Beşiktaş: Amacımız Şampiyon Olmak - Son Dakika
Spor

Beşiktaş: Amacımız Şampiyon Olmak

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı ve Futbol Şubesi Başkanı Ahmet Nur Çebi, takımının iyi yolda olduğunu ve yeni sezonda hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

24.08.2014 21:08  Güncelleme: 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı ve Futbol Şubesi Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı takımın iyi yolda olduğunu ve 2014-2015 sezonunda hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

Çebi, TRT Spor'da yayınlanan bir programa katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Beşiktaş'ın efsane başkanı ve onursal başkanı Süleyman Seba'nın sözlerinin önemli olduğunu belirten Çebi, "Beşiktaş'ı bugün bu hale getiren Süleyman Ağabey. Bu altyapı tesislerini, şu andaki mevcut Beşiktaş'ın elinde bulunan gayrimenkulleri Beşiktaş'a kazandıran ama her şeyden önce ona bir duruş kazandıran, Beşiktaş'ın mütevaziliğini örnek olarak insanlara, topluma yansıtan, dürüst olmayı, şerefli olmayı, her şeyi hakkı ile elde etmeyi kendisine amaç edinmiş, prensip edinmiş bir başkandı. Bunları zaten kendisi mesaj olarak Beşiktaş camiasına verdi. Ben de böyle bir camianın şu an ikinci başkanlığını yapıyor olmaktan onur duyuyorum. Çünkü benim camiam bütün özellikleri şu anda taşıyor" dedi.

"SEBA'NIN İSMİNİN STADA VERİLMESİ İÇİN GÖRÜŞECEĞİZ"

Çebi, Süleyman Seba'nın çok önemli bir insan olduğunu vurgulayarak, "Stadın ismi konusunda Vodafone ile imzalanmış Beşiktaş Kulübü'nün bir sözleşmesi var. Dolayısıyla bu hak bizim elimizde değil. Ancak biz kesinlikle bu konuda kendilerine müracaat edeceğiz. Bunun çok özel olduğunu ve hatta daha çok yakışacağını, camianın buna çok daha büyük saygı duyacağını ifade ederek, bunu değiştirmelerini isteyeceğiz. Eklemelerini isteyeceğiz yanına. Vodafone yabancı menşeli bir şirket. Bizi ne kadar anlayacaklar bilemiyorum. Anlarlar inşallah. Bu konuda her hangi bir söz veremeyiz çünkü taraf biz değiliz. Bağlı bir sözleşmemiz var. Ümit ediyorum ki, inşallah Vodafone yönetim kurulu da bunu kabul eder" diye konuştu.

"GALATASARAY VE FENERBAHÇE'NİN STATLARINA BAKSINLAR"

Yeni stadın inşaat çalışmalarının olabildiğince hızlı gittiğini ifade eden Çebi, "Maddi sorunları uygun olmayan kulüp mü var? Sonuç itibari ile Galatasaray stadının TT Arena'nın bitiş süresine dönüp baksınlar. Dönsünler Fenerbahçe stadının, kendi imkanları ile yapılmış bir stattır, ne kadar sürede ve ne kadar yavaş ve parça parça yapıldığını görsünler. Statta şu anda maddi sorunlar vardır. Kulüplerde vardır ama bu stadın yürümesine engelleyecek şekilde değildir. Stat şu anda zaten inşaatına devam ediyor. Stadın içinde bulunduğu fiziki konumu itibariyle iki tane müteahhit çalışabiliyor. İkisi de son sürat çalışıyorlar. Demirleri her gün emrettikleri saatte müteahitlerin ellerinde. Çimentosu ellerinde, betonu ellerinde. Bence bir sorun yok. Baştan beri bu stat için çok şey söylendi. Yapamazlar, müsaadeyi alamazlar, yıkamazlar, böyle bir şey olamaz şeklinde söylemler çok oldu. Ona rağmen hepsi oldu. Şimdi de diyorlar ki, maddi sorunlar bitmez. Geçmişteki laflar dedikoduydu. Bu da dedikodudan ibaret" şeklinde konuştu.

"BİR MAÇ BİLE OLSA YENİ STATTA OYNAMAK İSTİYORUZ"

Başkan Fikret Orman'ın statta Şubat ya da Mart ayını hedeflediğini söyleyen Çebi, "Arzu ettiğini biliyorum. Ancak benim kafamdaki tarih seneye Ağustos. Bu benim şahsi görüşüm. Ama ben Fikret Bey kadar tekniği bilmem. Benim de bir hedef koyduğum, Mayıs'ta sezon bitmeden bir maçla stadı açmak gibi bir arzu içerisindeyim. Elimden geldiği kadar da stada katkı vermeye çalışıyorum. İhale komisyonunda başkanlığını yapıyorum. İhalelerin zaten yüzde 90'ı bitti. Bundan sonra iç, ince iş dediğimiz kısımlara başlıyoruz" dedi.

