Mahkeme, 35 Kişinin Yurt Dışına Çıkış Yasağını Kaldırdı - Son Dakika
Spor

Mahkeme, 35 Kişinin Yurt Dışına Çıkış Yasağını Kaldırdı

Darbeye teşebbüs etme suçundan yargılanan, aralarında Çarşı grubu üyelerinin de bulunduğu 35 kişinin duruşması sona erdi. Hakim, yurt dışına çıkış yasaklarını kaldırdı.

17.12.2014 00:25  Güncelleme: 00:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi Parkı olaylarına ilişkin Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı üyesi 35 kişi hakkında "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan açılan davanın ilk duruşmasında ara karar açıklandı.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KALDIRILDI

Mahkeme heyeti, duruşmada savunması alınan 27 sanığın yurt dışına çıkış yasağını kaldırırken duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi. Dava hakimi, adli kontollerin devamına, yurt dışına çıkış yasaklarının kaldırılmasına hükmetti. "Yasağı kaldırın, Liverpool deplasmanına gidelim" diyen taraftar, böylece maça gitme imkanı elde etti.

Sanıklardan Yusuf Demirci'nin avukatı Volkan Bahadır'ın 'Çarşı' adıyla terör örgütü olup olmadığı hususunda MİT, emniyet, Jandarma ve uluslararası örgütlere yazı yazılarak bu konunun sorulması yönündeki talebi reddeden mahkeme, ifadesi alınamayan 8 sanık hakkındaki adli kontrol talebinin devamına ve duruşmalardan vareste tutulması talebinin reddine hükmetti.

MÜŞTEKİ POLİSLER DURUŞMADA DİNLENECEK

Sanıklar Halil İbrahim Erol ve İbrahim Aydın'ın avukatı Müşir Deliduman'ın müşteki olarak sicil numaraları belirli polislerin dinlenilmesi talebini de karara bağlayan mahkeme, İstanbul'da görev yapan polis memurlarının gelecek celse dinlenilmeleri için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılmasına karar verdi.

Duruşma 2 Nisan 2015 tarihi saat 10.00'a ertelendi.

Mahkeme, 35 Kişinin Yurt Dışına Çıkış Yasağını Kaldırdı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Mahkeme, 35 Kişinin Yurt Dışına Çıkış Yasağını Kaldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Karamanlı: Ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyorlar o zaman yolsuzluktan neden dumanlar fışkırıyordu, orda da ateş vardı deyin akpliler. O dava için de yiğitçe yorumlarınızı bekliyoruz. Yalakalığı bırakıp bir defa bir akpli gerçekten tutarlı olsa şaşarım. 7 2 Yanıtla
  • 17.25: yaziklar olsun koyun zihniyettekilere 7 1 Yanıtla
  • KoRkut ATA: nolucuydu yha başka. . . bir sonraki duruşmada da serbest kalırlar zaten. on değilde bu komik dava da taraftar polemiği yapan diğer takım tarafları o zaman ne diyeceksiniz merak ediyorum. Orta da taraftar olayı yok tamamen gündem değiştirmek aba altından sopa göstermekten başka birşey değildi bu dava 2 0 Yanıtla

Advertisement