Çavuşoğlu, İran Büyükelçisi Bıkdeli'yi Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu, İran Büyükelçisi Bıkdeli'yi Kabul Etti

Bıkdeli, Çavuşoğlu'nu aşırıcılığa karşı düzenlenecek uluslararası konferans için İran'a davet etti.

25.11.2014 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran'ın Ankara Büyükelçisi Ali Reza Bıkdeli'yi makamında kabul etti.

Basına kapalı görüşmede Bıkdeli'nin Çavuşoğlu'nu 9-10 Aralık'ta İran'da aşırıcılığa karşı düzenlenecek uluslararası konferansa davet ettiği belirtildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu'nun Bıkdeli'yi kabulünde İran'ın başkenti Tahran'daki görüşmelerini tamamlayarak bugün Ankara'ya dönen Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ümit Yalçın'ın siyasi istişareleri ve Çavuşoğlu?'nun daha önce İranlı muhataplarıyla yaptığı temaslara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Çavuşoğlu, ilişkilerin devam etmesi gerektiğini belirterek, selefi Ahmet Davutoğlu'nun İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile geçen yıl 13 kez bir araya geldiğini, bu rakamın aşılması gerektiğini ifade etti. Görüşmede, ayrıca başta Irak olmak üzere Ortadoğu'daki gelişmeler ve iki ülke için de hassas bir konu olan Mescid-i Aksa'ya ilişkin Türkiye ve İran'ın neler yaptığı konuşuldu.

Bıkdeli'nin ise İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin ve Almanya arasında yürütülen nükleer müzakereler ve Türkiye ile İran arasında ulaştırma alanında yaşanan sorunlara ilişkin Çavuşoğlu'na bilgi verdiği kaydedildi.

Çavuşoğlu ile Bıkdeli'nin ayrıca gelecek dönemde iki ülke arasında mesajların doğru şekilde iletilmesi amacıyla dışişleri bakanlıkları sözcüleri arasında bir mekanizma kurulması hususunu görüştüğü, konunun daha önce Çavuşoğlu ile Zarif'in Pekin'deki görüşmelerinde de gündeme geldiği iletildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu, İran Büyükelçisi Bıkdeli'yi Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement