Çarşı Üyeleri Darbe Suçlamasıyla Hakim Karşısına Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Çarşı Üyeleri Darbe Suçlamasıyla Hakim Karşısına Çıkıyor

Çarşı Üyeleri Darbe Suçlamasıyla Hakim Karşısına Çıkıyor

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında, darbe suçlamasıyla açılan 'Gezi Parkı' davası yarın başlıyor.

15.12.2014 09:59  Güncelleme: 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında, 'darbe' suçlamasıyla açılan 'Gezi Parkı' davasına yarın başlanıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Gezi' olaylarına ilişkin Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın kurucularından 'Sarı Cem' lakaplı Cem Yakışkan ile grubun önde gelen isimlerinden Deve Erol lakaplı Erol Özdil, Halil İbrahim Erol, Numan Bülent Ergenç, Hakan Tezel ve Ayhan Güner'in de aralarında bulunduğu 35 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmıştı. Cumhuriyet Savcısı Adem Meral tarafından hazırlanan iddianamede 9 poliste müşteki olarak yer verilmişti.

Demokratik tavır koymaya yönelik iyi niyetli gösteriler olarak başlayan 'Gezi Parkı' eylemlerinin, marjinal grupların katılmasıyla bir süre sonra amacından çıktığı ifade edilen iddianamede Çarşı Grubu liderlerinden Cem Yakışkan ve Numan Bülent Ergenç'in taraftar grubunu Taksim Gezi Parkı'na yönlendirerek kitlenin eyleme katılmasını sağlamaya çalıştıkları öne sürülmüştü.

"BAŞBAKANLIK OFİSİ İŞGAL EDİLMEYE ÇALIŞILDI"

İddianamede şüphelilerin, "Özellikle ülkede otorite zaafı oluştuğu görüntüsü için Beşiktaş semtinde bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi'ni işgal etmeye çalıştıkları, eş zamanlı olarak Ankara'da gerçekleştirilen gösterileri organize edenlerle irtibat kurarak Ankara'daki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ni ele geçirmeleri için teşvik ettikleri belirlenmiştir" ifadeleri yer almıştı.

İddianamede 'Arap Baharı' hatırlatılarak; "Yabancı basın mensupları tarafından olay yerlerinde elde edilecek görüntüleri dünya medya kuruluşlarına servis yaparak kamuoyunda 'Arap Baharı' diye adlandırılan bir kısım Ortadoğu ülkelerindeki yönetim değişikliklerini çağrıştırır şekilde imaj oluşturup Türkiye Cumhuriyeti'nin yasal olarak kurulan hükümetini yasal olmayan yöntemlerle ortadan kaldırmayı amaçladıkları belirlenmiştir" denilmişti.

"BU HÜKÜMETİ DÜŞÜRECEĞİZ"

Şüphelilerin aralarında yaptıkları telefon görüşmelerinde 'Park mark benim umurumda değil', 'bana ne yemişim AVM'sini de, Gezi Parkı'nı da ağacını da, ihtilal başladı', 'bu hükümeti düşüreceğiz', 'Başbakanlık konutuna saldırı olacak bugün', 'bu bir iç savaşa dönüşebilir', 'polise güçlü saldıralım, gösterilerde ölen kişi olursa toplumsal refleks daha çok artar' şeklinde ifadeler kullandığı iddianamede yer almıştı.

"ASIL AMAÇ AĞAÇLARIN KESİLMESİ DEĞİL, HÜKÜMETİ DEVİRMEK"

Şüphelilerin eylemlerindeki asıl amacın ağaçların kesilmesini engellemek olmadığı vurgulanan iddianamenin sonuç bölümünde şu ifadeler yer almıştı; "Şüphelilerin telefon kayıtlarından da anlaşılacağı üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin yasal olarak kurulmuş hükümetini gayrı yasal yollardan devirmeye amaçladıkları, bu sonucu kolaylaştırmak içinde ülkede kaos ve otorite boşluğu oluşturmaya çalıştıkları özellikle eş güdümlü olarak Ankara ve İstanbul'daki Başbakanlık Ofislerini ele geçirmeye çalıştıkları".

"AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 50 YIL HAPİS"

İddianamede Beşiktaş'ta bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi'ni işgal etmeye çalışmakla suçlanan 35 şüpheli hakkında "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti. Şüpheliler hakkında ayrıca "Örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte üye olmak, Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak, Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri taşınması ve bulundurulması, Görevi yaptırmamak için direnme, Kamu malına zarar verme" gibi suçlardan da 50 yıla kadar hapis cezaları istenmişti.

İddianameyi onaylayan İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi davanın ilk duruşmasının ise 16 Aralık 2014'te görülmesine karar vermişti. Yarın saat 09.30'da Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülecek davaya taraftarlarında yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

"2013 HAZİRAN AYINDA GÖZALTINA ALINDILAR"

Gezi Parkı eylemleri sonrasında terör savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Beşiktaş Spor Kulübü'nün tribün grubu Çarşı'nın liderleri Numan Bülent Ergenç, Cem Yakışkan ve Halil İbrahim Erol'un da aralarında bulunduğu isimler 2013 Haziran'ında gözaltına alınıp, tutuklanmıştı. Bir süre tutuklu kalan şüpheliler daha sonra itiraz üzerine serbest bırakılmıştı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çarşı Üyeleri Darbe Suçlamasıyla Hakim Karşısına Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:10 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı
    07:09 Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı

    Sony, Ghost of Tsushima Director's Cut için PC sistem gereksinimlerini açıkladı. Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen açık dünya aksiyon oyunu, 16 Mayıs'ta Epic Games Store üzerinden PC için erişilebilir olacak. Oyunun düşük ayarlarda 1080p çözünürlükte 30 FPS'de çalışması mümkün olacak. Önerilen ise yüksek ayarlarda 1080p'de 60 FPS'yi hedefliyor. Ayrıca oyun en yeni grafik teknolojilerini destekleyecek ve ultra geniş monitörleri de destekleyecek. Ghost of Tsushima Director's Cut, tek oyunculu senaryoya ek olarak Iki Island genişlemesini ve Legends çok oyunculu modunu sunacak. PC ve PlayStation için çapraz oyun desteği de bulunacak. Oyunun fiyatı 1499 TL olacak.

  • İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi
    07:03 İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi

  • İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı
    06:59 İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı

    İzmir Çiğli'de bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Fabrikalardaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı
    06:58 Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda çıkan yangın, ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu hızla yayıldı. Yangın, cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında bir araç da zarar gördü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü ve polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Yangında can kaybı veya yaralanma olmazken, binada maddi hasar meydana geldi.

  • Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi
    06:56 Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu çıkan yangın, cep telefonu kameralarınca kaydedildi. Yangına itfaiye ekipleri müdahale etti ve yangın söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, iş yeri kullanılamaz hale geldi ve çevredeki bir araç da zarar gördü. Olay yerine polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekibi sevk edildi.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi
    06:47 Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi

    Tokat merkezli 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildi. Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerindeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verileceği belirtildi.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.


Advertisement