Çebi: Diego F.Bahçe'ye İmza Attıktan Sonra Öğrendim - Son Dakika
Spor

Çebi: Diego F.Bahçe'ye İmza Attıktan Sonra Öğrendim

Çebi: Diego F.Bahçe\'ye İmza Attıktan Sonra Öğrendim

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Beşiktaş'ın Diego ile ilgilendiğini, oyuncu Fenerbahçe'ye imza attıktan sonra öğrendim" dedi.

06.06.2014 12:27  Güncelleme: 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş İkinci Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Nur Çebi, 3'ü yabancı 2'si yerli 5 futbolcu transfer etmeyi planladıklarını söyledi.

"ŞU AN BORÇLAR KONTROL EDİLİR HALE GELDİ"

Siyah-beyazlı takımın ikinci başkanı ve icra kurulu başkanı Ahmet Nur Çebi TRT Spor'da yayınlanan 'Bire Bir' programında açıklamalarda bulundu. 14 sene önce Beşiktaş camiasına girdiğini belirten Çebi, "Her zaman Beşiktaş'ı takip ettim. Yöneticiliğe başlayınca ailem bana çok destek oldu, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yönetime geldiğimizde finansal ve mali sıkıntılar vardı. Sorunları çözmek için çaba harcadık. Karşımızdaki insanlara güven verdik. Onlarla görüşmekten kaçmadık. Şu anda borçlar kontrol edilebilir hale geldi. Giderlerimizi azaltırken gelirlerimizi artırmanın yollarını arıyoruz" dedi.

"DİEGO'YU İMZA ATTIKTAN SONRA ÖĞRENDİM"

"Beşiktaş'ın Diego ile ilgilendiğini, oyuncu Fenerbahçe'ye imza attıktan sonra öğrendim" diyen Çebi, Olcan Adın konusunda da yönetimin kendisini görevlendirdiğini dile getirdi. Beşiktaş 2. Başkanı, "Ben İbrahim Hacıosmanoğlu'nu aradım. Satmak istemediklerini söylediler. Satmak istemiyorlarsa ilgilenmek bize yakışmaz" diye konuştu..

"BEŞİKTAŞ TARAFTARINA YAKIŞIR BİR STAT İNŞA EDİYORUZ"

Stat konusunu başkan Fikret Orman'ın yürüttüğünü vurgulayan Ahmet Nur Çebi, "Stat inşaatına başlamak herkesin yapabileceği bir şey değildi. Başkanımızı tebrik ediyorum. Stadın ihale komisyonu başkanlığını yapıyorum. Çatı konusu enteresan hale geldi. Çatıyı İstanbul'a yakışır bir şekilde estetik yapmak istiyoruz. Sadece çatının maliyeti 17 milyon Euro'dan fazla. Çatı ihalesini kazanan kuruluş Şubat ayında tamamlayabileceklerini söyledi. Biz onu daha öne çekmeye çaba göstereceğiz. Beşiktaşımızın taraftarına yakışır bir stat inşa ediyoruz."

"BAŞKANA BASKI YAPIP KEŞKE FERNANDES'İ SATTIRSAYDIM"

Siyah-beyazlı takımın ikinci başkanı Beşiktaş'a üst üste şampiyonluklar yaşatacak bir takım oluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek sözlerini söyle sürdürdü: "Futbol biraz da şans oyunudur. Şampiyon olmayı taraftarlarımızdan daha çok biz isteriz. Geldiğimizde araba devrilmişti. Şimdi arabayı yeniden yola koyduk ve iyiye doğru gidiyoruz. Futbol takımıyla bana ihtiyaç duyulduğu kadar ilgileniyorum. Ben daha çok futbol takımının mali konularıyla ilgileniyorum. Tolga'da başka transfer yapmadım. Kontrolsüz harcamalardan hoşlanmıyorum. Geçen sene kadro şişirildi. Harcanan paralara ben de üzüldüm. 13 adam yerine daha az ama öz transferler yapabilirdik. Olcan Adın için Trabzonspor başkanını aradım bana oyuncuyu satmayacaklarını söyledi. Gökhan Töre'nin bonservisini alacak bir bütçeye sahip değiliz. Manuel Fernandes'i keşke geçen sezon başında satsaydık. Önder Özen, Slaven Bilic'in Fernandes'in takımda kalmasını istediğini benim de bulunduğum bir ortamda Fikret Orman'a söyledi, o da takımda kalmasına karar verdi. Düşününce keşke başkana baskı yapıp Fernandes'i sattırsaydım diye düşünüyorum."

"TEKNİK ADAMLARIN İŞLERİNE KARIŞMAYI DOĞRU BULMUYORUM"

3'ü yabancı 2'si yerli 5 futbolcu transfer etmeyi planladıklarını ifade eden Çebi, "10 milyon Euro bütçemiz var ama bu rakamı birkaç milyon artırabiliriz. Teknik ekip bu sene çok iyi değildi ama gelecek sezon çok daha iyi olacaklarını düşünüyorum. Bizim görevimiz onlara destek olmak teknik adamların işlerine karışmayı doğru bulmuyorum. Geçen sezon cezalı olan oyuncuların bu seneki durumlarına teknik ekip karar verip bize sunacaklardır."