"BEŞİKTAŞ İYİ YOLDA"

Çebi, kulübün borçları ile ilgili sorulan bir soru üzerine ise, "Biz geldiğimizden bir süre sonra borçları çok aşağıya çektik. En önemli şey borçları kontrol edebilmekti. Darmadağın olmuş bir kurum vardı ortada. Çok şükür geldik. Bütün borçlularla oturduk. Alacaklılarla oturduk. Kendimize bir ödeme planı çıkardık. Şu saatte Beşiktaş'ın kapısını çalan bir icra memuru yok çok şükür. Geldiğimiz sene avukat ile uğraşıyorduk. Bunlar bitti. Bunlar olumlu bir gelişmedir. Borçlar yapılandırıldı. Daha uygun vadelere yayıldı. Beşiktaş'ın yayılmış olan o vadelere borçları ödeyebileceği şekilde gelirler planlandı. Bunlar ödeniyor. Borçların artmasının ana nedenlerinden bir tanesi, Beşiktaş'ın borcunun büyük bir kısmının futbolcular dahil, banka kredileri dahil Dolar ve Euro üzerinden ve 60-70 trilyon bir kur farkı yediğimizi iyi biliyorum. Onun dışında bir 75-80 milyon TL de stada para harcadık. Bunları kimse koymuyor. Sadece borçlar arttı. Borçlar arttı ama bunun karşılığında da şunlar oldu, bunlar oldu diyen yok. Onlar maalesef konuşulmuyor. Beşiktaş'ta bir kesim var. Stat bitmez, stat yapılmaz. Borçlar artıyor şeklinde ifadeleri var ama nafile konuşuyorlar. Sonuçta Beşiktaş iyi yolda" cevabını verdi.

"TÜZÜĞÜ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Siyah-beyazlı kulübün son divan kurulu toplantısında önemli isimlerin ihracıyla ilgili de konuşan Çebi, "Ben kulübün pek bu tüzük, dernek ve siyaset gibi konuların içerisine maalesef girme şansı bulamadım. Yoğunluğundan dolayı. Zaten Beşiktaş'ın siyasetini başkanı idare eder. Ama benim aldığım duyumlar ve sorduğum da, olayın aslının şu olduğunu öğrendim; genel kurul var. Genel kurul biliyorsunuz kulüplerin patronudur aslında. Biz onların vekiliyiz. Orada Atıf Keçeci diye bir beyefendinin vermiş olduğu bir önerge tam kongrenin dağılma saatinde çok az kişi ile bir kalabalık içerisinde bu geçmiş vaziyette. Bence verilen o önergenin de sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. İyi tetkit edilmesi lazım. Sonuç itibari ile olmuş ve böyle bir karar verilmiş. Genel kurul vermiş kararı. Divan kuruluna 3 toplantı üst üste girmeyenlerin divan kurulu üyelikleri son bulur şeklinde. Olayın gelişim şekli bu. Katılıyor muyum? Hayır katılmıyorum. Çünkü divan kurulu üyeliği, bir yönetim kurulu üyeliği veya divan kurulu başkanı ve onun yönetim kurulu değil bu. Dolayısıyla onların katılmalarını çok zorlayıcı olmanın bir anlamı yok. Divan kurulu demek 25-30 senesini dolduran kişiler demektir. Onlar bizim için onur kaynağı olan kişilerdir. Onları oradan nasıl gönderirsiniz? Başınıza taç yapmanız gereken kişileri toplantıya mecbur kılıyorsunuz. Gelmediyseniz gidin diyorsunuz. Buna katılmıyorum. Çok çabuk ve süratle değiştireceğiz. İlk tüzükte, genel kurulun önüne bir tüzük çalışmamız vardı. Onun önüne bunu koyarak bir af ve uygulama şeklinin değişmesi şeklinde yönetim kurulunun görüşü var şu an için" ifadelerini kullandı.

