Çayan Birben Davasının Üçüncü Duruşması Yalova'da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Çayan Birben Davasının Üçüncü Duruşması Yalova'da Yapıldı

Çayan Birben Davasının Üçüncü Duruşması Yalova\'da Yapıldı

Yalova’da 2 yıl önce çıkan bir kavgaya müdahale eden polislerin sıktığı biber gazından etkilenerek, hayatını kaybettiği ileri sürülen Çayan Birben’in ölümüyle ilgili davaya devam edildi.

16.12.2014 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da 2 yıl önce çıkan bir kavgaya müdahale eden polislerin sıktığı biber gazından etkilenerek, hayatını kaybettiği ileri sürülen Çayan Birben'in ölümüyle ilgili davaya devam edildi.

22 Haziran 2012 tarihinde çıkan bir kavgada polislerin sıktığı biber gazı sonrasında fenalaştığı iddia edilen Çayan Birben, kaldırıldığı Yalova Devlet Hastanesi'nde hayata gözlerini yummuştu. Olayın ardından polisler Tekin C., İbrahim B., Ercüment K. ve Serhan A. Y. hakkında taksirle ölüme sebebiyet vermek suçlaması ile Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Davanın üçüncü duruşması yapıldı. Mahkeme 4 şahidi dinledi. Davaya katılarak ifade veren Emrah S., Uğur Y., Fatma D. ve Osman D., olay anında polisin kavga eden ve aralarında Çayan Birben'in de bulunduğu şahıslara yaklaşık 40 santimetre mesafeden biber gazı sıktığını söyledi.

Gönüllü olarak davaya katılarak ifade veren Celal G. ise ilginç bir iddia ortaya attı. Olay gününden hemen sonra, Çayan Birben'in kalbi durmuş şekilde bulunduğu kafenin sahibinin kendilerine gelerek, olayın kayıtlarını vereceğini ve şahitlik yapacağını söylediğini dile getirdi. Celal G. olaydan birkaç gün sonra kafedeki kameranın çalışmadığının ifade edilerek, bütün kamera kayıtlarının yok edildiğini söyledi.

Davacı avukatı Sabri Kuşkonmaz, "Birçok insanın olayı gördüğünü biliyoruz. Ama korktukları için konuşmuyorlar. Şu anda mahkeme salonunda onlarca polis var. Bu kadar çok polise ne ihtiyaç var? Deliller karartılmıştır. Ama biz her şeye rağmen bu olayı gören ve tanıklık edecek vicdan sahibi birini aramaya devam edeceğiz" dedi.

Davalı polislerin avukatı Ali Çelik ise mahkeme heyetine bir biber gazını delil olarak sunarak, "Bu gazı polislere devletimiz verdi. Bu biber gazının üzerinde ne olduğu, nasıl kullanılması gerektiği yazılı. Biber gazının kutusunda 'Biber gazını dik tutarak şahsın yüzüne en az bir metre mesafeden sıkın. Biber gazı insan sağlığına ve çevreye zararlı değildir' yazıyor" dedi.

Birben ailesinin vekili Sabri Kuşkonmaz, davalı Tekin C., İbrahim B., Ercüment K. ve Serhan A. Y.'nin tutuklanmasını ve davanın bu şekilde sürdürülmesini talep etti. Mahkeme heyeti ise davacı vekilinin bu talebini reddetti. Dava 19 Mart 2015 tarihine ertelendi.

Mahkeme çıkışında basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Avukat Sabri Kuşkonmaz, "Kamera kayıtlarının silinti olduğu ve yeniden incelenmesi konusunda taleplerimiz reddedilmişken, yeni bir şahidin ortaya çıkması ile o durumun yeniden değerlendirilmesi konusu gündeme geldi. Yargılama devam ediyor ve edecek. Olayı gören ve tanıklık yapacağım diyen insanların hepsi susturulmuş durumda" dedi.

Ardından Çayan Birben'in yakınları slogan atarak Yalova Adliyesi'ni terk etti. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çayan Birben Davasının Üçüncü Duruşması Yalova'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    15:15 Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kars'ta yasa dışı silah ticaretini engellemek amacıyla düzenlenen operasyonda, biri tam otomatik uzun namlulu olmak üzere 2 silah ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, M.S.C. (35) ve M.M.Y. (30) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, yasa dışı üretim olan uzun namlulu tam otomatik silah ile av tüfeği, şarjör ve 45 fişek ele geçirildi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement