Çayeli Fasulyesi'ne Akkuş'tan Rakip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Çayeli Fasulyesi'ne Akkuş'tan Rakip Çıktı

Rize’nin Çayeli ilçesinde başlayan ve ünü kısa sürede Türkiye sınırlarını aşan Çayeli fasulyesine Ordu’nun Akkuş ilçesinden rakip çıktı.

23.05.2014 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin Çayeli ilçesinde başlayan ve ünü kısa sürede Türkiye sınırlarını aşan Çayeli fasulyesine Ordu'nun Akkuş ilçesinden rakip çıktı.

Akkuş'un yüksek rakımlı köylerinde az miktarda üretilen Akkuş fasulyesi aroması ve kabuğunun sertliği ile İspir fasulyesine benzese de kendine has aromasıyla dikkat çekiyor. İstanbul Feshane'de devam eden Ordu Günleri'nde de tanıtımı yapılan Akkuş fasulyesi, oldukça ilgi görüyor.

Akkuş fasulyesini, Güneşli'de açtığı Fasl-ı Kuru ile İstanbullularla buluşturan Kemal Dağlıoğlu, İspir ve Akkuş fasulyelerinin büyük oranda benzerlik gösterdiğini belirterek, "Kuru fasulyeyi, sevmeyen ağzına bile koymayan birçok insanın Akkuş fasulyesini tattıktan sonra görüşleri tamamen değişiyor" dedi. Akkuş Fasulyesi ile kuru fasulye pişirmenin püf noktaları hakkında bilgi veren Kemal Dağlıoğlu, "Kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmesi gereken fasulyenin gazının çok iyi alınması gerekir. Sadece bölgemizde yapılan doğal tereyağı ve biber salçası ile fırında yavaş yavaş pişirildiğinde en güzel lezzet ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu.

Akkuş Fasulyesi üreticileriyle temas halinde olduklarını söyleyen Kemal Dağlıoğlu, "Ürünün kalitesini devam ettirmek için üreticilerle sürekli bilgi alışverişi yapıyoruz. Yıl içinde ne kadar hasat olacağını öğreniyoruz ve bunu yakından takip ediyoruz. Zaten bu hazırlığı yapmazsak fasulyenin temini konusunda sıkıntı çekeriz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çayeli Fasulyesi'ne Akkuş'tan Rakip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement