sezon Kasımpaşa stadında oynama ihtimallerinin olmadığını vurgulayan Çebi, "Kasımpaşa yöneticilerinden bazılarından gerekli saygınlığı göremedik. Bir daha kimseden stadını istemeyiz. Önümüzde Başakşehir ve Olimpiyat Stadı'ndan başka seçenek gözükmüyor" dedi.

"STAT BİTİNCE BEŞİKTAŞ FARKLI BİR CAMİA OLACAK"

Vodafone Arena Stadı'nı bitirmek için her şeyi yapacaklarını söyleyen Çebi, "Stat bitince Beşiktaş çok farklı bir camia olacak. Sürekli büyük başarılara imza atan bir camia olacağız. Camiamızdan stadı bitirmek için destek istiyoruz. Beşiktaş'ın büyüklüğünü Türkiye'ye bir kez daha göstereceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Çebi: Teknik Heyetimiz Bu Sene Çok İyi Değildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası
    11:53 Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Esenler Erokspor maçında yaşanan çirkin tezahürat nedeniyle Bursaspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bu ceza, Bursaspor'un Diyarbekirspor ile oynayacağı son deplasman maçını etkileyecek.

  • Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı
    11:42 Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı

    Kemer'de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı. Kemer Kaymakamlığı'nın destekleriyle Kemer Belediyesi ana sponsorluğunda 20-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışlara Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan 85 sporcu katılacak.

  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek
    11:23 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası düzenlenecek

    Mersin'in merkez Yenişehir ilçesinde düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nda 380 sporcu madalya mücadelesi verecek. Organizasyon öncesi yapılan hazırlıklar tamamlandı ve parkurlar belirlendi. Sporcular denize girip kulaç atacak, bisiklet sürüp koşacaklar. Dünya Paratriatlon Kupası'nda yarışacak olan sporcular Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na kota almak için puan toplayacaklar. Ayrıca, organizasyon kapsamında triatlon ulusal yarışları da gerçekleştirilecek. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, organizasyonda dünyanın en iyi paratriatletlerinin ve gelecek vaat eden genç sporcularının ter dökeceğini belirtti ve triatlonun ilçede gelişmesi için önemli turnuvalar düzenlediklerini söyledi. Özyiğit, sporcuların Mersin'in güzelliklerini de keşfedeceğini ve hedeflerinin Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarmak olduğunu ifade etti.

  • Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi
    11:01 Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü Gözlemciye Tepki Gösterdi

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Ligi'nde mücadele eden Osmaneli Gençlerbirliği Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynanan ve yarıda kalan maçın gözlemcisine ateş püskürerek, 'Gözlemci mi, kabadayı mı belli değil' açıklaması yaptı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.


Advertisement