"RONALDİNHO TRANSFERİ İÇİN ÇALIŞTIM"

Ronaldinho hakkında da açıklamalar yapan Beşiktaş İkinci Başkanı, "Ronaldinho transferi için çalıştım. 2 milyonu sponsordan olmak kaydıyla 4.5 milyona kadar çıktık ama transfer gerçekleşmedi. Brezilya milli takımı hocası oyuncunun Brezilya'da kalmasını istemiş. Dany transferinde hata yaptık diyebilirim. Devre arasında bu oyuncuyu kesinlikle takıma almamalıydık" dedi.

"SERDAR ADALI İLE HİÇBİR SORUNUM YOK"

Serdal Adalı ile hiçbir sorunu olmadığını vurgulayan Çebi, "Kendisi benim bir konuşmamı yanlış anlamış. Ben yöneticilerle futbolcuların sadece profesyonel ilişkileri olması gerektiğini söylemiştim. Başka ülkelerde disiplinli oynayan oyuncuların bu nedenlerle burada iyi oynayamadıklarını söyledim. Yanlış anlaşıldıysam kendisinden özür dilerim. Adalı'nın da yaptığı açıklamada bana karşı söylediği sözler beni çok üzdü" diye konuştu.

"YALANLA İFTİRAYLA BESLENEN MUHALEFET BEŞİKTAŞ'A ZARAR VERİR"

Çebi, Beşiktaş'ta muhalefet'in çok sert olduğunu dile getirerek, "Muhalefet olmadan olmaz ama yalanla iftirayla beslenen muhalefet Beşiktaş'a zarar verir. Muhalefette olanlara iki sene önce kulüp altın tepsi içinde sunuldu ama onlar bu görevi almadı. Görevi biz aldık. Şimdi kulüp düzlüğe çıkınca değerlendi. Ben 'her Beşiktaşlı, Beşiktaş başkanı olmak ister' dedim diye bana çok ağır tepkiler verildi ve iftiralar atıldı. Fikret Orman, benim kardeşim. Ben ona büyük saygı gösteriyorum. O da bana hep saygılı olmuştur. Kendisine her ortamda bana saygılı davrandığı için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"FİKRET ORMAN, DEMİRÖREN'LE HELALLEŞMEK İSTİYOR"

Yıldırım Demirören'in kulübe verdiği 100 milyon TL'yi bağışlayıp bağışlamayacağının bir an önce açıklığa kavuşmasını söyleyen Çebi, "Demirören ailesi Beşiktaş'a yıllardan beri katkı vermiş bir aile. Yıldırım Demirören, Beşiktaş'ta uzun yıllar yöneticilik yaptı. Sadece o yönetmedi kulübü, ne hata yaptıysa arkadaşlarıyla beraber yaptı. Kendisi kulübe 100 milyon TL verdi ve üyelerimize bu parayı bağışlayacağını söyledi. Ben bu konunun bir an önce açıklığa kavuşmasını diliyorum. Fikret Orman kendisiyle helalleşmek istiyor. Bu konu camiayı artık yordu" ifadelerini kullandı.

"TARAFTARLARIMIZ LÜTFEN BİZE DESTEK OLSUNLAR"

E-bilet olayına taraftarların sıcak bakmadığını vurgulayan Ahmet Nur Çebi, "Bu durum kanunla ortaya çıktı. Biz bu duruma direnç gösteremeyiz. Maç izleyecek taraftarlarımız passolig almak zorunda. Biz yöneticiyiz. Taraftar gibi düşünürüz ama onların yaptığını yapamayız. Beşiktaş, taraftar olmadan olmuyor. Onlar bu işin rengi, ruhu. Vodafone Arena için ve kombine kartlar ile gelecek sezon oynayacağımız maçlar için kombine kartlar yakında satışa çıkacak. Stadımızın her çivisi bu paralarla çakılacak. Taraftarlarımız lütfen bize destek olsunlar" şeklinde konuştu.

"BAŞAKŞEHİR VE OLİMPİYAT'TAN BAŞKA SEÇENEK GÖZÜKMÜYOR"

Çebi, gelecek sezon Kasımpaşa Stadı'nda oynama ihtimallerinin sıfır olduğunu ifade ederek, "Kasımpaşa yöneticilerinden bazılarından gerekli saygınlığı göremedik. Bir daha kimseden stadını istemeyiz. Önümüzde Başakşehir ve Olimpiyat Stadı'ndan başka seçenek gözükmüyor. Stadımızı bitirmek için her şeyi yapacağız. Stat bitince Beşiktaş çok farklı bir camia olacak. Sürekli büyük başarılara imza atan bir camia olacağız. Camiamızdan stadı bitirmek için destek istiyoruz. Beşiktaş'ın büyüklüğünü Türkiye'ye bir kez daha göstereceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Çebi: Diego F.Bahçe'ye İmza Attıktan Sonra Öğrendim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • beşiktaşlı: bırak bu işleri koçum ne yaptınız ne yapacaksınız kimi getirdin bugüne kadar gelecek olanlarıda hep kaptırdın hala çıkıp utanmadan sıkılmadan açıklama yapıyorsun. ayıp 0 1 Yanıtla

Advertisement