"BILIC'İN DİKKAT ETMESİ LAZIMDI"

Teknik direktör Slaven Bilic'in UEFA'dan aldığı 1 maçlık cezayı değerlendiren Çebi, şunları söyledi:

"Bilic hocanın çatının üzerinde olması önemli bir mihenk taşı. Ancak kötü oldu. Ben dün ofiste bizim Slaven ile sohbet ettim. 'Neden yaptın bunu' dedim. 'Ben bir insanım. Dayanamadım. Bu haksızlıkları kaldıramıyorum' dedi. Zaten kendisinden de özür diledim. 'Ben ceza geleceğini zannetmiyorum' dedi. Maalesef o çıktı ofisten bir iki saat sonra ceza geldi. İtirazımızı yapıyoruz. Zannediyorum Cuma günü sayın Bilic savunmasını verecek. Cezasının kalkacağından çok umudum yok. Cezamızı çekeceğiz. Ama dikkat etmek lazım. Sen bir hocasın. Ben de bunu söyledim kendisine. Bunların olmaması lazım."

"ÖNDER ÖZEN İLE HİÇBİR SORUN YAŞAMADIM"

Önder Özen'in takımlar beraber 1 senesinin geçtiğini hatırlatan Çebi, "Çok uzun süre değil. Zannediyorum, eğer bir eksiklik var ise Önder Özen bunu önümüzdeki sene kapatabilecekti. Onun da gayretli ve istekli olduğunu, Beşiktaş'ın başarısı için mücadele ettiğini biliyorum. Ancak ayrılışı ile ilgilide çok da dedikodular oldu. Bunu bana da bağlayanlar oldu. Ben buradan ifade etmek istiyorum ki, Önder Özen benim futbolun başına geçmem için defalarca yanıma gelmiştir. 'Başımızda olmanız bizi pozitif etkileyecektir' demiştir. Önder doğruyu gördü. Pozitif etkilendi. Ben Önder ile hiçbir sorun yaşamadım. Açık söylüyorum. Buradan tüm kamuoyuna söylüyorum hiçbir sorun yaşamadım. Ben Önder ile de devam ederdim. Ben herkes ile çalışırım Beşiktaş için. Herkes buna uymak zorundadır. Önder Bey'in yaşadığı istifa sorunu tamimiyle geçmişten gelen, kaynaklanan sorunlarla ilgili. Bunun benim şahsımla hiçbir alakası yok" dedi.

"ÖNDER ÖZEN, YALÇIN AYHAN TRANSFERİ NEDENİYLE İSTİFA ETTİ"

Çebi, Yalçın Ayhan transferi ile ilgili sorulan bir soru üzerine, "Ben o transferin hiçbir noktasını bilmiyorum. Ben uçaktan Yalçın'ın indiğini Mete Vardar'dan öğrendim. Ben bunu Önder Özen'e söylediğimde 'efendim sizden evvel başlamış ve bizim anlaşma yaptığımız bir futbolcuydu' dedi. 'Öyle mi? Hayırlı olsun' dedim. Ama maalesef sayın başkanın, benden evvel ki yöneticilerimizin bazılarının onaylamadığı, istemediği, Beşiktaş için uygun görmediği bir transfer olması nedeniyle Önder Özen'e bu transferin olamayacağı ifade edildi. Sanıyorum Önder Özen de bu nedenden istifa etti" cevabını verdi.

"İKİ TRANSFER YAPACAĞIZ"

Bir sağ bek ve bir 10 numara transfer edeceklerini açıklayan Çebi, "Bu hafta olmasa önümüzdeki hafta. Transfer bitmeden gelecek. Çok iyileri gelecek. Buradan müjde verebilirim Beşiktaş taraftarlarına. Keyif alacakları iki tane futbolcu buraya gelecek. İsimler benim kafamda. Belki yarın. Ronaldinho ile ilgili çok da konuşmamak lazım ama halen abisi burada ve benimle görüşüp Beşiktaş'a futbolcunun gelmeyi çok istediğini söyledi. Ben de bunun artık hiçbir zaman olmayacağını belirttim. Beşiktaş'ın kendisine geçen sene ihtiyacı olduğunu, bu sene artık ihtiyacı kalmadığını söyledim. Çünkü artık biz de çok iyi bir 10 numarayı bitirmek üzereyiz. Dolayısıyla ihtiyacımız yok. O gün konuştuğumuz ücretlerin yarısına bile gelmeye hazır olduğunu ifade etti ama maalesef bitti" diye konuştu.

Bu sezonu şampiyon olarak tamamlayacaklarını vurgulayan Çebi, "Ben çocuklarıma onu söyledim. Hayal bile etmeyin ikinciliği dedim. Amaç koydum. 'Amacımız şampiyon olmak. Başka bir şey düşünmeyin' dedim ve olacak" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Beşiktaş: Amacımız Şampiyon Olmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement